Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak ve kronik astım bronşit için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Terekeme

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Eşim Engelli Ve Bu Güne Kadar Almış Olduğu Hiç Bir Engelli Raporu Vs. Yok Ve Biz Şimdi Eşim İçin, Hem İşe Giriş İçin, Hemde Vergi İndirimlerinden Faydalabilmesi Ve Erken Emekli Olabilmesi İçin Engelli Raporu Almak İstiyoruz.

10 Yıl Önce Bacakta Beliren Bir Bezenin Yanlış Ameliyat Edilmesi Sonucu Bezeyle Birlikte Ayağa Giden Ana Sinirin 10 Santim Kadar Kesilerek Alınması Sonucu Eşimin Sağ Ayağında Düşük Ayak Oluştu.

Daha Sonra Bacaklarında Bulunan Yedek Sinirler Alınarak Ek Yapıldı Ama Bunun Hiç Bir Faydası Olmadı.

Sağ ayağını, Parmakları Vs. Dahil Olmak Üzere Hiç Bir Şekilde Hissetmiyor Ve Kontrol Edemiyor

Dahası Geçen Zaman Sürecinde Ayak Çalışmadığı İçin Sağ Bacağın Baldır Dediğimiz Bölümündeki Kaslar Eridi Gözle Bakıldığında Bariz olarak İki Bacağın Arasındaki Kas Ermimesi Gözle Kolaylıkla Görülebiliyor.

Eşim Afo Kullanarak Kısa Mesafeleri Yürüyebiliyor İlk Zamanlar Merdivenleride Çıkabiliyordu Ama Bacaktaki Kaslar Eridikden Sonra Özellikle Merdiven Çıkmak İçin Ayağını Merdivene Basıp Vicut Ağırlığını Verdiğinde Ayak Bileğindeki Kemikte Yoğun Ağrı Yaşadığı İçin Koltuk Değneyide Kullanıyor Zaman Zaman.

Yaptığımız Araştırmalar Doğrultusunda Hastalığın Bir Tedavisi Yok Zaman Zaman Fizik Tedavi Egzersizler Dışında Kas Erimesini Önlemek İçinde Yapılacak Birşey Olmadığı Söyleniyor Ve Uygulanacak En Son Teknolojiyle Sinir Ameliyatı Yapıldı Ama Bir Faydası Olmadı.

Bunun Dışında Eşimde Çocukluktan Beri Süren Kronik Astım Bronşit Mevcut Bunun Rapor Oranı Nedir ?

Hastaneye Giderken Eşim Sürekli Kullandığı Afo'nun Yanı Sıra Merdiven Çıkması Gerektiği Durumlarda Kullandığı Değneyide Götürmesi Gerekirmi Ve Götürmelimiyiz ?

Astım Bronşit İçin Geçmişten Bu Güne Kullandığı İlaçların Reçete Kayıtlarını Yanımızda Bulundurmamızın Faydası Olurmu

Özetle Alacağımız Raporun Oranı Tahminen Ne Olur.

Şimdiden Göstermiş Olduğunuz Yardım Ve Özveri İçin Teşekkür Ediyorum.

Yokmu Bir Bilen :(

Düşük ayak sorunu için sakatlık oranı cetveli tablo 4.1'den oran verilebilir; Evet, eşinizin, koltuk değneği ile gitmesinin faydası olur.. Kullandığınız ilaçların reçeteleride bulunsun yanınızda, zararı dokunmaz, faydası olur..

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (periferiksinir sistemi, nöromusküler bileşke ve kas sistemi hastalıkları , santral sinirsistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

1-hafif-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20

2-hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyizorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60

4-Ağır-Yardım,mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80

Kronik bronşit içinse SFT testi sonucuna göre oran verilir..

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse:% 80

Bu iki hastalıktan alınacak olan oranlar Balthazard formülü ile hesaplanarak belirlenir..
% 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz yararlanabileceğiniz haklar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Bende de düşük ayak var, omurilik hasarına bağlı tablo 4.1 göre değerlendirildi 2010 %19 du yeni düzenlemede %40 oldu.Rapor alırken bastonla gitsin eşiniz, afosunu taksın ,yoksa doktorlar bakmıyor çoğunlukla, bu bir kandırmaca değil aynı olay 2007 başıma geldi manken gibi cıktık muayeneye boyumuzun ölçüsünü aldım.2010 bastonla gidince beyefendiler zahmet edip pantolonun paçasını sıyırıp 2 çekiçle vurdular, düşük ayak olan bacakta dizden aşağıda baya bir kas incelmesi olur.Geçmiş olsun.

Dokdorlar böyle durumlarda düşük ayak ve kas erimesini ayrı ayrımı değerlendirir yoksa ikiside aynı oran içindemi yer alır. örneğin Düşük Ayak İçin %40 Verdi Bunun Yanı Sıra Kas Erimesi İçinde Ek Bir Oran Verilirmi Yoksa Birliktemi Hesaplanır.

Ana Sinir Çalışmadığı İçin Ayağını Hissetmiyor Ve Kontrol Edemiyor Ve Ana Sinir Olmadığı İçin Aynı Bacağın Alt Kısmı Yani Dizden Aşşağı Olan Baldır Dediğimiz Kısımda Kas Erimesi Mevcut Bunlar Nasıl Değerlendirilir.

Ayrı Ayrımı Yoksa Hepsini Genel Olarakmı Değerlendirir Dokdor.

Kas erimeside dikkate alınarak oran verilecektir...

Terekeme

Merhaba Faruk Bey,bendede perenoal sinir kesisine bağlı düşük ayak oluşdu.2007 yılından bu yana afo kullanıyorum.Bir hafta önce konyada kurula girdim malesef doktorlar bacağıma bile hiç bakmadan kısa ayak muamelesi yaptılar ve %18 rapor verdiler.Ayağımda ciddi şekilde incelme var.Birazda kilom var.İki yıl öncede bel fıtığından amaliyat oldum ciddi sıkıntılarım var yürümede zorluk çekiyorum.Buzlu havalarda deyneksiz yürüyemiyorum ama doktorlar beni ciddiye almadı.

Üst Alt