Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük gelen sağlık raporuna itiraz etmeden başka bir hastaneden rapor alabilir miyim?

Zehraca

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar bulunduğum ilden rapor aldım heyet sonucunu 32 idi itiraz etmek istiyorum dedim.il sağlık Müdürlüğü nden ediceksiniz dediler ama bene 2 hafta oldu hala itiraz etmedim ki etmeden başka bir devlet hastanesinde tekrar rapor için başvurabilirmiyimi ve ben tekrar rapor için 4 ay sonra başvurmak istiyorum napmaliyim lütfen bu konuda net bilgisi olan benimle paylasabilirmi

Engellerin Nedir neden itiraz etmek istiyorsunuz? Yüzde 32 nelerdir

Engelim tek göz gormuyor

Sorum anlaşılmadi sanırım itiraz etmeden başka hastaneye başvurabilirmiyim onu soruyorum

Geçmiş olsun başka hastaneye de gitsen heyete giremezsin senin rapor süren 1 veya 2 yılmı geçerli ancak rapor süren bittiği zaman müracaat edebilirsin

Başka rahatsızlıklarının var mıydı?
tek Göze 32 verirler her hastane öyle

Ben girdim baska hastanede. Heyet te bu hafta alacam rapor sonucunu

Ben kisisel basvuru yapmistim egitim arastirma hastanesinde girdim. Orda. %35. Rapor verdiler testis kanseriydim. Metastaz yapmisti bende gecen hafta devlet hastanesine gittim. Orda heyet girdim gecen hafta heyet baskani %80 ustu suresiz rapor yazacaz dediler. Haftaya raporunuz cikar ariyacak arkadaslar sizi dedi. Bu hafta insallah sonucu alacam

Bisey demediler. Muhane leri oldum heyet girdim %80 ustu surekli rapor yazacaz dediler

İtiraz etmeden alamazsın alsan bile ilerde başını agrıtır.

@Zehraca

Her hangi bir kurum sevki ile gitmeyip,kendiniz şahsi başvuru ile raporunuzu aldıysanız,itiraz etmeden 6 ay sonra istediginiz hastaneden alabilirsiniz.

Fakat kurum sevki varsa ve raporunuzu düşük bulduysanız,ya itiraz edeceksiniz,yada yine itiraz etmeden 6 ay bekleyip yeni rapor için hastalıklarımda artma var gerekçesi ile tekrar rapor başvurusu yapacaksınız.

Ben gittim kisisel basvuru yaptim heyet baskaniyla tattismistim. Oda raporumla oynamis. Bende 15 gun sonra devlet hastanesi gittim durumu anlattim orda heyet girdim. Heyet baskani %80 ustu surekli rapor yazcaz dedi haftays alirsin dedi. Ilk gittiyim. Hastanede surekli. %35 rapor cikmisti.

Bu raporu il saglik mudurlugu onaylamiyor mu. Ordan cikan sonuc gercek sonuc degil mi ben aldigim rapor 6 ay bekletip ogle emeklilik icin basvursam olmaz mi

@Casher,

En sağlıklısı 6 ay bekledikten sonra raporunu çıkartman olur.
Tekrar üstüne basarak söylüyorum,son raporunu şimdi çıkartma 6 ay sonra heyete girebileceğini ve bu yüzden 6 ay sonra raporunu çıkartacağını hastaneye bildir,

senin raporunu heyete sokmasınlar.
Ve,son raporunu 6ay sonra çıkart.

Ama ben gecen hafta girdim. 1 hafta gecti. Hastane izinde. Arasamda cikmazlaz.

Oyle bir durum olursa il saglik mudurlugu. 6 ay sonea cikara bilirsin diye cvp. Yollamazlar mi rapor elllerine ulastiginda

Casher
Her iki raporunda aynı tari aralığında birbirinden farklı diye seni 3.bir hastaneye sevk eder ve ordan alacağın yine farklı bir oranla hakem hastaneye sevk edebilir,ve hakem hastanenin kararı bağlayıcı olur.
Ilk raporun onaylanıp heyetten çiktımı.

Aldığın rapor sürekli ise bulunduğun ilin il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edeceksin etmeden gidersen hastane zaten seni senin raporun var il sağlık müdürlüğüne itiraz et derler olduki başka hastaneden cikarttin diyelim il sağlık müdürlüğü seni arar kendi başka bir hastaneye sevk eder yada posta yolu ile sana yazı gelir

artık tekrar tekrar rapor almak bitmiştir. Sonuç olarak 6 ay bekle sonra bidaha şansını dene gibi bir olay yoktur her raporda itiraz ederek alacaksın.

Zehraca

tek göze yüzde 32 veriliyor kitap ta aynen öyle yazıyor bilginiz olsun yani oran doğru

Simdi bana il saglik diger rapor yeni diyesimdi alacagim rapor onaylarsa. Sorun olur mu sizce

Tek gözü protez olup %40 rapor alan biliyorum, ancak diğer gözde de görme kaybı var mı onu bilmiyorum.

besiktas

Neden itiraz edecek? 6 ay sonra hastalığımda artma var ya da yeni hastalıklarım var diye basvuramaz mı?

login

Yönetmelik değişti 6 ay olayı yok artık itiraz etmen gerekiyor

Üst Alt