Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük maaşla fazla çalıştırılıyorum! Bu konuda ne yapabilirim?

aayineococuk

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Merhaba,[/FONT]

[FONT=sans-serif]Yaklaşık dört buçuk yıldır bir firmada çalışıyorum. bu firmada diğer-hizmetli statüsünde çalıştırılıyorum ancak yaptığım iş tamamen bu statünün üzerinde bir iş. aldığım ücret sizlerinde tahmin edeceği gibi ASGARİ ücret. ve inan ki bu yaptığım iş ASGARİ ücretten fazlasını hak ediyor. (bu birincisi). [/FONT]

[FONT=sans-serif]diğer bir konu ise ben bu firmada herkesin 8 saat (08:00-16:00) çalıştığı bir yerde 9 saat (09:00-18:00) çalışıyorum ve hafta da bir gün izin kullanıyorum. bununla alakalı mahkeme yoluna gitmiş olsam hakkımı alabilir miyim? tazminatımı alabilir miyim? çünkü noterden ihtarname gönderdiğimde burada işler karışacak. konu hakkında bilgisi olan var ise yardımcı olabilir mi? nasıl bir yol izlemeliyim? Fazla çalışmamın karşılığını alabilir miyim? [/FONT]

maaş ile ilgili bir sey yapamazsınız işveren işine gelirse diyebilir.ancak günlük çalışma saati iş kanununda 8 saattir fazlası mesaidir bunu ödemekle yükümlüdür işveren ancak çalışma saatleri sektöre göre değişir sizin iş sözleşmenizde çalışma saatleri hakkında ne yazıyor bir bakın bence

bizim sektörde vardiyalı sistemde çalışıyorlar herkes 8 saat çalışıyorken ben 9 saat çalışıyorum bunun hesaplanmasına haftalık çalışma sürelerine vs her şeyine baktım 9*6=54, haftalık çalışma süresi 45 saat ise ben haftalık olarak 9 saat fazla çalışıyorum diğer personellere göre. bir kaç tane avukata yazdım ama cevap yok. :(

Üst Alt