Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düsük oranlı rapora nasıl itiraz edilir?

yolcu66

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selamlar ben daha önce girmis oldugum heyetten diyabet ve tansiyondan dolayı yüzde 28 aldım itiraz etmek isitiyorum cünkü baska problemlerimde var burda sormak istedigim su itiraz ettigim zaman sadece ilk rapordaki problemlerimdenmi yeniden rapor alabilirim yoksa diger rahtsızlıklarımıda ekletebilirmiyim itiraz icin nekadar sürede nasıl basvurabilirimsimdiden tesekkürler

30 gün içerisinde baglı bulundugun il saglık müdürlüğüne itiraz edeblirsin yada 6ay sonra tekrar heyet için basvurabilirsin,heyet için basvururken neyin var neyin yok söyle tekrar girsende farketmez tepeden tırnaga yeniden bakarlar senin söylemen önemli tüm şikayetlerini söyle.banada düşük vermişlerdi itiraz etttim istedigimi aldım,saglık müdürlüğü baska hastaneye yolluyor orası farklı verirse 3. hastaneye gidiyorsun hakem hastane orası sonucu belirliyor.

Oranı düşük raporunuz ile il sağlık müdürlüğü ne gidin - Rapor İtiraz Birimi var, hazır form var onu doldurturlar, yeniden hastaneye sevk ederler

Edemeyiz - mırın - kırın - gözünün üstünde kaşın var derler ise : kamu Hastaneleri birliği Sekreterliği' nerede öğrenin oraya bizzat başvurun Yeniden hastaneye sevk ederler

slm kyuza arkadaşım .benimde raporumu yüzde 43 vermişlerdi.bir yıl sonra düşürdülür. il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim heyet hastanesi seçmemi söylediler .il sağlık müdürlüğünde bir arkadaş bana söyle söyledi heyet hastanesi olarak aynı yanı sana rapor veripte düşüren hastaneyi seçersen 3cü bir hastane istenmez dedi bune kadar doğru bilgin varmı yada bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse bilgilenmiş oluruz.ben aynı hastaneyi seçtim ve benden birdaha yanı 3cü heyet hastanesi istenmedi bu işlem doğrumudur saygılarımla allahım cümlemizin yarve yardımcısı olsun.

Onu duymadım o yüzden bişey söyleyemicem,olablirde olmayabilirde ama mantık yürütürsek raporunu düşüren hastaneden alıyorsunya belki dogru olabilir istemeyeblirler,ben farklı hastaneden yüksek aldım baska bi hakem hastaneyede ondan gittim durum 1-1 olunca 2-1 yapmak gerekiyor malüm :)

Merhaba;

Aynı sıkıntı benimde başıma gelmişti ms hastasıyım %28 verdi bir hastane il sağlık bakanlığına itiraz için dilekçe verdim beni başka hastaneye yönlendirdiler orda da %78 çıktı Allah yardımcın olsun zor bir süreç

arakdaşlar şu yanlış tespiti düzeltelim bazı arkadaşlar diyorki 6 ay sonra yeniden hastaneye müracat et böyle bir şey yok 1. rapora müracat edersiniz eğer itiraz edecekseniz mutlaka hakem hastane olmamasını ve değişik bir hastane olmasını isteyin 1. raporla 2. rapor arasında farklılık varsa ozaman sizi hakem hastaneye sevk ederler ve hakem hastanenin sonucu kesindir hiç bir kanun hakem hastanenin verdiği oranı değiştiremez diyelim hakem hastaneden süresiz düşük oranlı bir rapor aldınız ozaman yapılması gereken dava açmadan önce il sağlık müdürlüğüne baş vuruyorsunuz 13. maddeye dayanarak hastalıklarım ilerledi diyerek yeniden hastane sevki istiyebiliyorsunuz ama eski raporlarınızda olmayan bir hastalık veya olan bir hastalığın ilerlediğini delil olarak göstermeniz gerekiyor aynı olayı ben yaşadım 3. ve hakem hastaneden süresiz ibareli raporum olduğu halde il sağlık müdürlüğüne gidip 13. maddeye göre şu hastalık mevcut olmuştur yeniden rapor çıkarmak istiyorum diye sevk aldım belki eskiden 6 ayda bir rapor çıkarılıyormuydu onu bilmiyorum ama şimdi böyle bir uygulama yok

Ben sunu anlamadım illa 1 ay icindemi basvurmak zorundayım cünkü su anda rahatsızlıklarım konusunda tedavim sürüyo 1 ayı gececek..bu durumda 1 ay gecince hakkım yanıyomu yanacakmı tekrar basvuramıyacammı ben bu nu anlayamadım

yolcu66;

1 ay için de değil.. öyle bir süre yok - Müsait olduğunuzda İl sağlık müdürlüğüne gidip başvurun

Sonunda raporumuzu Aldık.

selamlar daha önceki basvurumda 100/28 de kalmıstık seker ve tansiyoan 20+10 olmak üzere 28 vermislerdi zorlu bir sürecten sonra seker+tansiyon+kol tkanıklıgı+göz ve gögüs olmak üzere 100/61 raporumu aldım.hayırlısıyla s

Üst Alt