merhaba faruk , bence senin için en iyi şey şu an para kazanmaya başlamak gibi ,tabi karar senin.
bunda yani bu tavsiyeyi söylememde etkili olan bazı önemli parametreler mevcut. bunlar kabaca şu şekilde
1) şu anda okuduğun bölüm malesef uygulamalı bir bilim alanı veya buna entegre değil. (üzgünüm ama boşş)
bikaç yorum daha ekliyim: sen özelden bana dedin ki şu şöyle bu böyle ama bazı gerçekler var ki acıdır bunu ne zaman mı göreceksin , eğer diyorum (inşallah hayırlısı olur da yararına birşeyler gerçekleşir) git biraz işler ters gitsin bakalım o senin hocan sana nasıl çemkirecek nasıl yüzünü asıp seni yarı yolda bırakacak görürsün.
tabi, farklı pedagojiler ve rehbere yönelik tecrübelerde mevcut ancak bunlar da prosedürlerin yerine getirilmesini de içinde zaten barındırıyor.
2) burası türkiyedir. abd veya japonyada olsaydı , salt teorik bir bölüm bile kendi cihetinde bir kıymeti olur işsiz kalmazdın ama burdaki sistemde uygulama gerekli iken malesef yeterli de değil. şu an çalıştığım yerde 6 dil bilen personel var.yani birkaç uygulama birden gerekli gibi.
3) butun bunlar moral bozucu mu geliyor , hayır tabiiki , bardağın ters tarafından bakmamalısın ..sen şu an gençsin
dolayısıyla iş bulmak türkiye şartlarında senin gibi biri için daha kolay.
ayrı olarak ilaç kullanmak istemediğini ve sanırm ilaçlara ihtiyacının olmadığını belirtmişsin , evet ilaçlar bir yandan fayda verirken diğer taraftan zarar veriyor.
fakat çevrenin de görüşlerini dikkate alman gerektiğini düşünüyorum