Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşürülen rapor oranım için itiraz etmek istiyorum. SGK eve kontrole geliyor mu?

egeLi_Genc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bağkurluyum, ortopedik özrümden dolayı erken emekli olmak için kuruma başvurdum, hastaneye sevkim gerceklesti raporumda % 37 cıktı.
oysa bana %40 gerekiyordu :( %3 için emeklilik hakkımı kaçırıyorum inanın hastanede raporu gorunce agladım.t ek baston yardımıyla yuruyorum oradaki bir gorevli tek deilde çift değnekle gelseydin emekli olabilirdin dedi.
Beni %37 ozrume ragmen hiç ozru olmayanlarla bir tutuyor bu devlet.

Ben de kuruma rapor için itiraz etmeyi dusunoyorum. başka bir hastaneye sevk ediyorlarmış. çift degnekle gitsem ve %40'ın uzerinde bir oranla rapor alabilirsem emekli olacagım fakat beni dusunduren şu.. acaba evime veya işyerime sgk dan kontrole geliyorlar mı. Boyle bir uygulamaları var mı ? :confused:

Merhabalar Egeli Hasan ben Emrullah,mesajını şimdi aldım.Bilgim dahilinde yardımcı olayım.Sen kaç yıl ay gün bağ-kura nasıl prim ödedin.5510 yasa 28 madde %40 ın üstünü şart koşar.Eve konturole gelmezler.Tekrar başvurunda hakem hastanesini iste o hastanenin vereceği % de bozulamaz.Bana daha detaylı yaz...

Sagolasın Emrullah abi.

Evet,hakem hastanesini isteyecegim.5510 yasa 28 madde'den işlemlerim devam etti.ilk işe girişim 1990 yılı.4500 gün sigortam vardı.Altı yıl once işyeri açtım ve bagkur'a gectim.2100 gunun uzerinde bagkurum var.yani su an hala faal olarak bagkurluyum ve borcum yok.Toplamda 6600 gunu gecen bir hizmet surem var.Yukarıda da anlattıgım gibi ilk raporum %37 çıktı. %40'ın uzerine cıkmak için ugrasıyorum.TESEKUR EDERİM.. :eek:

Bütün şartların uyuyor.Bağ-kurdan hakem hastanelerinden birine gönderilmeni iste,hastaneden % de 40 almaya bak,mutlaka emekli olursun.Maaşında tahmini 700 civarında olur...

Saolasın Emrullah abi.Bişey daha soracaktım bu raporu bagkura teslim ettikten sonra emeklilik onaylandı diye posta alıyoruz deil mi o sürec kaç hafta veya ay sürüyor.sen cok bekledin mi abi.

Sen Bağ-kurdan hastaneye sevk alacaksın.Raporu hastane Bağ-kura gönderir.Sana elden vermezler.Bağkur gerek görürse Ankara'ya yollar,sonuç sana PTT veya Tlf la bildirilir.

Ama bir onceki %37 raporumu bana vermişlerdi.hatta oradaki bayan önce kuruma gondereceklerini elden veremeyeceklerini soylemiş daha sonra bagkur kurumundan sevkle geldigimi anlayınca elden bana vermiş bende bagkura kendim goturmuş teslim etmiştim.Sanırım yine elden verirler diye dusunuyorum.Hastanedeki sevk ve muhayene ve rapor cıkma surecini yeni yasadım biliyorum,Benim sizden ogrenmek istediğim raporun çıktıgı gün ile bana PTT veya TLF ile gelecek sonuç arasında ki süreç ? dendiği gibi 3 ay suruyormu onu merak etmiştim.

Üst Alt