Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Duyduğum halde zaman zaman anlayamıyorum..?

pop-rap-map

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
kulaklarım rahat duyduğu halde karşı tarafın dediklerini bazen anlıyorum bazen anlamıyorum lütfen yardım edin.

Kardeş biz burdan nasıl yardımcı olalım sana

Kbb doktoruna görün. Seni muayene edip test yapacaklar. Umarım engel teşkil edecek ciddi bir sorunun yoktur.

iste duymamak bazen bu oluyor sende bizler gibi isitmiyorsun
madem ses duyuyorsun insanlar konusurken agizlarina duudaklarina gozlerine bak
ayrica ayna karsisinda konusarak kelimeler agzindan cikarken aldigi hareketlere iyi dikkat et
ses duyduktan sonra dudak okumak cok kolay
once zor gibi gozuksede alisirsin ha gayret. ses duyuyosun iste daha ne istersin

odyometri teknisyeni bile bişe anlamadı sinyal sesi gönderdiğinde rahat duyuyorum fakat konuşturturup benim dediklerimi tekrar et dediğinde dediklerinin bazıları anlaşılmıyor anlaşılmadı diyorum bundan dolayıda söylüyorki sen benim gönderdiğim sesleri duymadanmı basıyon düğmeye diyor.
işitme testi yapılırken ilk önce kulaklara ses gönderiliyor düt düt diye sesler onları çok rahat duyuyorum konuşma sırasına geldiğinde kelimelerin bazıları anlaşılmadığı için desibeli yüksek gösteriyor.

hava(dB)
sağ : 50
sol : 49

işitme cihazı kullanmıyorum. sesleri rahat duyuyorum ama anlamıyorum

benimki daha yüksek sağ 80 sol 67 di 6 sene önce.kulaklık kullanmıyorum. dudak okuyarak iletişim sağlıyorum.

sesleri rahat duydugunu iddia ediyorsun ama duymadigin sesler oldugu icin anlamiyorsun
sinirsel isitme kayiplarinida oyle olur her duydugunu anlamazsin isitme cihazida cok faydali olamiyor ne yazikki
nickinden anlasildigi yuksek sesle muzik dinlemek isitme kayina sesbep olurmus bundan vaz gecmeye bak isitme kayibi ilerliyor dikkat et
icki sigara varsa bunlarda vazgec
stres duzeyine dikkat et
ehh isitme cihazi cok fayda saglamasada bir nebze daha iyi anlarsin ama simdiki halde pek takmak istemezsin cunku isitme kaybin cok az
odyometri teknisyenlerinin cok bisi bildiklerinide sanma once kendilerini gelistirsinler ne kadar gelistirselerde onlar isitme zorlugu yasamadiklarindan sagirligin ne oldugunu bilmiyorlar

nickimi öylesine yazdım pop falan dinlemem seside sonuda kadar açıp dinlemiyorum 4 yıl önceki teste göre şimdiki test daha iyi

dudak okuma nasıl bişedir peki anlamaya yararı varmı eğitimini alırsam nereden alabilirim ankaradayım.

Muhtemelen daha önce duymama sorununuz varken kulaklık kullanmamaya bağlı olarak anlamada da gerileme meydana gelmiş. Nasıl ses işitilerek konuşuluyor ya ses işitilmedikçe de sanırım anlama kapasitesinde eskilme oluyormuş. Ne kadar gerçek bilmiyorum ama ben öyle biliyorum.

desibellere cokta deger vermeyin eh iste ortalama gibi bi sonuctan bahseder, odyo olcum cihazlarinin bakimina da bakarmis bu ds lerin derecesi kalibsasyon denir onun ayarlarinin dogruluguyla ilgiliymis
4 yil degil bir haftada degil degisik yerde yaptirdiklariniz ile degisik cikiyor
dudak okumak dudak hareketlerini ses yardimiyla konusmalari anlamak deriz
anlama derecesinede konusmayi anlama seviyesi deriz
dudak okuma kursu diye bir sey cok arastirsamda bilmiyorum
bu dudak okumak iyi isitmeyenlerin kendi kendine ogrenip uyguladigi bir teknik diyebiliriz
her seyin caresini yasam insan lara cok guzel ogretir

pop-rap-map;

bu sonuclara göre orta seviyeli isitme kaybiniz var demektir. Eriskin insanlarda 20db üstü sonuclar ciktigi zaman isitme kaybi tanisi konuyor. CiC kanal ici isitme cihazi kullanmanizi tavsiye ederim. Tabii ki doktorunuz sizi daha iyi yönlendirecektir.

Bazen iyi duydugumuzu sanır ince seslerde sinirlerimizde zayıflama olur. çeşit çeşit sebebleri olabilir. Mutlaka işitme testi yaptır. çok hafıf ince seslerdeki kayıp bile duyduğumuzu anlamicak duruma getirir. özellikle kalabalık ortamda ayırt etmede sorun yaşarız.
Nerde yaptırabilirim derseniz mutlaka yardımcı olabilirim

Üst Alt