Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Duyma engelli annem babamdan ayrılırsa ve ben yanıma alırsam evde bakım aylığı..?

10061987

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum durum biraz karışık umarım yardımcı olursunuz.Babam görme annem duyma engelli ellerinde raporları yok çok eski varmış kayıp ama ikiside 0 şekilde görmüyo ve duymuyo. Ben tek çocuğum evliyim 1 çocuğum var. Annemle babam hiç anlaşamıyorlar gerçekten babam hayatı insana zindan eden cinsten birisi annem ayrılmak istiyor ben şuan kiradayım eşim asgari ücret alıyor eşimin üzerine bi araba var sadece. Annemi yanıma almak zorundayım evde bakım ücreti bağlarlar mı bize? Babamın maddi durumu iyi 2 evi 2 arsası 1 emekli maaşı ve kayıtlı olmayan yan geliri var annemin üzerinde hiçbirşey yok nafaka bağlanır heralde hem nafaka hem evde bakım ücreti alabilir miyiz?

Maalesef, işitme engelliler için evde bakım aylığı bağlanmıyor.

Nafaka alabilirsiniz. Bakım aylığı alamazsınız. Annenizin babasından da varsa dul aylığı bağlatabilirsiniz.
Babanız elini çabuk tutmadan mal tespiti yaptırırmalısınız: Mal kaçırması gizlemesi çok kolaydır netekim.

annemin alabileceği maaşlar?

Merhaba arkadaşlar..
Ben tek çocuğum babam malulen emekli annemin çok eskiden bi zaman ödenmiş ssksı var ama devamı yok toplu geri almak istedik 150 tl dediler o kadar yıl ödenmiş parayı bıraktık öyle hiçbir geliri mülkü falan yok.
Ben evliyim 1 çocuğum var eşim asgari ücret alıyo gibi gösteriliyor kalan bi kısım parayı elden alıyor üzerine 1 tane arabası var sadece.
Ben çalışmıyorum üzerimdede hiç bişey yok ssk başlatılıp bırakıldı.
Babamın 2 evi 2 arsası bankada da 75 bin civarı parası var.
Annem menenjit geçirmiş duyma özürlü %100 duymuyor konuşmasıda bozuk ama yeni raporu yok % kaç verirler acaba?
Ve annem babamdan ayrılmak istiyor annemi yanıma alıcam bizim durumumuzda iyi olmadığından bende çalışayım falan diyor 58 yaşında özürlü bi kadını asla çalıştırmayız ama bizden çekinip eksiklerini söyleyemicek yada biz herşeyini alamıcaz o yüzden acaba özürlü, evde bakım, dul gibi bi maaş bağlanabilir mi anneme? Birde boşanınca nafaka olarak ne alır evlerden vs alamaz değil mi? Boşanmayayım ayrı yaşayayım diyor ama bu kez dul maaşı vs de alamaz sanırım. Bizde şaşırdık ne yapsak bi akıl verin lütfen.

ıse bak:)adam kor olsada onca malı varmıs bu malı evlendıkten sonra edınmısse mallar ortaktır annenızle
hemen mal tesbıtı yaptırınkı mal kacırmasın baba olacak cunku devretmek cok kolaydır
o kada malı olan bırı hıc olmazsa evlerden bırını karısına vermelı
aklım almıyor bı sagırla bı kor nasıl anlasır bastan yanlıs evlılıkmıs adamdada kabahat yok bence

teşekkür ederim cevaplarınız için..
Shukufecim birbirimize göz kulak oluruz diyerek çıkmışlar yola mesela kör bi adamın kör veya yürüyemeyen briyle evliliği daha zor olsa gerek. Anlaşamamaları özürlerinden değil çünkü annem el hareketiyle konuşmuyor normal konuşuyor ağız hareketlerinide anlıyor. Evt yememiş içmemiş para biriktirmiş hala da öyle zaten en büyük problemde bu öyle sefil bi hayat yaşatıyorki anneme anlatamam sadece para istifleme derdinde görmediği için hiçbir işin ucundan da tutmuyor evden de çıkmıyor annem hem erkek hem kadın çok acıyorum haline babama da üzülsemde o parayı bizden daha çok sevdiği için ona malı mülküyle mutlu bir hayat bırakıp gitmeyi düşünüyoruz benim istediğim birşey yok sadece annemde rahat etsin elinde parası olsun derdindeyim. Mallarını kaçırması biraz zor çünkü şuan hiçbirşeyden haberi yok biraz zaman var dava açılmasına o zaman kadarda herşeyi halledicem ben teşekkürler..

Üst Alt