Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Duyma Engelliler! Hangisini Yapıyorsunuz? Sormak Mı? Susmak Mı?

pesimist57

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

duyma engelli kategorisinde pek değilimdir ama yinede günlük hayatta zorluklarını çekerim. Sosyal yaşamda insanlarla ilişkinizde duyma sorunu yaşadığınızda naparsınız?

Susar mısınız, istemeseniz de ilgisiz mi kalmayı tercih edersiniz?
Yoksa duyuncaya öğreninceye kadar tekrar tekrar sorar mısınız?

Ben genelde susarım mesela... :)

Susmak mı?
Öğrenene kadar başının etini yerim gerekir ise yazacak..:)

Yahu neden susacağım karşısında işitme engelli birey var gerekir ise yazarak anlatacak.

bende öğrenene kadar sorarım fakat
Çevremde işitme engelli olup ta tedavi olmaktan kaçan çok insan tanıyorum
Malesef bu arkadaşlarımız belli bir süre sonra toplumdan uzaklaşıyorlar. bu duruma çok üzülüyorum

toplum isitme engelliden kacar nabeer:)canlari sagolsun. biseyi iki kere soylemek zor gelir ne kadar geveze olsalarda. bana lazim olan bisey icin arsizcasina sonuna kadar yapisir anlamadan birakmam . beni ilgilendirmeyen konular icin umurum degil.pabuc pahali yerlerdede hiiic anlama c alismam. buda kolay zaten dudak okuyarak anliyorum:eek:kafami diker sirtimi donerim kendi derdimi anlattiktan sonra. toplumun bize borcu var. anlatmak zorundalar bi kerem:eek:

Yahu neden susacağım karşısında işitme engelli birey var gerekir ise yazarak anlatacak.

Öyle diyorsun en doğrusu oda burası Türkiye...Hatta dünya Türkiye ile sınırlamakta yanlış insan bilmeyince karşısındakini de anlamada güçlük çeker... Sen susmazsın sorarsında sorduktan sonra arkana dön bakalım sorduğun kişinin yüzü nasıl oluyor :):)

Ben susarım.

Örnek vermek gerekirse mesela neden susarım. İş değiştirdim 7 ay oldu. Dün yan yana çalıştığımız arkadaşla duyma muhabbeti hakkında konuştuk kendisini rahat duyamadığımı bir çok şeye rastgele kafa salladığımı belirttim. O da bunun farkında olmadığını bu konuşmayı yaptığımızın iyi olduğunu dikkat edeceğini belirti.

Yani olayda 7 ay boyunca duyma engelimi o arkadaşa göstermemişim. Evet bir çok şeyi kaçıyorum belki ama engelsiz gözükmek bazı şeyleri kaçırmaktan daha mühim olduğunu düşünüyorum.
:)

Üst Alt