Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Duyuyorum ama anlamıyorum, alabileceğim oran nedir?

kentakili

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar iki ay sonraya gun aldim rapor icin..isitme sorunumda var..biraz bahsedeyim ondan, ses net ve konusan yakin olursa insanlari duyuyorum..eger ortamda baska seslerde varda duyuyor ancak anlamiyorum.. kardesim diger odadan birsey soyluyor, babam anliyor ancak cogu zaman ben anlamiyorum.
Tv nin sesini herkesten yuksek volumde tutuyorum yoksa yine anlamiyorum.
Ayrica her gece yada gunduz yalniz kalinca uzaninca filan kulaklarim cinliyor. Sanirim 10 yildir artan sekilde bu boyle..
Sizce bu sorunuma ne kadar rapor verilir ?

kentakili
Buna odyo testi ile karar verilir.
Ancak, anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla, işitme kaybından başka rahatsızlığınız yoksa %40 a ulaşmaz diye düşünüyorum.

Psikolojide var ama daha once hap yada tedavi gormedim...

kentakili
Psikiyatrik değerlendirme ve oran için sanırım daha önce tedavi kaydı şartı aranıyor. Yine de çok bariz bir durumda bu şart aranmayabilir. Ama psikiyatrik değerlendirme içeren raporlar genellikle süreli olur.

İşitme testin belirler

Ufuk bey sanirim psikiyatri oran verirse 3.derece alabilirim..Gun 2 ay sonraya verildi ancak ben cuma gunune baska hastaneden psikiyatri ye muayene olmayi dusunuyorum hem sorunlarim icin hemde belki diger rapor icin faydasi olur diyerek.
Eger yinede psikiyatri oran vermez ise 1 yil sonra tekrar rapor yeniletirken mi, oran vrecek yafa iyisin sen deyip vermeyecek ?

Muhtemelen sensorinöral işitme kayıplısın. Nöropatik. Ses olur ama anlama olmaz. Bende de var. Yapman gereken. Odyo testine girip sonuçları öğrenmen. Odyo sonucuna göre ses normal ise cihaz kullanmanı tavsiye etmem. Anlama değişmez. Hatta ileride artabilir. Sigara, alkol ve stresten uzak durmanı tavsiye ederim.

Peki size oran ne verildi..sigarada var stress de

Benim sol kulak yok gibi. Sağ var ve anlamada bazen sorun çok oluyor. Çınlamada var. Çok ses olduğunda yada çınlama fazla olduğunda baş dönmeside oluyor. Çınlamanın artmaması için sigara ve stresten uzak dur. Sigara etki etmiyor fazla ama ilerisi için dedim. Yüzde 52 oranım. Konuşmanda bozukluk varsa kitap oku bol bol.

Psikiyatri çoğu hastalığa vermiyo anneme alcaktık pskiyatri vermedi ilaç raporuda var ayrıca

Konuşma bozuksa kbb verir oran kulakla beraber

Konuşmaya 15 veriyo

Üst Alt