Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düz memurluk mu yoksa V.H.K.İ. mi seçmeliyim?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
Düz memurlukmu yoksa V.H.K.İ. mi den hangisinin seçilmesi daha mantıklı olacaktır?

(ÖNLİSANS MEZUNU OLARAK)

V.H.K.İ seni zorlayabilir; mevzuatla alakalı resmi evrak işleri vs. çok karışık. Öğretmenliği bu yüzden bıraktım. Tek sebep olmasa da en büyük etken buydu Düz memurlukta kafan rahat olur.

@ayDÜNYAvazo,

Düz memur da aynıdır vhki de aynı sadece biri birinden 50 TL fazla alır yaptıkları iş aynıdır mesala ben vhki yım yanımdaki masadaki arkadaşım düz memur memurun derecesi belli bir yere kadar iner vhki nin ki en dibe kadar gider vhki yi seç sonradan ugraşma

EVET banada mantıklı geldi?
Tam olarak 8.5 yıllık 4C hizmetim var.
DERECE 7 KADEME 1 im.

2007 ile 2009 arası TSK da 3,5 yıl çalıştım.
2019 ile 2024 arası 5 yıl "HİZMETLİ" olarak çalışıyorum.

"""Düz memur da aynıdır vhki de aynı sadece biri birinden 50 TL fazla alır yaptıkları iş aynıdır"""

Düz memurum. Kurumda fotokopi çekiyorum. Bütün gün santral telefonuna bakıp , arayan vatandaşları bilgilendiriyorum. Açık lisede okuyan öğrencilerin biyometrik fotoğraflarını , scaner'da tarayıp internetteki veri tabanına yüklüyorum. Bunların haricinde VHKİ ile alakalı bir iş yapmıyorum. O yüzden yukarıda alıntı yaptığım cümle, genelleme olarak biraz yanlış...

yeni tercih ve puanın süper ise direk VHKİ derim ancak puanın süper değilde iyi gibi ise şansını zorlama düz memurluğa müracat et derim sebebi ise herkes VHKİ talep yağdıracaktır, şansın düşük olur memur olarak atanır gys girdikçe yükselirsin ;)

@perseküsyon ‘un dediği gibi iş farkı yok arasında 50-150TL fark olur onun dışında yapılan işlemler aynı ;)

Atandığın kuruma göre çok farklılıklar olabilir veya hiç bir fark da olmayabilir. Yeni başlayan VHKİ 32.305,51 düz memur 31.876,72 maaşla başlıyor. Bu rakamlar bekar, yüksekokul mezunu, vergi indirimsiz rakamlar. VHKİ 12nin 1inden Düz memur 13ün 1inden başlıyor. İş yükü tamamen kurumla alakalıdır. Hatta aynı kurumun farklı yerlerdekiler bile farklı olur. Puanına göre bence atanabileceğin yerleri araştırıp ona göre tercih yap. Atıyorum Söke ilçe tarım müdürlüğünde çok iş yaparsın ama Beyağaç ilçe tarımda can sıkıntısından yapacak iş ararsın gibi. Bunda VHKİ veya düz memur olman çok etkili değildir. Atandığın yer çok önemli.

Düz memur olarak, kendi yaptığım işten bahsettim. Bizim kurumda VHKİ'ye bakan memur; ek ders &maaş işlemleri , üst yazılar, kurs kayıtları , bordro vs. işlerle uğraşıyor. Sizler daha iyi bilirsiniz...

Bizim kurumdaki memur da ek ders &maaş işlemleri , bordro vs. işlerle uğraşıyor
Ben v.h.k.i yım Ben de kurumun işleyişi ile ilgili başka İşlerle ilgileniyorum

Çalıştığın kurumla ilgili

Moderatör tarafında düzenlendi:
Vhki dediğiniz zaten düz memur değil mi ya ! Emniyette benim silahımı aldılar bilgisayar işletmeni yaptılar ben düz memurum diyordum

@perseküsyon,

Bu saydığınız görevler mutemet görevidir.VHKİ ile alakalı tek üst yazı yazmak görev alanına girer.

@sokr@t,
VHKİ:Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni manasına gelir,Memur kadrosunun bir üst kadrosudur.

Memur ile VHKİ arasındaki maaş farkı 50-150 tl den fazladır.

@karakaya,
O ZAMAN SİZLERE 2 SORUDUR:
ÖNLİSANS-BEKAR+VHKİ=MAAŞI NE?

ÖNLİSANS+BEKAR+DÜZ MEMUR= MAAŞI NE KADAR?

Bizde ikisi de ayni isi yaptığı için VHKİ seçin derdim ufak da olsa maasta fark oluyor diye biliyorum
Bizde iki Vhki var biri maaslari yapıyordu gelmiyor ben yapiyorum diğerine verilmiyor diger vhki sadece evrak kayit ve telefona bakiyor. Ikisi de ayni işlerden sorumlu ama bilmiyorum diyerek bir sey yapmiyorlar diyebilirim
Eski kurumlarinda biri dosya verilerini giriyormus hic bos kalmazdım diyor digeri de makbuz kesiyormus. Yani ikisine de kurumun durumuna gore idari ve mali isler veriliyor cogunlukla

ŞUAN HİZMETLİ OLARAK=30.644 TL

EMEKLİ SANDIĞI GİRİŞİM=04.06.2007
32,058.44 ₺ (V.H.K.İ. MAAŞI/BEKAR/ÖNLİSANS/DERECE-KADEME=7/1 OLARAK)

33,217.53 ₺ (MEMUR/BEKAR/ÖNLİSANS/DERECE-KADEME=7/1 OLARAK)

MEMURLAR.NET te hesaplama

Son düzenleme:
Hesaplama motoru otomatik BES keserek,hesaplıyor.

BES kesilmiyorsa,o miktarı ekleyin.

@karakaya

Bu şekilde VHKİ veya MEMUR kadrosuna geçebilirsem DERECE 7 KADEME 1 olarak ne değişir?

Sanırım memurlar.net maaş hesaplama motorunda bir hata var.

VHKİ maaşı, memur maaşından yüksek olur.

Tercih elindeyse kesinlikle VHKİ seç.

EVET MANTIKLI BENCEDE
VHKİ nin daha fazla sorumluluk gerektiriyor.

Aile ve S.H. Bakanlığından EKPSS sonucu ve tercihi ile başka bir bakanlığa atamam yapılabilirmi?

"HİZMETLİ" kadrosundayım. ÖNLİSANS mezunu oldum yeni.

E KPSS tercihi sonucu ile başka bir kuruma DÜZ MEMUR vb. olarak atamam yapılırmı?

@aydünyavaz,

Bildiğim kadarıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir çalışansın. Ekpss sonucuna göre kendi bakanlığına bağlı olarak çalıştığın kadronun bir üst kadrosuna tercih yoluyla yerleşebilirsin bunun dışında ki başka bir alternatifin de kurumlar arası geçiş yapman olacak bunun için de geçmek istediğin kuruma dilekçe ile başvurmak ama tabi memur olarak geçişin mümkün değil şimdiki kadron ne ise o şekilde geçiş yaparsın.

Yok ben 5 buçuk yıldır AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDA çalışıyorum.

İSTANBUL DA İL MÜDÜRLÜĞÜNDE SORDUM "BAŞKA KURUMA ATAMAN OLUR" dediler E KPSS TERCİHİ İLE.
Memur vb kadrolarına...

Kılavuzda daha önce EKPSS ile atananların tekrar EKPSS ile sadece üst kadrolara atanabildiği yazıyor. Şu anda hizmetli kadrosunda olduğunuzu varsayarsak düz memur, VHKİ, bilgisayar işletmeni vb. olarak atanabilirsiniz. Aynı şekilde okuduğunuz önlisans bölümünden alım oluyorsa bununla ilgili üst kadrolara atanabilirsiniz. Diğer yolu yukarıda arkadaşımız söylemiş zaten.

@berke26,
Düz Memurluk yada V. H. K. İ. olabilir belki.

Ben V H K İ yi istiyorum bakalım.

Bu şekilde VHKİ veya MEMUR kadrosuna geçebilirsem DERECE 7 KADEME 2 olarak ne değişir?

Üst Alt