Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düz statüde engelli memurun emekliliği..?

murat30

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
eşimin sigortalı ilk çalışma tarihi 2003
2005 yılındada sağlık memuru olarak çalışmaya başladı
doğum tarihi 22.05.1981... eşim memuriyete ilk başladığında sağlıklı olarak sağlam raporuyla işe başladı
fakat aldığı raporda kifoskolyoz vardır diye belirtilmiş!!
eşimin emekli olması için yüzde kaç rapor alması? ve kaç yıl daha çalışması lazım... memur statüsüne göre?
şimdiden teşekkürederim
ayrıca eşimin rahatsızlığı tek hastalıktan yüzde 60 olmamakta...

benim bildigim 15 sene geçiçi 4 maddeyle emekli olacaksınız 5510 sayılı yasadan

[FONT=sans-serif]2-Doğuştan özürlü olup da ellerinde rapor olmayanlar[/FONT]
5510[FONT=sans-serif] sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008 gününden) önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde memur (kamu görevlisi) olanlar; en az 5400 gün (15 tam yıl) uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde emekli olabileceklerdir.[/FONT]

yani 15 seneyi doldurması lazım ve ayrıca ve yüzde 40 üstü rapor alması lazım öyle değilmi? elimizde memuriyete başlamadan evvel engelli olduğuna dair bir kanıt yok... !!! zaten kafa karıştıranda burası memuriyete başlamadan evvel engelli olduğunu kanıtlıyanlar
ve memuriyete başladıktan sonra engelli olanların emeklilik durumları eğer yüzde 40 ve üstüyle eşim emekli olursa
yani yüzde 50 garantisi var açıkçası cevabınıza teşekkürederim

doğuştan biir hastalık-engellilik varsa, işe sağlam raporu alarak normal statüde girdiysen, yıllar sonra "yav gideyim bir rapor alayım" dersen,
hala tartışmalı bir boşluğun içine düşmüş olursun..
çünkü
herkes birbiriyle çelişiyo... sgkya sordum: alo 170 e sordum. bimere yazdım. kurum amirlerime sordum. maliyeye dahi sordum.. 50 farklı cevap aldım.. ve herkes tam bilmiyo.. geçici 4. madde cevaz verir diyen de var demeyen de...
sonradan olmadığı için maluliyet de sayılmıyo...
fiilen devleti kandırmış görünüyoruz.. ama ortada bir hak yeme var. aksine gerek maaş gerek başka haklarda mahrumiyet var.

haklısınız hanım sağlık memuru olabilmek için ( att acil tıp teknisyeni) ozaman sağlam raporu almadan olunamıyomuş... ama aldıgı raporda hastalığı belirtilmiş( kifoskolyoz ) vardır diye... açıkçası daha 15 yılının dolmasına sanırsam 3 yıl felan var
şimdiden aratırmaya başladık... meslek icabı bayağı bir zorlanmaya başladı!! denemek için bir devlet hastanesinden rapor aldık yüzde 65 ama baltazara göre düşer tabi bunu şimdiden kurumla paylaşmadık!! 15 yılı doldurmasını bekliyoruz ama sanırsam doldursa bile işimiz zor gibi görünüyo başka bilgisi olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim tesekkürler

murat30

Memur olmadan önceki tarihli bir raporunuz yoksa, bu durumda "sonradan sakatlanan memur" olarak değerlendirilir. Buna göre emeklilik zamanı geldiğinde alacağı rapordaki orana göre şu şartlarda emekliliği halk edecek:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

SSK+emekli sandığı+bağkur+askerlik vb. tüm sigorta günleri hizmet birleştirme ile toplanır ve hepsi emeklilik hesabına dahil edilir.

teşekkürederim bülent bey çok net bir açıklama olmuş

Üst Alt