Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düz tabanlar askerlik yapar mı, muaf olur muyum?

Komando31

Çok ileri düzeyde değilse, askere alırlar ama spor yaptırmaz, geri hizmette görevlendirirler.

Esnek düz taban abicigim. Yani yere bastıktan sonra kavis kayboluyor ayak düz oluyor. Ama havada iken ayak kavis var.aynı zamanda ayak tabanimda nasır var

İnsallah öyle olur abi. Korkuyorum biraz ayagimdaki sorunu dinlemezler, ayağım kötü duruma gelir diye

Komando31

Mutlaka dikkate alırlar. Ben de düz tabandım ve birliğe girerken sağlık kontrolünde spor yapamaz almıştım.

Esnek düz taban,ayak tabanında nasır askerde spordan muaf olmak icin yeterli mi ?

Esnek düz taban,ayak tabanında nasır askerde spordan muaf olmak icin yeterli mi ?

Haftaya askere gidiyorum, çürük mü verirler bana ?

Benim ayaklarda nasır vardı 2 yıl önce ameliyat oldum nasırın altındaki kemiği traşladılar sorun kemikteymiş. Ama ayağımda farklı bölgelerde nasır çıkmaya devam etti. Aynı zamanda ameliyattan sonra ayak da 2.parmaklarimda ağrı olmaya başladı ve esnek düz tabanım. Yururken özellikle sol ayagim ağrı yapıyor. Geçen yaz muayene oldum askeri hastane ye sevk ettiler adana ya oradaki binbaşıya panik ile ayagimda nasır var ağrıyor dedim sadece röntgen çekildi elverisli verildi. Ameliyat eden doktordan ayagimdaki sorun ile rapor hastaneden ise ameliyat olduğuma dair rapor aldım bugün. Acemi birligim manisa çıktı. Gidince durumum ne olur. ?

askere gideceksin, orda 2-3 ay perişan olacaksın öyle gönderecekler.

önceden rapor vs alman gerekliydi, muayeneye gittiğinde tam teşekkürlü askeri hastanede durumu tam izah edecektin. ona göre 1 yıl erteleme vereceklerdi. bu ertelemeler 3 yıl sürebilirdi. sonuçta rapor alacaktın elverişli değil diye.

fakat şuan dediğim gibi 2-3 ay sürüneceksin.

Abi yani kesin çürük alirmiyim peki herkes vermezler diyor

kardeşim çürük alamazsan bile kimse sana silah verip operasyona gitmeni istemez emin ol... muhtemeln koğuş nöbetçisi yemekhaneci ya yazıcı felan olursun...

ASKERE gideceğim rahatsızlıgım var, evime resimde ki kağıt gönderildi. Ne demek bu?

http://hizliresim.com/OMYGEn

Sağlık sorunum olmasına rağmen askeri hastane elverisli verince şikayette bulundum. Bu kağıt geldi. Eylülde askerim. Bu kâgıtta ne demek isteniyor. Muafmıyım ?

birader herşey açık ve net..askerlik şubesine gideceksin itiraz dilekcesi tarzında bir dilekçe yazarak başvuracaksın.. sen bimer ne yazdıysan o okunu ile ilgili askerlik şubesine itiraz dilekcesi vereceksin. rahatsızım askerliğe elverişli değilir raporu almak istiyorum. askeri hastane elverişlidir diyor tekrar başka bir hastanede sağlık kontrolunden geçmek istiyorum diyeceksin.. aynı hastaneye sağlık kontrolü için gitme..anladığım kadarıyla senin elinde raporun var sana göre asker olmaman gerekiyor..devlet hastaneleri ile askeri hastaneler farklı uuygulamaları var.. devlet hastanesinden rapor alırsın askeri hastanede işe yaramayabiliyor. sen itiraz ederek, başka bir askeri hastanenin seni sağlık kontolünden geçirmesini isteyeceksin.

Rahatsızlığım olmasına rağmen askeri hastane elverisli raporu verdi ! Ne yapmalıyım ?

2 sene önce ayağımda kemiğe bağlı oluşan ağrılı nasırlar sebebi ile ameliyat oldum. Ameliyat sonrası ayağımda ki ağrı geçmedi. Aynı zaman da 2.ayak parmaklarim da ağrı var. Yururken acı çekiyorum. Esnek düz tabanım aynı zamanda. Askerlik şubesi hataydan, adana asker hastanesine sevk etti oradaki doktor hiç ilgilenmedi ve elverisli verdi. 23 eylulde manisaya askere gidecegim. Karara şikayet ettim sonuç yeni geldi milli savunma bakanlığından. Tekrardan aynı doktora sevkim yapıldı. 8 eylülde gideceğim. Bu sefer yanimda ameliyat bilgerimi ve doktor raporumu alacağım. Çürük almak değil amacım, fakat eğitimden muaf raporu bile alamadım. Alabilmem için 8 eylülde ne yapmalıyım ?

Ben geri hizmet olarak mı askerlik yapacağım ?

Esnek düz tabanım. Ayak tabanımda nasır var agri yapıyor. Bu nasır ile ilgili bir ameliyat oldum. Ameliyat sonrası ayak 2.parmagimda ağrı olmaya başladı 1 yıldır ağrı devam ediyor. Adana asker hastanesi elverişlidir verdi. Birligime gidince durumum ne olur. Çürük mü verirler, geri hizmet olarak mı askerlik yaparım ?

Komando31

pes planus bendede var askerde eğitim sırasında aşırı şişti orap dahi ayağımdan zor cıktı aşırı şişlikten daha sonra spor ve eğitim istirahati

Ayaklarımdaki pes planus dereceleri ile askerlikten muaf alır mıyım?

Arkadaşlar tecilimi bozdum bugün hastanede ortopedi doktoruna düz taban olduğumu söyledim beni röntgene yönlendirdi. Ayak filmimin sonuçları solda pes planus açısı 6 derece , sağda 5 derece ölçüldü yazıyor. Sizce sonuç ne olur ?

Üst Alt