Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düz tabanlık, görme kaybı ve göz tembelliği ile askerlikten muaf olur muyum?

omr111

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.Beni aile hekim'i hastaneye sevk etti. Bugün doktora gittim doktor, test dahi yapmadan bana sadece bakarak bilateral pes planus yazdı ve madde 6 A(1) diyerek askerliğe elverişlidir dedi. ve ardından düztaban askerliğe engel değil dedi. sadece uzman erbaşlar için engeldir, geçen sene değişti kanun dedi.Fakat o madde'de uzman erbaş vs. hiç bir şey yazmıyor.Bu konu hakkında bilgi verir misiniz?

Fakat adam bana o yasa erbaşlar için dedi. Geçen sene şubat ayında düzenleme geldi falan diyor. Bunun doğruluğunu nasıl öğrenebilirim OturanBoğa

OturanBoğa

Ben gittim muayene için aile hekimine, aile hekimi beni hastaneye sevk etti. Uzman doktor dedi ki sende düztaban var ve düztaban erler için askerliğe engel bir durum değil dedi. Herhangi bir test vs. yapmadan kağıdıma bilateral pes planus teşhisi yazıp,Madde 66 A(1) askerliğe elverişlidir yazdı. Test falan hiçbir şey yapmadı ve düztaban erbaşlık için engel bir durum artık, normal asker için askerliğe engel bir durum değil dedi. Halbuki madde 66'da öyşe bir şey yazmıyor. @OturanBoğa

Sağ %30, sol %60 görme kaybı ve göz tembelliği ile askerlikten muaf olur muyum?

camsız sağ %30, sol %60 görme kaybı ve göz tembelliği teşhisi konuldu. Muafiyet alabilir miyim?

omr111 benim damlalı ve camlı göz ölçümüm (vep erg) neticesinde sol %30 görme kaybı, sağ %70 görme kaybı ve sağ gözümde göz tembelliği mevcut doğuştan. normalde okumada %90 görmüyor sağ gözüm, hatta yıllardır gittiğim göz doktorum bile test sonucuna şunu söyledi "kafalarına göre nasıl %70 verirler saçmalık resmen" dedi.

neyse işte konuya geleyim; geçtiğimiz haftalarda OturanBoğa abimiz benim durumum için "tam sınırdasın" demişti. Benden pay biç artık kendine...

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Yani size yüzde 30'a yüzde 70 verdiler. Bu durumda muaf mı oldunuz? gnctrk

omr111

Hassiktirsin!

Rapor süreci bitti mi? Bittiyse, il sağlık müdürlüğü'ne gidip itiraz et ve başka hastaneye sevk al. Öngörülen sınırlardaysan muaf olursun, bu kadar basit.

gözden de hastaneye sevk olmuştum sol gözde tembellik ve yüzde 60'a yüzde 30 görme kaybı dediler ve kurula sevk ettiler. Perşembe günü heyete gireceğim. gözün sonucuna göre itiraz edeceğim düztaban için. OturanBoğa

omr111 henüz başvurmadım. şu bedelli celpleri bir düzene girsin, prosedür rahatlasın öyle başvuracağım rapor ve tetkiklerimle beraber. Şu an gitsem muhtemelen kör de olsam gönderirler. Kafalarına göre iş yapıyorlar çünkü.

OturanBoğa Lütfen bu değerlerle ilgili yorum yapabilir misin? Sence muaf olabilir miyim bu değerlere göre? Sol'da göz tembelliği var.

lZAOGl.jpg

Göz ölçüm çıktısı

http://i.hizliresim.com/0z3EJD.jpg

doktor 66af1 yazdı raporuma. Bu ne demek bilgi verebilir misiniz?

omr111

aşağıdaki maddeye göre muafsınız sanırım
1) Yürüyüşü bozan ve ayağın basarken çekilen ön, arka grafilerinde ayak kemiklerinde deformasyon , açılanma ve topuk kemiği yükseklik açısının 10 dereceden daha az olması ile karakterize flask, spastik düz tabanlık varsa ....

Bugün doktora gittim. Göz dereceleri 5.00-5:25 ama göz tembelliğinden dolayı camlarla düzentildikten sonra sol 0.3,sağ 0.4 görüyor dedi. Verdiğiniz listeye baktım anladığım kadarıyla benimki B maddesine giriyor. Yanlış da anlamış olabilirim. Şimdi bu maddeye göre ben muaf mıyım, değil miyim ?
OturanBoğa

Üst Alt