Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düz Tabanlık ve halluks valgus için muafiyet verilir mi?

Revenge1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
merhabalar 2016 mart ayındaki yoklamada düz tabanlık ve halluks valgus durumumu belirttim askeri hastahaneye sevkedildim kontrol eden doktor yüzeysel bakıp yakayım mı askerliğini dedi bende dalgamı geçiyor zannettim çünkü öyle cidden doktor davranışları sergilemiyordu bende siz bilirsiniz dedim ve elverişli olduğumu yazıp tecil ettim her 2 ayağımda düz tabanlık var artı sol ayak bileğim sağ ayak bileğine göre sola doğru eğik artı sol ayağımda halluks valgus var artı her iki ayak tarak kemiklerim ağrı yapıyor yürürken tabi vücud duruşumuda etkiliyor artı ağrılar oluşuyor malum diz kapağı uyluk vb kısımlarında artı yürürken sol ayağım yüzünden topallama durumum var hafifte olsa araştırmalarıma göre muaf olmam gerekiyor…ama forum sitelerinde benim durumumda olanların askere gönderildiğinden yakınılıyor….Mart ayında sağlık kuruluna sevk isteyeceğim sonuç sizce ne olur…

Revenge1

"Ayakların yürüyüşü güçleştirmeyecek derecede şekil bozuklukları ve kalkaneal yükseklik açısı 10 ila 19 derece (10 ve 19 dahil) düztabanlıklar." askerlikten muafiyet sağlamaz.

Aşağıdaki haller ise muafiyet nedenidir:

B) 1. Yürüyüşü bozan ve ayağın basarken çekilen ön arka grafilerinde talus ve kalkaneus arasında ayrılma, yan grafilerde talus naviküler ve birinci metatarstan geçen düz çizginin talonaviküler veya navikulokuneiform eklemde açılanması, tarsal kemiklerde dejenerasyon olması vekalkaneal yükseklik açısının 10 dereceden (Bu Listenin 67 nci maddesinde yer alan şekil-1'de gösterilmiştir.) daha az olması ve karakterize flask, spastik düz tabanlık (Bu fıkrada yer alan tüm özelliklerin bir arada bulunması gereklidir.).
2. Yürüyüşü bozan çukur tabanlık.
3. Ayağın pençe şeklindeki (Claw) yürüyüşü bozan şekil bozuklukları.
4. Ayak bilek ekleminin nötral vaziyetten 10 derecenin üzerinde dorsal fleksiyon ve 10 derecenin üzerinde fleksiyon yapamayan sabit hale gelmiş şekil bozuklukları.
5. Ayağın eversiyon ve inversiyon hareketlerine engel olan kas, tendon ve kemik hastalıkları sekelleri.
6. Yürüyüşe engel ve basınç ile ağrılı kalkaneus epinleri ve aşil tendonu kısalığı.
7. Bir ayağın diğer ayağa oranla 3 cm (3 cm hariç) ila 6 cm (6 cm dahil) küçük veya büyük olması.
8. Talus, naviculer, kuboit kemiklerinden birinin ya da kuneiform kemiklerinden ikisinin yokluğu ya da ileri derecedeki harabiyeti.
[...]
D) 1. Yürüyüşe tam engel olan flask düztabanlık (ayak, bacak kaslarında atrofi ya da spazm, tarsal eklemlerde
gevşeme ya da artropatik dejeneresansla birlikte olan arızalar).

Üst Alt