Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düz vites arabaya tertibat takılır mı?

bestadereler

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
slm benim sağ bacak protez düz vites araba alsam kullanabilirmiyim ona göre tertibat takılıyormu
ehlitimde yazan elden kumandalı özel tertibat kullanabilir yazıyor

Teorik olarak evet, ama pratik açıdan hayır. Araç sürerken debriyajla nasıl vites değiştireceksiniz?

Otomatik vitesli araç alın ve gaz pedalını sol ayağa da taşıtın...

menox-pedals-02b.jpg

Bülent abi;

Sözünün üzerine söz söylemem saygısızlık olmasın da çünkü sen daha tecrübelisin bu konularda...
Fakat arkadaşa şöylede bir tavsiyede bulunalım. Düz vites araç alır, sol bacağı sağlam olduğu için debriyaj kullanabilir. Elleriyle de gaz ve freni idare edebilir. Çünkü gazı ve freni kesmeden zaten vites değiştiremeyeceği için, gazı freni bırakıp (gazı ve freni bırakıncada araç boşta kalacağı için) debriyajada sol bacağıyla destek verip vitesi değiştirebilir.

benim bir tanıdığım abim var trafik kazasında felç kaldı ayaklarını hiç kullanamadığı halde vitesli bir aracı sürebiliyor. kendisi sanayide çalışıyordu arkadaşlarıyla kafa kafaya verip renault torasa özel tertibat yapmışlar bu aracı yıllarca kullandı. üstelik engelli plakasıda vardı? ben tertibatını gördüm fakat araç kullanmak tam anlamıyla büyük bir çaba gerektiyordu otomatikle kıyaslamam bile!

Bende prosedür gereği ellere gaz ve fren aldırdım ama hiç kullanmıyorum. Araçta düz vites. Ama prosedür işte. Tertibat süs diye duruyor :)

Yönetmeliği uygulamak zorundalar ama bilmiyorlar ki ben uzun yolda 160-170 basıyorum. O tertibatıda sökmedim duruyor öylece...

Arkadaşlar her türlü araca uyabilen çok değişik tipte aparatlar var. Fakat engellinin araçta kullanacağı sistem ne kadar az olursa o kadar emniyetli ve rahat kullanır. Mümkünse ve eğer gerekiyorsa otomatik vitesli özet tertibatlı araçları tercih edin.

Selamlar

arabaya aparat taktırmak istiyorum samsunda bu işi yapan varmı

benim sağ bacak protez arabaya aparat takılması gerekiyor samsunda veya yakın yerlerde bu işi yapan aparat ve bunun onaylatılması fiyat verirseniz
çok memnun olurum.benim istediğim aparat gaz pedalını sol tarafa taktırmak benim düşüncem
yardımcı olursanız sevinirim.

aracım otomatik vites bülent bey resimdeki aparat nerede yapılıyor (sol tarafa gaz aparatı) ve fiyat bilgisi verebilirmisiniz

Sağ tarafta reklam banner'ı yayınlanan Lamir'da da Özgür Bedenler'de de yaptırabilirsiniz. Başka yerler de yapıyordu herhalde...

H sınıfı ehliyet

benim sağ bacak protez arkadaşlar h sınıfı ehliyetimde elden tertibatlı özel donanımlı araç kullanır ibaresi var. ben gazı sol tarafa aldırıp öyle kullanmak istiyorum.bi sorun olurmu yani ehliyetimde yazan elden tertibatlı özel donanımlı ibaresi var.yanıtlarsanız sevinirim

Olmaz diye bi şey yok olur ancak sıkıntılı olur, kullanımı zor olur.
Otomatik vitese aparat takıp kullanmak en mantıklısı.
Hayatımızı kolaylaştıran şeyler yapalım, zorlaştıran değil....

bence otomatik araç kullanabilirsin sol ayakla debrıyaja basacagına göre fren ve gaz kalıyor ama yinede riske girme derim

Üst Alt