Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düz vites araca özel tertibat taktırıp kullanmak istiyorum..

handann

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,
benim düz vitesli aracım var, artık ben de arac kullanmak istiyorum. t12 omirlik felçliyim..düz vitesli araca özel tertibat taktırsak olmaz mı? kullanmak zor mu olur.......

ayrıca benim b sınıfı ehliyetim vardı h sınıfı ehliyet aldım benim ehliyetimde özel tertibatlı araç kullanır ibaresi yok.ne yapmam gerekli.

iyi günler

hiçbir ibare yokmu H sınıfı ehliyetinizde otomatik vitesli kullanır yazmıyor diyorsunuz ama başka türlü ibare yer alıyormu ehliyetinizde

ehliyetimi inceledim yine hiç bir ibare yok sınıf kısmında sadece h yazıyor.başkada bişey yok.

Sağlık kurulu raporu almanız gerekmekte.Rapora yazacakları hastalığa görede tertibat yapmanız gerekmekte.Sağlık Kurulu Raporu olmadan tertibat takamazsınız.

Bir devlet hastanesine gideceksiniz, ÖTV muafiyetli otomobil almak için "bacaklarını kullanmasına gerek bırakmayacak elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır" ibareli sağlık kurulu raporu alacaksınız. Sonra o raporla iki seçeneğiniz olacak:

1- ÖTV ve MTV muafiyetiyle 0 km araç alacaksınız. Aracı alacağınız bayii araca elle kumanda donanımı taktıracak, o şekilde tescil ettirecek, sakat damgalı plaka taktıracak. Siz de güzel güzel kullanacaksınız :)
2- Varolan -sakat statüsünde olmayan- aracınıza özel donanım taktıracaksınız, o şekilde ruhsatı yeniden işletip tescil ettireceksiniz. MTV muafiyeti için vergi dairesine başvuracaksınız. Damgalı plaka ile kullanmaya başlayacaksınız.

Not: Sakat statüsünde tescil ettirdiğiniz aracı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz; ve siz de kendi aracınızdan başka aracı kullanamazsınız.

kolay değil

benim aracım normal vites, sadece deprajtan tertibat var, vites değiştirirken aparatı kaldırıyorum vites değiştirip aparatı aşağı indiriyorum. 3 iş birden yapıyorum. Bu o kadar kolay değil yokuş yukarı, aparat havadayken sen vites değiştiriyorken elin deyse yalnışlıkla pat diye düşüyor araç bayılıyor, araç 1400 motor ve arkandaki araç sen vites değiştirene kadar duruyor. Ben 3 sene kullandım kafayı üşüttüm ya. Bunun neresi kolay yani 10 15 dakikalık birşey değil. Geri geri gitmek imkansız bir elinde kol, diğer elinde direksiyon sen geri gidince öne doğru vücudun gidiyor:) tam bir trafik canavarıyım:)
progress.gif

Üst Alt