Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde Skolyoz ameliyatlarını ücretsiz olarak uyguluyoruz..

kacako

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Site yöneticisi güncel not:
Bu mesaj yazıldığında Doç Dr Kamil Çağrı Köse Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde görevliydi. Şu anda ise kendisi Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde göreve başlamıştır.​

Büyük şehirlerde sıkıntı yaşayan hastalara duyuru olarak sunuyoruz. Afyon Kocatepe Üniversitesinde Skolyoz ameliyatlarını ücretsiz olarak uyguluyoruz. vaka sayımız yılda yaklaşık 100 ve yeniden ameliyat oranımız (enfeksiyon, vida kırılması vb sebeplerle) yüzde 3. Felç olan (tam veya kısmi) hiçbir hastamız olmadı.
İsteyenlere e-posta yolu ile de yardımcı olabilir veya film MR vs incelemelerini kargo ile gönderirlerse görüşlerimizi yazıp (karşı taraf ödemeli olarak) tekrar gönderebiliriz. bu işle ekip olarak uğraşıyoruz, işimizi seviyoruz ve devletin verdiği maaş bize yetiyor.

Saygilar

Doç Dr Kamil Çağrı Köse
Ortopedi ve Travmatoloji A.D.
Afyon Kocatepe Üniversitesi

NOT: Forum sitesine yazdığım bu mesajın tek nedeni bir hastamın yönlendirmesidir. Bunun yukarıda da yazdığım gibi, herhangi bir maddi beklenti ile ilgi ve alakası yok. Tek amacımız bu tip sorunlardan muzdarip insanlara yardımcı olabilmek. Bunu özellikle bildirmek istiyorum.
Bir de e-postalara her gün bakmakla beraber bu tip forumlara girme ve mesaj kontrolü pek yapabildiğim vakit bulabildiğim şeyler olmuyor. Bu nedenle e-posta adresime isteyen mesaj gönderebilir ve alacağı cevabı da isterse burada paylaşabilir. Omurga cerrahisi ile ilgili merak edilen skolyoz dışındaki konuları da sorabilirsiniz.
e-posta: kacako@hotmail.com

Doktor bey, katkınız ve desteğiniz için çok teşekkürler.

Güzel bir düşünce ve uygulama.. Skolyozu olan arkadaşların bilgilenmesi önemli..

Teşekkürler ilginiz için..

Dr. Bey,
Sitemizde hastalar arasıda skolyoz konusu çok konuşulmakta ve bildiklerimiz/yaşadıklarımız da anlatılmakta fakat bunu bir doktora sorarak daha doğru bilgi almak biz skolyozlular için çok güzel olacak, desteğiniz için çok teşekkürler.

mrb arkadaşlar ben sibel 17 yasındaym doğuştan skolyoz hastasıyım dha önce 2 defa ameliyat oldum smdi tekrar olmam gerekiyo ama hastalığımın derecesini bilmiyorum istanbulda çok hastaneye qttm ama doktorların hepsi dokularımın yapışık olduqunu ve riskli olduqnu sölediler ameliyatımı yapmadılar bana en kısa zamanda ii bi doktor tavsiye ederseniz çok sevinirimm..

ben afyonluyum cok guzel bir uygulama

Sayın hocam engellielr biz sitesindeki yazınızı okudum ve size izniniz olursa fikir danışmak istedim. 10 yıldır kas hastası 23 yaşında bi bayanım.zaman içerisinde skolyoz gelişti. Filmlerimi yeni çekildim derecemi bilmiyorum ama sola dogru bir egrilk var önden bakınca sag kaburgam öne çıkkın sol kaburgam düz. Dar bliz giydigimde gayet beli oluyor. Kas hastası birinin skolyoz amaliyatı olmasında ne gibi riskelr vardır . Nefes almamda bir problemim yok fakatt öksürürken kuvetli öksüremiyorum.amaliyatı kaldırabilirmiyim. Amalitayım çok güzel geçse bile aylarca yatakta kalmak hareketsiz kalmak biz kas hastalırının kaslarına zararlıdır. Hastalık hareket etmedigimizde daha hızlı ilerliyebiliyor.felç kalma riski,platinlerin vücuda uyum saglıyamaması egrilgin tam olarak düzeltilememesinden korkuyor .amaliyatından memnun olmayıp bir çok defa amailyat oalnlar var. Nolursunuz bana yardımcı olun bilgilendirin buna çok ihtiyacım var şimdiden o degerli zamanınızı ayırımp cevap yazdıgınız için nekdar teşekür etsem azıdır alah sizden razı olsun iyi günler hocam

cevapta şu idi sayın pınar (sibel) hanım
Oncelikle gecmis olsun. Kas hastaliklarinda skolyoz olusmasi normal bir durum. Bunun cok ilerlemeden ve omurga sertlesmeden ameliyat edilmesi gerekir cunku omurgadaki egrilik derece olarak artip omurgada da zamanla sertlik meydana geldiginde ameliyatta yapilacak islemle rbirkac kat uzuyor ve buyuyor. Ameliyat guvenligi acisindan anestezi ve gogus hastaliklari uzmanlarinin goruslerini aliyoruz. Genelde sorun olmuyor. Gerekiyorsa onceden yogun bakim sartlarini ayarlayarak giriyoruz. Ameliyat sonrasi yataga bagimlilik veya uzun sure yatma gibi bir durum yok genelde ameliyatin ertesi gunu kaldiriyoruz. Implantlari vucudunreddetmesi gibi bir durum gormedik su zamana kadar. Enfeksiyon riski yuzde bir, felc riski de onbinde bir kadar, su ana kadar felc olan hic hastamiz yok.umarim yardimci olabilmisimdir. Size fazla gecikmeden ameliyat olmanizi oneririm. Vucut kontrolunuz daha kolay ve kisisel bakiminiz daha rahat olur. Ayrica kozmetik acidan da rahatlarsiniz Allah in izniyle.
Gecmis olsun.

Doc Dr Kamil Cagri Kose
------Orijinal Mesaj------
Kimden pınar öz
Kime kacako@hotmail.com
Konu: KAS HASTALIGI VE SKOLYOZ
Gönderme Tarihi: 24 Haz 2009 13:11

Düzce Tıp Fakültesinde Skolyoz Ameliyatlarınızı ücretsiz yapıyoruz..

Geçtiğimiz aylarda doktor beyin bu yazısı üzerine geçen hafta iletişime geçtim kendisiyle.. Bu mesajı yayınladığı tarihte afyon kocatepe hastanesinde iken şu anda düzce üniversitesi hastanesinde görev yapıyormuş.. Hocamızla ilgili bi kaç şey sölemek istiyorum..

Öncelikle hiçbi hastaneden kolay kolay direk gidip doktorla muhatap olamassınız ve sizinle ilgilenmez film ister asistan bakar doktora gösterir ve pek fikir sahibi olamazsınız.. Ve randevu için haftalarca bekleyebilirsiniz. Ancak özel muayene gittikten sonra bilgi sahibi olabilirsiniz...
Ben hocamın mail adresinden ulaşarak ne zaman gelebilceğimi sordum ve bana pazartesi çarşamba burdayım gelebilirsiniz dedi.. ben de pazartesi geleceğimi belirtip ilk randevumu hocadan almış oldum.. pazartesi günü gidip hocamı buldum.. gerekli muayeneyi yaptıktan sonra filmleri istedi ve filmleri çekinip benim hakkımda olabilcekleri en güzel şekilde anlattı..
ve gerçekten çok iyi bi şekilde ilgilendi..
skolyoz hastalarına tavsiye ederim bence mutlaka gidin.bizim için en önemli olaylardan biriside doktorumuzun bize güven vermesidir..

iyi günler
en başta bu siteyin kurucularına tşkr eder ilgi gösteren veya göstermeyen tüm hocalarıma saygılarımı sunarım.
Ben Erzurumdan ileti bırakıyorum. Kız kardeşim 16 yaşında ve skolyoz hastasıdır. doktorları kardeşim için ameliyat olması gerektiğini söylediler. Ancak Erzurum'da ameliyat eden doktorun bulunmadığını söylediler ve başka şehirde ameliyat ettirin dediler
derecesi ise 45 derecedir.
1 yıl korse kullandı ancak fazla bir değişim gözlenmedi derecesinde. Acaba ameliyat olması için kaç derece olması gerekir bu hastalık için? veya sayın hocam başka bir çözüm yolu var mıdır henüz erken ise hastalığı ameliyattan başka.
Eğer ameliyat olması gerekiyorsa Bursa'daki devlet hastanelerinde ameliyat ediyorlar mı bilgilerinize sunarım

ilgileriniz için çok teşekkür ederim şimdiden

bursada tıp fakültesinde ufuk aydınlıya ameliyat olabilir kardeşiniz...ama buradan bizim bişi sölememiz imkansız doktora gidip film çekinip değerlendirmeye alınmalı...

ben 1buçuk ay önce kamil çağrı doktoruma ameliyat oldum 46 derece skolyozum wardı. allah doktorumdan razı olsun. onun sayesnde şu an hiçbr sıkıntım yok. gerek doktorum gerekse asistanları bnmle çok iyi ilgilendiler hemde hiçbir maddi karşılık beklemeden eğer skolyoz hastalığınız ve diğer omurga hastalıklarında ben çağrı doktorumu herkese tavsiye ediyorum. gidipte başka yerlerde oyalanarak hastalık derecenizi ilerletmeyin..

hocam meraba .

öncelikle böyle bir site için teşekkürler. kızım 10 yaşında doğuştan kaynaklanan omur kemiğinin biri kırık ve parçalı .3 yaşında omurun gelişimini durdurma operasyonu geçirdi. daha sonra 6 aylık kontrollerini ihmal etmedik. ilk derecesini bilmiyoruz ama dktrlrn söylediğine göre şimdi 40 derece olmuş.
6 ay önce bize ameliyat olunmasını söyleyen dktr iki hafta önce bütün tetkikleri yaparak ameliyat için hazırlık yaptılar. fakat tam yatacakken bu ameliyatı yapamayacaklarını felç riskinin olduğunu, bu şekliyne alışmamız gerektiğini söyledi. istersek yine durdurma oprsyonu yapalım dediler.

bizim merak ettiğimiz o kırık olan kemik alınamıyor mu ,kızım hep kambur olarak mı yaşayacak, biz bunu kabullenemeyiz. tıp bu kadar ilerlemişken hiç mi çaresi yok. neden seneler sonra bizi başlarından savıyorlar. madem çaresi yoktu neden önceden söylemediler. biz de başka dktrlara başvururduk.

Sizden öğrenmek istediğimiz müdahele edilemeyen böyle skolyoz var mı.
cevap verirseniz çok teşekkür ederiz.

skolyoz

slm arkadaşlar nasılsınız bende skolyoz hastasıyım ameliyat olmam lazım dr kamil beye nasıl ulaşa bilirim yardımçı olursanız cok ama çok sevinirim

slm

1999 da kaza geçirdim omurlik ameliyatı oldım ama şimdi bende sıkolyozda oluşdı bi daha ameliyat oluçam

Geçmiş olsun,

Sayın Köse'ye her şeyi ayrıntısıyla yaz, filmlerini, raporlarını vb. gönder. Umarım olumlu sonuçlar alırsın..

Dr kamil çağrı köse mail atımm malesef kendisi artık sakarya ünv çalışıyormuş..

evet çağrı hoca sakarya devlet hastanesinde çalışıyor ama ankara ve istanbul da belli aralıklarla hasta muayene ediyor .sakarya devlet hastanesinde ücretsiz ameliyatlarına devam ediyor.
.irtibat için;
İstanbul : 0212 5709470 (Metroport Busidence, Bahçelievler yanyol. Kat 4, No:114 İstanbul)Ankara: 0312 2868382 (Eskişehir yolu 9. kilometre, Tepe Prime iş merkezi C Blok Kat:6 No:82 Ankara )GSM: 0533 6507676
Faks: 0312 2868389

su an ÇAĞRI Hoca Marmara Üniversitesinde ve ücretsiz olarak ameliyatlarina devam ediyor.Ama yoğun bir talep olduğu için zira beklemenin gerekir.biz 1.5 yildir zira bekliyoruz.1 yol daha gelmeyeceğini.Cagri Hoca soyledi

Üst Alt