Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düzenli ilaç kullanıp işe gidebilen bipolar var mı?

tkahveci86

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
bipolarım. 3mg risperdal 600mg seroquel 1000mg depakin kullanıyorum. Erken yatmama rağmen erken uyanamıyorum. Bu kadar çok ilaç kullanıp düzenli iş hayatı olan var mı. Lütfen düşük doz kullanan veya hiç kullanmayan hipomanikler evet çalışabiliyorum diye yorum yapmasın. Çalışamayan bipolarlar bakacak kimsesi kalmayınca ne yapıyorlar bu durum beni çok tedirgin ediyor

ben 100 mg seroquel içince bile kalkamıyorum sabah. sen 600 mg ı düşün.

sen sadece bipolar değil aynı zamanda şizofrenisinde bence çünkü ilaçların öyle

ben de bipolarım. teşhisim kısmı remisyonda bipolar, oranı da yuzde kırk. her ne kadar remisyon altında hissetmesem de ilaç kullanırken oran vermekten buyuk korku duyan psikiyatri servisi ile muhattaptım. kullandığım ilaçlar 40 mg dideral,1200 mg lithuril, 300 mg efexor, 1200 de seroquel kullanıyorum. yakın sayılır ilaçlarımız. ne haldeyim dersen: aynı uyuma ve uyanamama sorunlarını yaşıyorum. hayatımın buyuk bir kısmını yataktan kalkamadıgım icin kaybediyorum. ayrıyetten dehb hastası oldugum ıcın psıkıyatriden bahsedecegim ilacı hasta olsan dahı bipolar teshisin oldugu icin cok zor olabilir, ritalin kullanıyorum. rıtalın cok uykulu da olsam uyarıcı etkisi yuzunden dinc hissetmeme yardımcı oluyor. dikkatımı kesınlıkle toplayamadıgım, zoraki yapmam gereken isler icin almaya calısıyorum genelde bu ilaci. zamanla tolerans gelisiyor. herhangi bir tavsiyem yok gibi, ilacları almak zorundayız bildigin uzere. yıne de uyku klınıgıne gidip uyku apnesi testıne girebilirsin. kotu uyku gecirmene sebep olan durumu belkı ortadan kaldırır ve seroquel dozun dusurulur vs. gecmıs olsun cok

Bu konuyu ben de merak ediyorum.Belki gelebilecek tavsiyeler bize ışık olur.Bipolar olup düzenli iş hayatı olan var mı?

Ben çok iyi üniversite mezunuyum,24 tane iş değiştiren calistigim işlerde hep sahada ofiste duramıyorum 3 kuruş paralara çalıştım hep yani anliycagin zor ben çalışamıyorum,normal olsam arkadaşlarım ne paralar kazandı biz kaybettik hep

valla benim bi arkadaşım var bipolaar normal.memur engelli degil zamanında üniversite okumuş kpss ile memur olmuş bu arada tedavi gördügü doktor insan cıkmış memur olurken aldıgı kurul raporunda sorun cıkarmamış neyse adamla müdürleri ugraşıyo bu da bipoların alası calısamayacak durumda yani düz memurluk yapamayacak bi tip neyse gıcıklıgına anlayıp bu adamı kurum sevkiyle memurluk yaparmı diye hastaneye sevk ediyorlar tabi bu arada sicilinide maf ediyolar neyse insancıl doktorlara denk geliyo iyilik halinde memurluk yapabilir gibilerinden rapor düzenleyip kurumuna gönderiyolar tabi adamlar g.....t oluyo bu da iyi bir müdüre denk gelip yüksek sicil alıyo yani sicillede üstüne gelmişler neyse sonrdan bu hasta diye kurum yöneticisi arşive veriyor ama adam kesinlikle hastalıgından dolayı memurluk yapacak bi tip degil neyse allh yızüne bakıyo kurtuluyo ara sıra diyom abi gel sana rapor alalim emekli olfalan yok diyo yemin ediyo 10 milyar emekli maaşı verselerde 60 a kadar calışacam diyo bu bence güzel bi bipolar calışan örnegi biraz cefasını cekmek lazım demek

benimde ayni sorun var malesef kulandigim ilaclar merhaba kardesim bir konuda fikir almak istiyorum ben yurt disinda yasiyorum 7 yildir paranoid sizofreni tedavisi goruyorum burda lakin bazi ailesel sorunlardan dolayi bu ayin sonunda kesin donus yapacagim turkiyeye takinti yaptigim bir kac sey var burdaki raporlarim hastane engelilik durumum turkiyede ne sekil isler burdaki raporlari goturmelimiyim yada turkiyedeki doktorlar bana inanmazsa diyede icten ice dusunmeden edemiyorum kulandigim ilaclar suanda su sekil bir fikrini beyan edersen sevinirim tsk..

risperdal 3mg gunde 3 tane

Aripiprazol 10mg gunde 3 tane

alprazolam 1mg gunde 3 tane

Lyrica 150mg gunde 2 tane

Dominal 80mg gunde 1 tane

tb2nhf
mesaj kutun dolmus bir konuda fikrini almak istedim ama sansimiza diyelim

türkiyede kalma ihtimalin varsa en a bi 6 ay bekle rapor al ordan gelirken ilac raporlarını epikirizini normal raporunu al gel türkiyedeki doktorlar cok tecrübeli kimin hasta kimin uydurma oldugunu iyi bilirler kafana takma

ayrıca mesaj kutusunu boşalttım istedigin zaman özelden yazabilirsin

Devlette olsak çalışırdık belki ama özel sektörde hareketlerinden anlıyorlar,salaklar uyuşturucu kullandığını sanıyorlar bazen,he bide bnde takıntı yapıyorum oda çok yıprattı

Ben sizofreniyim

Depo ignelerimi vurunarak isime gittim hemde alevlenme donemimde ise gittim

Is verimin neydi zayifti ama ise gittim

bende 10 senedir şizofreni hastasıyım
çalışma hayatıma ilaç sayesinde devam edebiliyorum

evet ilaçlarımı hep düzenli kullandım.atama bekliyorum.geç de olsa üniversite okudum.

2 üniversite mezunuyum ilaçlarımı düzenli kullanıyorum hiç bırakmadım çalışma hayatıma devam edebiliyorum. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilaçlarınızı bırakmayın onlar bizim can simidimiz

yusuf0032

çok ilaç kullanıyon 2,3 tanesi aynı etkiyi gösteriyor gereksiz yere kullanıyorsun hastalık direnç gösteriyorsa kokteyl igne vurul 1 defa sonradan tek ilaç kullanırsın yazık bu kadar ilaç

Ben günde 1500 depakin 30 abizol 200 lamictal 15 buspon 80 dideral 1 risperdal alıyorum. Geç uykuya dalıyor, fazla uyuyorum. Öğretmenlik yapmaya çalışıyorum özel kurumlarda. Ama 4-5 defa oldu işten çıkarıdım. Çocuklar beni derste fazla donuk, bitkin, cansız buluyorlarmış. Ve ailelerle birlikte şikayette bulunuyorlarmış. Müdür de ruh gibisin, biraz canlan dedi bana. Sen atak olursan, kabuğunu kırarsan bu ilaçları da kullanmana gerek kalmayacak cinsinden söylemlerde bulundu.

Anlayan oluyor, anlamayan oluyor herkesle paylaşmamak lazım sanırım. Ben de dayanamadım o işten de çıkarılınca rapor almaya karar verdim. 1 hafta önce raporumu aldım şimdi e kpssye hazırlanıyorum. Öğretmenlikten ziyade de düz memurluğu düşünüyorum. Çünkü beni çok yıprattı o kadar yıl boyunca...

benim merak ettiğim bu rahatsızlıktan çürük alıp askerden işe girebilen var mı ?

allah kolaylık versin ilaç ve psikoterapi çok önemli ...

tkahveci ben bir tam güne 2000mg depakin 1200mg lithuril 400mg cedrina 6mg invega 50mg lamictal 300mg lryca içiyor ve çalışıyorum tabiki yan etkileri zorluyor ama hayat devam ediyor

Merhaba ben akademisyen im. Gibi Aslında kadrom yok bu yüzden bu tanım bana uymuyor ama haftanın4-5 günü laboratuvar da araştırma yapıyorum yaklaşık 2-3aya maaş alacağım söylendi ama 2.5ay oldu hala almıyorum :( neyse benim ilaçlarımı çok ağır değil ama başka sorunlardan daha doğrusu tercihlerdendolayı bölümü bırakmam ihtimal dahilinde

Şizofrenim 21 yaşından beri 14 senedir memurum.

bence raporun tek faydası erken emeklilik başka bir işe yaradığını zannetmiyorum ... örneğin işe gireceksin adam senin ruhsal sıkıntılar içinde olduğunu duyunca işe almak istemiyor ...ayrıca diğer bir sıkıntılı yanı ise ehliyet sıkıntısı iyi olmadığın dönemde ehliyetine el koyma durumu var ... diğer bir durum vasi atanması ailende durumunu sıkıntılı gören birisi olursa ve bunu doktora bildirirse vasi atıyolar yani kendi başına karar verme durumun yok malını mülkünü bile istediğin gibi kullanamıyorsun ... yani burası türkiye avantajlı gibi görünen birçok işin ardından
büyük sıkıntılar geliyor ! BENİM Anlamadığım iş devlet neden ruhsal ve duygusal engelli kişilerin istihdamı için adım atmıyor ne biçim sosyal devlet bende anlamış değilim resmen kaderinle başbaşa kalıyorsun...bazen diyorum ki ;keşke benimde bir ayağım bir elim yada gözümün birisi olmasaydıda bende istihdam edilebilseydim..!!!ASLINDA BU DURUMDA OLAN İNSANLAR TOPLANIP BU KONUYU ''aile ve sosyal politikalar '' bakanlığının gündemine getirse belki bir çözüm olurdu yani istihdam konusunda ... yoksa ben ne yapayım raporu
ne işe yarar ... biliyorum EKPSS diyeceksiniz ondada belli bir puanın üstünde alamazsan atanma şansın yok, hizmetli olarak bile !
bilmiyorum bu devlet bişiler yapmalı arkadaşlar '' sadece çalışabilmek ve ekmeğini kazanabilmek için !! örneğin;konuştuğum yorumlarını okuduğum bir çok arkadaş çalışmıyor! sürünüyor resmen birilerine bağımlı halde resmen hayatı felç olmuş '' keşke böyle platformlarda
bu durumda olan insanlar toplanıp imza toplasalar yada bu konunun gündeme gelmesi için birşeyler yapabilseler ...
BİRİLERİ YÖNLENDİRSE EN AZINDAN TOPLU MAİL ATIP KONUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİRŞEYLER YAPILABİLSE ... BUNLARI DÜŞÜNÜYORUM
DAMDAN DÜŞENİN HALİNİ DAMDAN DÜŞEN ANLARMIŞ ...HAYIRLISI OLSUN

bir not daha bu tip '' ruhsal ve duygusal '' rahatsızlıkların en büyük çözümlerinden birisi SOSYALLİK ''TOPLUMDAN DIŞLANMAK''
değil ...

çünkü bipolar arkadaşlar bilir ,her atak sonrası depresyon gelir her rhatsızlık dönemi bittiğinde herkez aynı şeyleri düşünür ... sosyalleşmekte sıkıntı çeker çalıştığı yerden çıktıysa yada çıkarıldıysa ''ATAK'' TA yaptığın rahatsızlık verici şeyler pişmanlık verir ... sosyal olamazsın korkarsın
yine mi önüme gelecek rahatsızlık muhabbetleri diye ! benim edindiğim tecrübeler bunlar hep aynı şeyleri yaşıyorum...inşallah bir çözüm bulunur !!!

Üst Alt