Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DYS kayıtlarına göre malülen emeklilik başvurumun sonucu ne olabilir?

Özger1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Böbrek nakli hastasıyım ve nakilli böbrekte şu an iflas ettiği için aynı zamanda böbrek yetmezliği hastasıyım. 18.11.2019 tarihinde malülen emeklilik başvurusu yaptım şu anda dys den baktığımda aşağıdaki bilgiler görünüyor. Sizce onaylanır mı? Ve son olarak onaylanırsa tahmini olarak sizce ne kadar maaş alabilirim.
İlk sigorta girişim 09.09.2008
Toplam prim günüm 3089
Hep asgari ücretten maaşımı aldım.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi Açıklama
1157911 20/01/2020 SAĞLIK KURULU RAPORU BURSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ OSMANGAZİ SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 20/01/2020 3:19 PM
1157911 20/01/2020 SAĞLIK KURULU RAPORU BURSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 4 Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 30/01/2020 9:05 AM
2511430 11/02/2020 özger öztürk BURSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 4 Giden Evrak Kayıtlı 12/02/2020 1:33 PM
2511430 11/02/2020 özger öztürk BURSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BURSA BÖLGE SAĞLIK KURULU Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 12/02/2020 3:50 PM

Engelli raporunuz %60 ve üzerindeyse, priminiz tutuyor. Geçmiş olsun.

Hastane kurulundaki doktor %91 engelli oranın var demişti ama çalışma gücü kaybına bu nasıl yansır bilmiyorum. Forumdada araştırdım böbrek nakilli malülen emekli kimseyi bulamadım

Maluliyet Tespit Yönetmeliğinin, calışma gücünün en az %60’ının hangi hallerde kaybedildiğinin tespitine esas Hastalık listesinde Böbrek Transplantasyonu da belirtilmistir.
Listeye göre malulen emekli olabilirsiniz.

Peki sizce bu durumda birisinin tahmini alacağı maaşı öngerebilir miyiz?

maluliyet cetveli belirleyicidir:

"1. Böbrek fonksiyon bozukluğu:
A. Kronik hemodiyaliz veya periton diyalizi
veya
B. Böbrek transplantasyonu
veya
C. En az 3 ay boyunca serum kreatinin düzeyinin sürekli 4 mg/dl (en az 3 kez 3 farklı zamanda) veya üzerinde olması veya kreatinin klirensinin 30 ml/dk veya altında bir değere düşmesi ile beraber aşağıdakilerden en az ikisi;
1. Patolojik kırıklar
2. Kalıcı motor ve duyusal nöropati (EMG ile tespit edilen)
3. Kalıcı aşırı sıvı yüklenmesi sendromu beraberinde:
a. Diastolik kan basıncının 110 mmHg veya üzerinde olduğu diastolik hipertansiyon olması ( ambulatuar kan basıncı monitörizasyonu ile tespit edilen)
veya
b. Tedaviye rağmen devam eden inatçı vasküler konjesyon bulguları (telegrafi, ekokardiografi ve klinik bulgular ile desteklenen)
4. Takip eden 6 aylık süreçte en az 30 günlük ara ile değerlendirme sonrası hesaplanan ve vücut kitle indeksinin 18.0’in altında olması ile tanımlanan kilo kaybının olduğu inatçı anoreksi."

Primler asgari ücretten yatmışsa 1000-1100 tl emekli maaşı bağlanır.

Üst Alt