Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-Bay Sitesinden alışveriş

cesuromar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar E-BAY sitesinden alışveriş yapmak istiyorum ama bazı aklıma takılan sorular var.Cevaplarsanız sevinirim.Şimdiden saolun...
(%60 saglık raporum var bilgilerinize)

1)Ebay sitesinden tablet ve fotograf makinesi almayı düşünüyorum belkide telefonda olablir ama bu ürünler Türkiye'ye geldigi zaman gümrükte vergi uygulanır mı(uygulanırsa ne kadar) veya bizim durumumuzdan dolayı muaf mı oluruz?

2)Alıcam ürünleri teker teker alıcam mesela 1 adet tablet ocak ayında 1adet fotograf makinesi mart ayında gibi herhangi sorun olur mu (iş ticari boyutta degil)?

3)Dış ülkelerden kargo parası nasıl oluyor kargoya verildikten sonra ürün güvenligi nasıldır kaç günde gelir ?

4)Birde ürün Türkiye'ye geldi diyelim garanti kapsamında olur mu ?

Merhabalar;

e-bay ı bilmem ama, dealextreme de 100 doları geçmeyecek şekilde, birde üründen 3 veya daha fazla alır isen gümrükte bakarlar,
Tablet ve fotoğraf makinasını kanımca alma derim, Hem garanti sorunu olur diye düşünüyorum,
atıyorum tabletin yurtdışı fiyatı, 110 dolar, türkiye de satış fiyatı, 200 dolar ona bir vergi ötv filan derken aynı fiyata gelir,

Şayet satıcı ile konuşup, ürün tanıtım amaçlı gibi vs. gönderirse sıkıntı olmadığını bir kaç siteden gördüm, yurt dışından Türkiye ye gelme aşaması, tahminimce en geç 15-30 gün arasında gelir,
Kargoya para şirkete göre değişir, genelde PTT kargo getiriyor,

Peki dubaiden felan gelen arkadaşımız var diyelim o alıp getiricek tableti bunun için vergi alınır mı paraporta felan kayıt gerekir mi gerekirse ne kadar ödenir?

Güncelll arkdaşlar bilen kişiler herhangi birşey duyanlar paylaşırsanız çok iyi olucak saolun.

hayır ondan vergi alınmaz ama aynı üründen 2 adet olmayacak şartı var diye biliyorum, pasaporta işlletmen gerekiyor,
ABD den akrabam 3 adet notebook getirdi sorun olmadığını belirtti,

Türkiyedeki toptancılar ve gold diyeyim, bunlar hep dubai ve çine giderek bavul bavul alıp geliyorlar sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum.

peki pasaporta kaydettirirken herhangi bir para taleb ediliyor mu

Üst Alt