Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-bordro gelir vergisi kesintisi..?

• Konbuyu başlatan burakhakan
  • Başlangıç tarihi
B

burakhakan

Merhaba herkese,

3. derece sakatlık indiriminden faydalanan bekar arkadaşlar, Maliye Bakanlığının muhasebat e-bordrosunda kesintiler altında gelir vergisi kesintisi miktarınız ne kadar acaba, karşılaştırma yapmak için burada paylaşabilir misiniz?

Çünkü Maliye Bakanlığının muhasebat e-bordrosunda sakatlık indiriminden yaralanıp yaralanmadığımı bir türlü anlayamıyorum, daha önce kurum hesaplamada bir yanlışlık yapmıştı düzelttirmiştim, her yıl kontrol etmek istiyorum yanlışlık var mı diye ama bunu bordroda nasıl anlayacağımı bilemiyorum.

2011 Ocak için 3. derece sakatlık indirimine yönelik olarak bordroda gelir vergisi kesintisi hanesi 27 küsür görünüyor, ama sakatlık indirimi olmayan aynı statüdeki başka bir arkadaşın bordrosunda da gelir vergisi kesintisi 30 küsür görünüyor, yani 3 lira mı fark ediyor, yoksa başka kalemlerden de hesaplanıyor da oraya öyle mi yansıyor, anlayamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

Gelir vergisi,AGİ,sakatlık indirimi gibi konularda temel bilgiye sahip olmadan başka birinin bordrosuyla karşılaştırarak tahmin yürütmen yanlış olur.
Örneğin karşılaştırdığın arkadaşının eş ve çocuk durumundan kaynaklanan AGİ farkı vardır ve sizden fazla Agi almaktadır.
Agi,gelir vergisinden mahsup edildiği için ne kadar fazla AGİ alınırsa tahakkuk eden gelir vergisi o kadar az olacaktır.
Yardımcı olabilmemiz için bordronuzu buraya koyabilirsiniz.
O zaman size sakatlık indirimi uygulanıp uygulanmadığı konusunda bilgi verebiliriz.

Açıklama için teşekkürler, anlıyorum.

Bordroda AGİ 59,74 görünüyor, Gelir Vergisi Kesintisi ise 27 küsür görünüyor.
Sakatlık indirimi uygulanıyor sanırım.

Bu arada, daha önceki mesajımda bahsettiğim arkadaşın Bireysel Emeklilik Sigortası varmış,
onun Gelir Vergisi Kesintisi'nin 30 küsür olmasının nedeni bu sanırım, sonradan öğrendim.

Kardeş,ben senin brüt maaşını bile bilmiyorum ki ha bu vergi kesiliyorsa sakatlık indirimin var ya da yok diyeyim.
Yukarıda da söyledim,bordronu buraya koyabilirsen yardımcı olabiliriz.

Birisi bana yardımcı olabilirmi peki? Geçen ay asgari geçim indirimim 76 lira idi, indirim uygulamasından sonra 11 lira olmuş, hatta şöyle yapalım hem 2010 temmuz (vergi dilimine girmediği için temmuzu veriyorum,gerçi aralıktada terfi aldım 56 lira arttı maaşım) bordromu hemde bu ayın bordosunu vereyim. Burdaki bilgilere göre sizce maaşım doğrumu sanki bana eksikmiş gibi geliyor.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
http://img510.imageshack.us/i/temmuz.png/

vergı ınsdırımı

ben mıllı egıtımde calısıom maasım 1320 suan vergı ındırımınden yararlanmıom basvuru yaptım yenı.bordroma baktıgımda AGI de 59 yazıo ben yanı ındırımden yararlanınca 59 fazla mı alacagım

Teşekkürler, Ufukalp bey.

Nurdane hanım, ben bildiğim kadarıyla yardımcı olayım. Konunun AGİ ile ilgilisi yok; sakatlık indiriminden faydalanmaya başlayacağınız zaman, örneğin 3. derece için, Gelir Vergisi Kesintisi 25,50 azalacak. Yani, Bireysel Emeklilik gibi Gelir Vergisini ilgilendiren başka bir işlem söz konusu değilse, şu an Gelir Vergisi Kesintiniz 50-60 arasında görünüyordur sanırım, bu rakam 25-35 arası bir rakam olacak, maaşınıza 25,50 fazla yansıyacak.

bu maaş hesaplamalarda vergi indirim tutarı yok hesaplayan prg yok bulan yardımcı olsun

2. derece sakatlığım gelir vergim 0 gözüküyo benim 3 kere maaş aldım hepsinde 0 gözüküyo ?

Üst Alt