Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlet hizmetlerine ücretsiz seyahat kartı ön başvurusu eklendi

Seyehat kartı ne oluyo

tüm şehirlerde geçerlimi bu kart sadece bulunduğunuz şehirdemi geçerli

sahranil

Evet "Şehir içi" Ücretsiz seyahat kartı Bir de Türkiye'nin her ilinde geçerli olanı var.

Her belediyenin kendi engelli ulaşım kartı var ama bazı illerde engelli kimliği ile ücretsiz seyahat yapılıyor

arkadaşlar herkes bişi ler yazmış
yani başvurmak içinn tam olarak kimler başvurmakta ? şartları nedir varsa nelerdir
Bilgi verirseniz herkes sevinecektir
teşekürler :)
mehdi 2019

Yüzde kırk üstü engelli olan kişiler ve engelli kimliği olmayan arkadaslar basvurabilir

Arkadaşlar bu engelli kimlik kartı aile ve sosyal politikalar
Bakanlığının verdiği engelli kimlik kartıdır bu kart bir çoğumuzda vardır zaten yeni bi kart değil
Şehir içi tüm otobüs metro vapur da geçerlidir
Sadece bu hizmet e devlet üzrerinden baş vuru almaya başlanılmış kartı olmayan baş vura bilir.

Adı niye seyehat kartı

Yok böyle yeni bir kart seyeht kart diye bir şey
Aile ve sosyal politikalar bakanlığının verdiği
Engelli kartı bu yukardaki yazımı dikkatli okuyun rivotril01@sahranil

umut2135

Tmm abi de hem seyahat kart başvurusu var birde engelli kimlik kartı başvurusu var abi bunu nlamadik

dırb evet engelli kimlik kartı oluyor
Mesajlarımda da belirtim zaten bunu.

neyse anlaşıldı birde bu karttan alacaz e kısa zamanda başvuru yaparız....yanımızda bulunsun zararı olma zbize...

"Bazı şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızla yapılan görüşmelerde ve yazışmalarda; ücretsiz seyahat kartı taleplerinde bazı sorunlar yaşandığı bilgisine ulaşılmıştır. Ancak yaşanan sorunların tamamen yanlış başvuru yapılmasından kaynaklı olduğu (Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına) tespit edilmiştir.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın mağdur olmamaları için ücretsiz seyahat kartı başvurularını ikamet ettikleri ildeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne yapmaları gerekmektedir."

Bu engelliler ile ilgili değil. Şehiz ve gazi yakınlarıyla ilgili. Bizim engelli kartimiz zaten bu kart yerine geciyor.

kardeşim bilip bilmeden konu açıp bizi heveslendiryorsunuz bu kartı almanın şartı 25 yaşn altında olacan ben 29 yaşındayım bizi hevelendirniz gittim bende biyotmetrik resim tarattırması yaptım sisteme yüklemek için delini bir kuyuya bir taş atıyor herkes onun peşinden gidiyor...

Evet arkadaşlar Şehit harp malulu vb nedenlerden dolayı ücretsiz seyahat yani şehir içi ulaşımda kullanabileceği bir kart olarak kullanılmakta.

Eskişehir de zaten serbest kart olarak engelli olanlara tanınan bir hak var.

Bilgilerinize.

millet google gibi bir nimet var iken neden öyle mi böyle mi diye soruyorsunuz ki???

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

alın okuyun yönetmelik. tcdd den online bilet almak için araştırma yapmıştım bende.

TCDD TAŞIMACILIK

12- Ücretsiz Seyahat hakkına (Engelli, Gazi) sahip olduğum halde neden İnternet veya Mobil’den Bilet alamıyorum?

Ücretsiz seyahat kartı sahibi yolcularımız, şahsına tanımlanmış olan üye numarası ile TCDD TAŞIMACILIK A. Ş. gişeleri, İnternet ve Mobil uygulamalardan biletini alabilirler.
Şayet üye numaranız bulunmuyor ise en yakın TCDD TAŞIMACILIK A. Ş. işyerine başvurmanız gerekmektedir.

Online bilet alabilmek için ücretsiz seyahat kartı sahibi olmak gerekiyormuş olmayanlar da ücretsiz seyahat edebiliyor ama gar a gitmek gerekiyor. bu kart engelli kimlik kartından ayrı bir kart. bazı illerde engelli kimlik kartlarını kabul etmeme durumları olabilir ancak bu yönetmelikle bu kart size ücretsiz seyahat hakkını veriyor.

karta buradan başvurunuz

https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-politikalar-ucretsiz-seyahat-karti-on-basvurusu

sonuç olarak;

ücretsiz seyahat kartı engelli kimlik kartı mıdır yoksa başka birşey midir?
Ücretsiz seyahat kartı ile her şehirde ücretsiz ulaşımdan faydalanabilir miyim?
Ücretsiz seyahat kartı şehirler arası seyahat ederken de ulaşımda indirimden faydalanmamızı sağlar mı?

Üst Alt