Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlette 2022 maaşı için reddedildi/feshedildi yazıyor ama para yatmış!?

Beyza92

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Adres degistirdim taşındığım yerde vakfa yeniden basvurdum maasim vakif sinirlari disina cikma sebebiyle reddedildi feshedildi gorunuyor bana bir ay sonra arayin sonucu ogrenin denildi ama e devlette maas yatmis gorunuyo odemeniz hazirdir diyo ama aciklama kismi hala reddedildi feshehildi yaziyo bu durumda subat maasimi cekebilir miyim cekersem tekrar o parayı isterler mi

Birde @Kalem abla sence maaşım yeniden bağlanır mı ? Biz 3 kişiyiz eşim kızim ve ben hastalığim dolayisıyla 2. Çocuk yapmam yasak yani büyük ihtimalle hiç bi zaman 4 kişi olamayacağız evimiz kira (1000 tl) eşimin üstünde ev var ama annesigil oturuyo bunu vakfa beyan ettim hiç bi şekilde o evden gelirimiz yok eşim şu an çalışıyo ama sigortasi yok (asgari ücretin de altında çalışıyo ayrıca) ama asgari ücretli sigortali bi işe girerse, kira bedelini gelirden duserler mi ?veya üstündeki evi gelire eklerler mi ? Bu durumları göz önünde bulundurarark bana bi cvp verebilir misin muhtaçlık sınırıni aşar mıyız? Maaşım yeniden bağlanır mi?

Beyza92
evimiz kira (1000 tl)
ödediğiniz mıktar değil emsal mıktar düşülür yanı ıkamet ettıgnız yerdekı sizin ev ıle benzer olan evlerın kirası ne ise o düşülür.
eşimin üstünde ev var ama annesigil oturuyo bunu vakfa beyan ettim hiç bi şekilde o evden gelirimiz yok
kaynananızn oturması önemlı değil ister dolu ister boş olsun hesaplaması edılır. ev kaç tl ise 120 de 1 i eklenır
Soru 49: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?
Evet dikkate alınır. Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dâhil edilir.
eşim şu an çalışıyo ama sigortasi yok (asgari ücretin de altında çalışıyo ayrıca) ama asgari ücretli sigortali bi işe girerse, kira bedelini gelirden duserler mi ?veya üstündeki evi gelire eklerler mi ?
eşiniz çalıstıktan sonra sigortalı ya da sigortasız olmasına bakılmaz aldıgı maaşa bakarlar gelire bakarlar.kirada ıkamet ettıgınız için eşiniz çalışsın ya da çalısmasın emsal kıra bedelı gelırden düşülür ve üzerine kayıtlı ev için soru 49 dakı cevap gibi işlem edilir.
aü 2825 tl. 2022 de hane kişi başı sınır 852,53 ti siz 3 kişisiniz
2825 / 3 : 942 tl sınırı geçersınız maaş baglamaz.baglanması için emsal kıranın düşülmesı gerekıo ama başka evınız var o eklenır.dier evden ekleme ne kadar olur evın degerını bılmeden bişi diyemeyız
nerden baksak ev 100 binden az değildir 100 bin olsa gene sınırı geçersınız maaş asgari ücret olsa bile

Anladim tsk ederim pki ilk sorumu da cvplayabilir misiniz yatan maasi cekebilir miyim cekersem haksiz kazanc sayip geri isterler mi

Beyza92
şubat ay'ı içinmi yatmıs görünüo ocakta almısmıydınız

Ocak maaşımı çektim e devlette red tarihi 23.01.2021 görünüyo yani ocak zammiyla birlikte şubat maaşım yatmis görünüyo

-mka devam ediyor yazarsa reddedildi/feshedildi yazan yerde maaşım bağlanmış mı oluyo

Beyza92
devam edıyor yazıosa sıkıntı yok demektır.siz genede tedbır amaclı e devletten ekran görüntüsünü alıp saklayın

Beyza92

ablam ayligin adres degisikligi sebebiyle kesilmiş. sen de yeni adresinin bağlı olduğu vakfa başvurmuşsun.
e-devlette 2022 ayligi bölümüne baktiginda ayligin durumu kısmında devam ediyor yazıyormuş.
ayligin tekrar baglanmis hayirli olsun. Şubat maasini rahatlıkla çekebilirsin. senden o parayı geri isteyemezler hiçbir sekilde:) çünkü ayligin durdurulduğu tarih itibariyle acilmiş durumda. gönül rahatligiyla hesabındaki ödemeyi çekebilirsin:) yersiz odeme vs hiçbir şey söyleyemezler. ayligin durdurulduğu tarih itibariyle acildi çünkü:)

Üst Alt