Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlet'te engelli çalışan olarak görülmediğim için emeklilikte sorun yaşar mıyım?

moook

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
e devletime girdiğimde emeklilik şartları normal gözüküyor. 170 i aradım tabi bir çözüm bulamadı bağlı olduğun sgk ya yönlendirdi oraya gittiğimde de bizim buradan yapabildiğimiz sadece işyeriniz engelli kodunu girmişmi onu görmek. onun haricinde bişey yapamayız. o kod da tanımlı hiç bir problem yok.

ben sürekli raporu olan bir çalışan olarak edevletime girdiğimde raporumun ve özel emeklilik şartımın görünmesini istiyorum. ne yapabilirim. tecrübe eden bir arkadaş varmı.

Merhaba benimde öyle görünüyor. Belkide sistem yeni olduğu için herkesi genel standart bilgilerle değerlendiriyor olabilirler

Sevgili arkadaşlar buradan size bir müjde daha vermek istiyorum

Şu an sosyal güvenlik Kurumu çalışma yapıyor vergi indiriminden yararlanan engellilerin sosyal güvenlik kurumuda görülebilecek yani hangi engelli vergi indiriminden yararlanıyor sa sosyal güvenlik Kurumu onu görecek

E devlet sgk prim gün bilgileri bölümünde benim 16 yila tabi olduğum.../.../.... tarihinde emekliliğe hak kazanabilir yazıyor

Vergi dairesi vergi indirimi onaylandıktan sonra SGK da görecek böylece emekli olurken veya ne zaman emekli olabilirim diye sorulduğunda cevap verecekler

eğer emeklilik şartlarına uyuyorsanız sistem maaşı hesaplıyor

yorumlara göre engelli emeklilik şartlarını edevlette görenler var. anlayamdım sgkya gittiğinde ancak engelli oranını söylüyorsun emeklilik şartlarını hesaplıyor bir kağıda döküp veriyor. bu şartlara göre başvurduğun zaman emeklilik servisi ozaman işlem yapacak diyor.

benim vergi indirimim de var bende de görünmüyor edevlette vergi indirimi 2008

cimere yazdım sgk müdürlüğünden aradılar, raporu 2020 yılından sonra olanların vergi muafiyetlerini vergi daireleri sisteme girmiş. sgk görüyormuş. bu sebeple edevlette 2020 yılı sonrasında işlem yapmış arkadaşlar emeklilik şartlarını görebiliyor. 2020 yılında önceki raporla alınmış vergi muafiyetlerini, vergi dairesi sisteme girecek dedi ama ben pek ihtimal vermiyorum yada çok uzun sürer. emeklilikte hiç bir sıkıntı çekmezsin şarları doldurduğunda başvurunu yaparsın dedi. ama sistemin oturması gelişmesi biraz zaman alır.

Benim raporumda 2020 e devlet te nerden nasıl bakacam çalışma hayatım bölümünde yazmıyor yardımcı olabilir misiniz?

moook

Hangi statüde çalışıldığı ile emeklilik ya da vergi indirimi arasında hiç bir ilgi yok.

Benim vergi indirimim 5 ay önce alındı benimde gözükmüyor

Üst Alt