Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-devlet'te hala emeklilik yaşım 60 görünüyor..?

shure

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaşlar, doğumda doktor hatasından %54 engelliyim ama raporu eylül 2014'te aldım. bu ayın 3'ünde bir belediyede taşeron engelli kontenjanına kabul edilerek sigortalı işe başladım.(2008'de de bi sigortalı iş kaydım var ama o zaman raporum yoktu)
işte her neyse, evvelsi güna şirketle görüştüm gelir vergisi indirimi ve erken emeklilik vs için maliye'den vergi indirim kağıdı almam gerektiğini söylediler. hatta bu yüzden dün itibarıyla gelir vergisi indirimi için defterdarlığa da başvurdum, cevap bekliyorum. (1.5 aya falan cevap gelir dediler)

yalnız edevlet'te hala sgk sayfasında emeklilik yaşım 60 görünüyor. sgk'ya şahsen gidip özürlülük belgesi teslim etmem mi gerekiyor yoksa şirket zaten engelli kontenjanına aldığı için kendisi ayarlayacak mı? daha işe gireli 1 ay dolmadığı için kararsız da kaldım. ne yapmalıyım?

Arkadaşım işe ilk giriş tarihini gün ay yıl şeklinde yazarsan eğer sana yardımcı olabilirim

2008 deki ilk sigortanıza hiç prim yattı mı, giriş tam olarak ay ve gün ile doğum tarihinizi yazmanız durumunda net bilgilerle yardımcı olabiliriz.

Cevabım çok geç olsa da yardımınız için teşekkür ederim efendim.
O günden bugüne vergi kağıdım geldi.

2008'deki işe ilk giriş tarihim sigortada 27.04.2008 görünüyor. Nisan ayı için 4 gün, Mayıs için de 6 gün olmak üzere 10 gün hak kazanılmış görünüyor ama biraz karışık. Siz daha iyi anlarsınız diye şöyle göstereyim:

Dönem Belge Kodu İşe Giriş Tarihi Gün Kazanç İşten Çıkış
200805 01A 6 121.80 06/05
200804 01I 27/04 4 81.20
200804 01E 27/04 4 81.20
200804 01A 27/04 4 81.20
2008 Yılı Genel Toplamı 10 203.00

Böyle bir tablo var.
Doğum tarihim de 1990 efendim. ay ve günü de isterseniz özelden mesaj atabilirim.
Bu durumda %54 indirimle kaç yılda emekli olurum?

2008_oncesi.PNG

İlk sigorta tarihin 1 Ekim 2008 den önce olduğu için vergi indirimi ile erken emekli olabilirsin.
20 yıl 4400 güne tabisin.
Hiç bir şey yapmana gerek yok, emeklilik zamanın geldiğinde sgk maliyeye vergi indirimini soracak, olumlu cevap gelince erken emekliliğin onaylanacak.

edevlatte herkezin 60 yazıyor sgk senin engelli olduğunu bilmiyor engelli olarak hesaplamıyor yukarıdaki tabloya göre emekliliğin geldiği zaman dilekçe ver sgk ya o kadar tabi vergi indirimini almanda gerekir

Çok teşekkür ederim vergi indirimini aldım ama bana değil direkt işveren şirkete gönderilmiş :)

shure
Vergi indirimi yazısı zaten şirkete gönderilir ve şirket sizin ücretinizde vergi indirimi uygulamaya başlar.

Üst Alt