Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-devlette iki engelli raporu görünüyor. Bu sıkıntı olur mu?

kmlklc

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
E nabızda ikiside süresiz olmak üzere biri yüzde 23 biri 45 engelli raporu gözüküyor. İlki 2017 tarihli ikincisi 2018; iki rapor görünmesi rahatsız etti.

son raporunuz geçerlidir diye biliyorum.
Ben 2016 da almıştım süresiz fakat bende edevlette yok, e-nabızda sadece engel oranım gözüküyor o kadar

aynı durum bende de var 2008 - 2009 tarihli iki raporum görünüyor, biri 92 diğeri 76 oranlı ve ikisini de kullanıyorum.. kimse alamazsın veya git öncekini iptal ettir dememişti..

jonjon
Benim bildiğim en son aldığınız rapor geçerli. Daha önce almış olduğunuz raporla yapacağınız işlemler başınıza iş açabilir. Mevzuatta belirtilmişse birilerinin size söylemesine gerek yok.

mevzuatta son rapor geçerli diye bir ibare yok kopyalayın görelim rapor yönetmenliginde varmı

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Mevzuatta geçtiğini söyleyen yok. Geçiyorsa diye yazdık. Ben şöyle düşünüyorum, yeni bir yasa yönetmelik çıktığında eskilerinin bir hükmü kalmıyor. Raporda böyle bir uygulama yoksa ilginç. Diyelim ki ilk raporun yüzdesi 40, sonraki raporun yüzdesi 36 olsun. 40'lık raporla sağlanan haklar 36'lık raporla sağlanamıyor. Ya da hastanın durumunda düzelme olmuş daha düşük oranlı bir rapor almış. Bu durumda da eski rapor kullanılabiliyorsa ilginç.

sizin adınıza olan sistemde bütün raporlar gözükür geçerli olan yani bakılan son rapordur.

Kazanılmış haklar

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez. Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez.

(2) Ancak, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen;

a) Süreli engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin yeniden sağlık kurum ve kuruluşlarına sevk işlemleri uyarınca düzenlenecek raporlar,

b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar,

c) Hakkında engelli sağlık kurulu raporu düzenlenen kişi, vasisi veya kurumlarca yapılan yeni rapor başvuruları, kontrol muayeneleri,

bu Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır.

Raporların geçerlilik süresi

MADDE 11 – (1) Rapor sürekli veya süreli olarak düzenlenir, raporda geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.

(2) Bireyin engel durumunun ilaç tedavisi, cerrahi tedavi ve/veya rehabilitasyon uygulamaları ile zaman içinde azalma ihtimali olduğu ve hastalık bulgularının tam olarak görülemediği hâllerde süreli rapor düzenlenir.

(3) Bireyin engel durumunun sabit kalması veya artması söz konusu olan hastalıklar için sürekli rapor düzenlenir.

(4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir.

(5) Kurumların ilgili mevzuatları gereğince, gerekçesi belirtilerek yazılı kontrol muayenesi talebinde bulunulması durumunda sağlık kuruluşunca yeniden rapor düzenlenir.

Kısacası şu süresiz raporlar yenisi çıkmadan ömürboyu geçerli

Tabiki kelime oyunları ile illa bir açık bırakılacak kurumların istemesi veya hekim kararı ile yeni rapor istenebilir yeni rapor çıktığında eskisi otamatik geçersiz olur

2018 yılında aile hekimimden sıra alamaz oldum ne zaman randevuya baksam 2 veya 3 randevu görünüyor onlarda dolu oluyordu saatte 1 randevu görünüyordu ilçe sağlık müdürlüğüne şikayet ettim sonrasında tansiyon ve kalp ilaçlarımı yazdırmak için aldığım randevuda psikiyatrik degerlendirme muaynesi yazmış tanı manik depresif bozukluk
kendisini doğum izninden sonra başka yere gitti ama sonuçta işlem yapılmış olsaydı tadavi bilgilerimde bu tanı duruyordu

Kısacası hekim ve kurum istediğini yapar hakkınız o kapıya kadar baki .

E nabız da raporlarım a tıklyınca atıyor beni

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aynı durum bende de var 2008 - 2009 tarihli iki raporum görünüyor, biri 92 diğeri 76 oranlı ve ikisini de kullanıyorum.. kimse alamazsın veya git öncekini iptal ettir dememişti..

Bu durumla ilgili cimer üzerinden sağlık bakanlığına sordum hangisi geçerlidir ve ötekini iptal ettirmeli miyim dedim, gelen cep: yeni tarihli rapor geçerlidir.. ikinci sorunun cevabı yok..

jonjon iptal olmuyo ensonkini kullan eski geçersiz

İtiraz edip almoşındur galiba 2ciyi

Eskiyi kullanma daha

ilginç olan benimde e-nabızda sadece ve sadece iki raporum var biri ehliyet içi olan diyeri eski. Ama şubat 2013 aldığım ve ÖTV muafiyeti vs için kullnadığım rapor rapor yok bu yüzden de toplu taşıma kartıma vize göndermemişler rapor sisteme kayıt etmem gerek diye kısa msj atmışlar hastaneye mi gitmem gerek şimdi benim ?

E nabızda raporum gözüküyor sürekli ama e devlette gözükmüyor bunun için ne yapmamız lazım saglık bakanlıgınamı sormamız lazım 2013 te emekli oldum

karatas_52

e-rapor lar e devlette görünür ancak e-nabız da görünüyorsa ulusal engelli veri tabanına kaydolmuştur sorun yok

Serkan1436

Benimde 40 ustu raporum dustu 40 alti oldu sonra tekrar 40 ustu oldu rapor hak etmeyenler 40 ustu aldi ben hak ettigim halde alamadm benim şikayet sabit ama oran dusuruluyor hakmi bende zamaninda en eski 40 ustu raporu killandim benim yapanda kisi sayisi az degil bundan eminim

Bunun için gden varmı eski raporları e devlette gözüken varmı eski derken 2019 öncesi sürekli raporu olanlatın e devlette gözüküyormu e devleti aradım gözükmüyor dedim saglık bakanlıgını ara dedi aradım aldıgın hastaneye git dedi saglık bakanlıgı gittim bir bayan suratıma bile bakmadı yeni alanların gözükür dedi geldim işe saglık bakanlıgına sordum hastane böyle dedi dedim 2010 öncesi bile işleniyor gözükür dedi başekime deseydin dedi artık kime inanacagımı şaşırdım oy kulanırken engelli kulanıyom 2019 öncesi hiç gözüken varmı e devlette bu konu merak oldu bende hastane yeni alanların gözükğr diyor saglık bzkanlıgı yazı var elimde 2010 öncesi bile işleniyor aldıgınız hastanede işletin diyor bilenler yazsın

karatas_52

merhaba bakın olay şu 2019 önceki raporlar
e devlette gözükmez 2019 önceki evraklar e-nabız da gözükür
gözükürse işlenmiştir gözükmezse inlenmemiştir
e-devlet de ise 2019 şubat ayından sonra alanlar gözükür
bu iki ayrımı yapın e-devlet ve e-nabız ı one göre mercilere git görüş
yüzüne bakmayan bayan doğru söylemiş
2010 öncekine kadar olanı işliyorlar dediği doğru o da e-nabız da gözüken bu
tabi bende isterim e-devlette gözüktün pdf şeklinde indirelim ama yok
yine tekrardan yazıyorum
e-devlet ve e-nabız ı ayırt edelim

Tşk kardeş beni yanıltan saglık bakanlıgına sordum git aldıgın hastaneye dedi bilmiyorumya gittim yeniler işleniyor dedi e nabızla e devlet aynı gibi dedi saglık bakanlıgı beni uyarması lazımdı sordugumda eski raporun olmuyor dese gitmezdim işyerinden zor izin aldım o kadar yol gittim raporum 2011 gerçi yeni bir arkadaşım aldı vergisi yeni geldi nisanda aldı onunda yok e devlette belki ilerde olur neyse görünmesede olur zaten raporum sürekli bir daha alma şansım yok çünkü douştan engelim bilgin için tşk demekki engelli oldumuz çogu sistemde var olmasa oy kulanırken neden engelisin yazıyorki kız aldıgım hastanede sisyemde varsın e devlette olmasanda öndmi yok dedi eviss gibi dedi eviss eskiler yok vergi için yeniler var dedi

Üst Alt