Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-devlet'te ÖTV indirimiyle aldığım araç hak mahrumiyeti olarak gözüküyor?

frknglbndlr

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
İyi günler 1 hafta önce araç satın aldım ötv muafiyetiye aracı hala teslim alamadım fakat e devletten adıma kayıtlı araç gözüküyor ankaradan onay bekleniyordu onaylanmışmı oluyor.Birde hak mahrumiyeti var diyor bu ne demek oluyor yardımcı olabilirmisiniz

Hak mahrumiyeti araç üzerinde haciz, rehin var demektir.
Aracı ÖTV muafiyeti ile aldığınız ve 5 yıl satılamayacağı için bu şerh düşülmüş olabilir.

Onaylanmış demek ki, zaten onaylanmasa nasıl satın alınabiliyor ki ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bayiyi aradım bize daha bilgi gelmedi diyor e devletten resmi attım 2 gün icinde teslim ederiz diyorlar

hak mahrumiyeti engelli aracı olduğunu 5 yıl satılamayacağını gösterir. ayrıca kredi ile aldıysanız araç üzerine rehin konuyor. hayırlı olsun araç tescil edilmiş.

teşekkür ederim yok peşin aldık kredi ile değil kaç gündür bekliyoruz heyecanlıyız ilk arabamız değişik bir duygu

Arkadaşlar hepinize merhaba.Benim sorum şu şekilde Babamın adına araç almak istiyoruz.1.Sorum araç kredisi almak istersen eğer katılım bankaları örneğin; KUVEYT TÜRK normalde aracı kendi üzerine alıp Şehri sana koyduruyor.Kredi borcun bitincede sana devrediyor.Böyle olduğu zaman araçta hem hak mahrumiyeti hemde bizim şehrimiz olacak.Bunu yapabilir miyiz?Bunu bankaya kabul ettirirsek vergi dairesi aracı almamıza engel olur mu?sonuçta şehri koyacak kişi yine engelli raporu olan kişi olacak.yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.bu arada çekmek istediğimiz kredi tutarı araç ötv siz bedelinin yüzde 5 i veya 10 u kadar.

dolceman

Benim bildiğim ötv indirimli araç alınınca kredi kullandırılmıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

dolceman
ÖTV muafiyeti ile alınacak araç engelliden başka hiç kimsenin üzerine tescil edilemez.
Dolayısıyla banka üzerine yapılıp da borç bitince sahibine devir gibi bir şey mümkün değil.

Üst Alt