Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-devlet'ten vergi indirimi başvurusu yapma işlemleri..?

ecece

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Daha önce e-devlet Gelir İdaresi Başkalığı Engellilik Vergi İndirimi Başvuru İşlemleri yapan oldu mu?

Eşim adına bir başvuru yaptık. Anlamadığımız bir süreç var; ikamet adresimiz izmir, iş yerinin bağlı bulunduğu şehir istanbul.

Başvuru sonunda 15 gün içinde engelli raporunu vergi dairesine götürmemiz gerekiyormuş. İyi de hangi vergi dairesine? İzmir mi İstanbul mu?

ecece hanım bende yeni başvuru yaptım malesef fiziki evrakları ek olarak istiyorlar.yarın vatan caddesine göturup teslim edeceğim.halbuki rapor e-rapor kimlik desen zaten kendi e-devletimden yapıyorum kimlik teyidini yapmamanyo lazım bide rapora ek evrakları dokuman ekle yaparak eklettir oldu bitti gitti olsun.malesef olmuyor.bende devlet memuruyum görev sorumluluklarımdan biride kurumumdaki süreçleri e devlete taşıma ve brokrasiyi azaltma uzerine çalışma yapma.maliye e devlete bu kadar entegre olmuşken engellilere yönelik yapmış oldugu bu hizmeti nasıl kolaylastırmıyor.bu konuyu yarın gidince dile getireceğimde çok umutlu değilim tabi:)

Artık e-rapora geçildiğine göre kesinlikle artık vergi dairesine falan gidilmemesi gerekir diye düşünüyorum.Bu yasayı umarım bir an evvel çıkarırlar.

İnternet üzerinden rapor numaramızı atığımızda zaten raporun aslını görüntüleyebiliyorlar.

Neden kağıt olarak görmek istediklerini anlamıyorum.1 günümüz çöp oluyor.

e-rapor nerde görüntüleniyor

bende e devlet üzerinde vergi indirimi için başvurmak istiyorum nasıl başvuracağımı bilmiyorum

fa06

Böyle bir uygulama hayata geçmedi sanırım arkadaşım.

e devlet üzerinde baktım raporum gözükmüyor

fa06

Raporun eski tarihlidir büyük bir ihtimalle ondan dolayı e-devlet falan gözükmez.

%40 raporum var Vergi indirimi başvurusu hk.

Merhaba

interaktif vergi dairesi üzerinden başvuru yaptım. çalıştığım işyerin vergi no yazdım. işyeri bilgiliri çıktı ve dilekçe oluşturuldu. işyerinden çalıştığıma dair yazı almama gerek var mı. yoksa sadece raporumu vermem yeterli mi vergi dairesine .

istenen evrak olayı nedir bu aşamadan kafam karışt biraz

Evet iş yerinden yazı istiyor vergi dairesi birde oran aldığınız hastalıkların raporlarının fotokopisini çektirip verin yoksa Ankara eksik evraktan geri gönderebilir.
b76d570dcf6fee6f50d97745a0a08826.jpg

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çalıştığıma dair işveren yazısı almasam ama ( e devletten alacağım sgk işe giriş bildirgesi ve sgk hizmet dökümü) kabul görür mü bordroda var

Bulunduğun ilin maliye ye giderek engelli biriminden verecekleri evrakı işyerine dolturtarak tekrar maliyeye vermen gerekiyor.e devletten engelli raporunun çıktısı ile maliyeye git gerekli evrakları onlar verir imzalatacagin

ccemalev

Ben işe giriş bildirgesi almıştım kabul etmediler işyerinden halen çalışmaktadır yazısını istediler.

arkadaşlar benim rapor martta çıktı mayıs ayında edevletten başvurdum vergi indirimi için raporun aslını teslim edin diyordu 2 3 gün sonra çıktım yola metrobüsde vergi dairesinden aradılar raporunuz e imza olup olmadığını sordular e imzalı dedim rapor numarasını sordu söyledim tamam raporunuz buldum gelmenize gerek yok dedi yoldayım dedim kusura bakmayın yorduk sizi bir hava almış oldunuz gelmenize gerek yok dedi bende gerisin geri eve döndüm :)

Engelli vergi indirimi

Akman1981

Bilgi için teşekkür ederim. Çok sağol

Arkadaşlar merhaba.

Ben 1 yıldır yüzde 68 oranında engelliyim ve çalışmıyorum.

Ancak 18 yıl ve prim şartım şubat ayında dolacak.

Bu nedenle mecburen ise giriyorum. Merak ettiğim ise su;

Ilk kez başvuranlar için E devlet üzerinden başvuru yeterli mi yoksa evrakları defterdarliga götürecek miyim?

İkinci olarak da yakın zamanda indirim alanlar ortalama ne kadar sürede vergi indirimi onayı alınıyor?

Birde tahlilleri felan ekleyin diyorlar defterdarlik için oranda düşme olurlar diyorlar bunun aslı nedir lütfen ama lütfen aydınlatır mısınız??

@goldenboy34,
İnternetten başvurdum. Isparta vergi dairesi 23 gün sonra Ankara ya yollamış. İlk basvurumun üzerinden 2 ay 15 gün geçti hala cevap yok

Üst Alt