Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-devlet'ten yaşlılık aylığını nasıl görebilirim?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
e-devlete girdim ama maaşımı nasıl görücem.nereden bakabilirim.

Bu tablodan maaşım belli mi oluyor?ne kadar alıcaz.
4A Emekli Aylık Bilgileriniz

Aylık Başlangıç Tarihi01.01.2012
Durum Kodu-
Aylık Bağlama Oranı60.00
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık TutarıTL
Birikmiş Aylık Tutarı0 TL
Ek Ödeme TutarıTL
Kesinti TutarıTL
Banka Şube

Bu tablo ne diyor?anlayamadım.

4A Emekli Ödeme Bilgileri

Ödeme Dönemi 201112
Ödeme Günü 23
Net Aylık Tutarı 1240.83 TL
Aylık Tutarı 707.36 TL
Ek Ödeme Tutarı 47.72 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 485.75 TL
Kesinti Tutarı 0.0 TL

Bu tablo abime ait.yaşlılık aylığı bağlanaması için belgelerimizi vermiştik.e-devletten kontrol ediyordum.şimdi bu tabloyu gördüm ama tam anlayamadım.maaşı net olarak ne kadar?bu verilerin anlamı nedir?
Teşekkürler...

selam.
abinizin aylık maaşı ek ödeme ile birlikte net: 755,08 TL
bi de yaşlılık aylığına başvurduğunuz için aylık alma zamanınıza kadar geçen süre nedeni ile birikmiş paranızda var o da . 485,75 TL

Ocak ayında toplamda 755,08 + 485,75 = 1240,83 TL bankadan veya ptt hangisinden maaş almak için başvurdu iseniz alacağınız miktardır.
ocak ayından sonraki aylarda ise abinizin ek ödemeyle birlikte net maaşı : 750TL-760TL arasıdır.

Çok düşükmüş.biz 900 tl bekliyorduk.neyse şuan paramız yatmışmı?ptt diye yazmıştık.nasıl alabiliriz parayı.
birde hata olmuş olabilir mi.tekrara hesaplatma hakkımız var mı?

cevap bekliyorum.birde biz,21/12/2011 tarihinde başvurduk.birikmiş para olamaz.yani 13 gün önce dilekçemizi verdik.
paramızı bugün alabiliyormuyuz.ptt'de nereye nasıl başvuruda bulunucaz.

bak ben verdiğin bilgilere göre sana bir açıklama yaptım.birikmiş para olmaz diyorsan önümüzdeki ay maaşınla karşılaştırırsın fark varsa ve eksik maaş bağlandığını düşünüyorsan hakkını ararsın.paranı alır mısın alamaz mısın onu bilemiyorum.gidip öğrenebilirsin.dilekçende hangi ptt şubesini seçtiysen (örneğin:kadıköy ptt şb) oraya gidip emekli maaşımı çekmek istiyorum diyorsun.kimliğini verirsin.onlarda eğer maaşın yatmışsa sana paranı öder.bu kadar basit.

Bence de maaşı düşük hesaplanmış, bağlı olduğunuz Balıkesir SGK ya gidip sorun. Veya evraklarınızın gelmesini bekleyin. Çünkü maaş bağlanınca size yazı gelmesi lazım. Belki 900 olmaz ama 800 civarı olabilirdi diye düşünüyorum. Birikmiş ödeme; müracaat tarihiniz ile aylığınızın bağlandığı süre içinde 1 aydan fazla süre geçmesi halinde yapılır. Mesela 40 gün geçmişse 1 aylık birde 10 günlük birikmiş ödenir..

Net aylık tutarı nedir?
bende de o o oran yüksek bir de
ek ödeme maaşa eklenecekmi?

Üst Alt