Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-İmzalı raporlarda aslı gibidir kaşesine ve imzasına gerek yok

muharremm

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
kardeşlerim ben engelli raporumu alalı 14 gun oldu 100 de 91 engel oranım var engelli raporumu bi tane verdiler iki sayfa buraya kadar her şey güzel fakat bazı kardeşlerim engeli raporunun aslının çok önemli oldugunu yazdıklarını okudum sabah kalktım hastaneye gittim rapor odasındaki memura bana bitane daha raporun aslından verirmisiniz dedim sana bi aslı verdim egerki aslı lagzım olursa e devlete giriş yap raporlarım yaz bizim sana verdigimiz rapor aslı olarak e devlete girdiginde görürsün e devlet üzerinden raporunun çıktısını istedigin kadar çıkartabilirsin dedi çünkü şimdiki raporlar eroktronik imzalı ve mühürlü imzaya ve muhure gerek yok dedi memur kardeşimiz

Doğrudur 3 sayfada referans numarası ve yanında internet adresi var

https://erapor.saglik.gov.tr/DogrulamaServisi/

raporlar artık burdan bakılabiliyor yeni raporlar sadece imza elektroniktir çoğu yer referans numarası ile sisteme işleyebiliyor e devlet yada bu siteden çıkarabilirsin

Merhabalar bizde istiyoruz ki sürekli olan raporlarımızıda e devlete işlensin ama işlenmiyor e-nabız da var ama e-raporda doğrulamıyoruz yeni rapor alalım derken bir süre işlem heyet heyet gez neyse emekli başvurusu yaptığım zaman gideriz muayene oluruz emekli olduğunda aslında gitmeye gerek de yok rapor sürekli kurum sevk ediyor yinede görün diye :=)

Annemde aldı eline bişi vermedi yazıcıdan çıkarttık

Edevletten

Sana niye kağıt vermiş

Eski rapordur sizinki yeni çıkanlar kağıt vermiyolar artık

Pluvia

yok çoğu birim bir nusha veriyor lazım olan yere e devlet yada sistemden çıkarıp verin diyorlar
hala e devlet şifresi olmayanlar var özellikle yaşlı kişiler e devlete giremiyor elinizdeki nusha ile işlem yapıyorlar nushayı size geri veriyorlar

yok ben bağımsızım :)

ben 2018 yılına kadar kendimin engeli olduğunu bilmiyordum benim için toplumun çoğu gibi fiziki engel durumu olanlar engelli idi

9 yıldır kontrol muaynesine gidiyorum hiç kimse yönlendirmedi 2018 de anneme rapor alırken işlemler sırasında öğrenmiş oldum

Beylikduzu

abi bende dedeme aldım geçen sene bakıcı maaşı için yüzde 86 ağır engelleydi yatalak felç ayağa kalkamiyor yuruyemior bu haftada raporu yeniledim yarın alacam acaba tam.bagimli verirler mi yaş 85

Hançer33

önceki ağır engelli ise şimdiki tam bağımlı olacak zaten bağımlı demek kişisel ihtiyaçlarını kendiisi karşılayamaması demek felçli bir kişide zaten bunu yapamaz

Beylikduzu abi vermezler diye korkuyorum vallahi okadar uğraştım heyet gördü sedye üzerinde bide yatalak yani

Hançer33

vermezlerse itiraz et yada bize söyle dövelim onları :) ( tabiki şaka )

sevgili kardeşim yönetmelik dışına çıkamaz felçli bir hastaya tuvaletten banyoya kendi yapabilir diyemez hem kanunen hemde doktorluğu nerede kalır

sen vesvese yapıyorsun kendine bunalım yapma dedenin durumu malum

Bu sabah başıma geleni anlatmak istiyorum size;

Ben dilekçemle raporumu çalıştığım üst kuruma 15 Ağustos'ta göndermiştim.
Akibetini için bu sabah arayıp sorayım dedim.
Durumu anlattım. Neyse telefonu kapattım.

Aradan 10 dk geçmişti ki geri aradı;
-"Yalnız sizin dilekçede raporun aslı yok. SGK sorun çıkarır"
Ben kendisine artık e-rapor dönemine geçildiğini, ıslak imzalı raporun hastane tarafından da verilmediğini vs detaylı anlattım.
Ama pek inanmadı. Ben ısrarla kendisine izah ettim. Neyse uzun uzun anlattıktan sonra ağzından şu cümle döküldü;
"Ben de duymuştum demek ki gerçekmiş"
Kendi kendime "Eyvah kimlerin eline düştüm ben" dedim

ATABEYİ

amacı güldürmek değil aslında trajikomik ağlamak gerek malesef olay bu başın kuyruktan kuyruğun baştan haberi yok

Beylikduzu
Sonuç kısmi bagimli abi ben biliyorum başıma geleceğini devlet essek mi v bilerek yaptılar bu yeni rapor sistemini

Hançer33

:)bağımlı demek başkasının yardımına ihtiyac duyan yani ağır özürlü töbe töbe demek eşek diyecem ama devlete hakaret edilmez

hayırlı olsun herşeye bunalım yapma yatalak hastaya bağımsız raporu veremezlerdi zaten

Beylikduzu
Yok abi yapmicam fakat itirazda etmicem 1senedir alıyorum bakıcı maaşını şimdi iptal olacak bu ayinkini alacakmiyim

Hançer33

Bağımlılık Değerlendirmesi 1. Bağımsız 2. Kısmi Bağımlı 3. Tam Bağımlı hankisi işaretli ? 1 seçenek yardım alamasın kendi işini görebilir 2. seçenek bazı işlerini yardımsız yapamaz bunda yardıma muracat edilebiliyor 3. seçenek birisi olmadan kendi işini yapamaz yani ağır engelli

sen bağımlı yazıyor dedin zaten yardım alabilmeniz için bağımlı olmalı

Beylikduzu

Abi bende kısmı bagimli yazıyor bakıcı maasinda tam bağımlı yazması gerekiyormuş diye duydum

Hançer33

töbe töbe itiraz edebilirsin yürüyemeyen adama kısmı bağımlı yazan kafaya hemde felçli ne diyeyim üzüldüm ama bilerek yapıldığını düşünüyorum uğraşmasınlar diye
sedyede hastayı illa göreceğim diye zihniyettende başka şey bekleyemez oldu insan

Beylikduzu

Abi açıkçası uğraşmak istemiyorum. O adam bidaha gidemez hastaneye eziyet ben torunuyum.brn bakıyorum gelirim yok üni okuyorum hakkımı helal etmiyorum devlete

Arkadaşlar yaklaşık 4-5 gündür ne e-devlet ne de e-rapor üzerinden raporuma ulaşamıyorum ve az önce raporumun kuvvet komutanlığınca SGK'ya gönderildiğini öğrendim.
Bu ulaşamama durumu normal midir. Kendimce şöyle diyorum;
"SGK bu raporu onaylayacak o yüzden şimdilik bir nevi askıya aldı bekletiyor. Onayladıktan sonra resmi olarak o zaman tekrar görünebilir hale getirecek"
Tabi tamamen afaki bir tahmin
Yoksa bu durum sistem kaynaklı bir sorundan mı

Üst Alt