Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Nabız: Kişisel sağlık kayıt sistemi

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
demin bir vesileyle e-nabiz ismini duyunca, e-nabiz hakkında bilgi paylaşayım dedim.
bu uygulamayı begendim ben.

tahlillerimi, tetkiklerimi saklamaktan vs bıkmıştım. daha sonra e-nabiz'a üye oldum. şimdi tüm tahlillerimi, tetkiklerimi e-nabizdan görebiliyorum.
tahlil, tetkik, reçete vs gibi belgeleri saklamaktan da kurtuldum:)

"e-Nabız sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır. Muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemidir. Bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişebildiğiniz dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır."

e-nabız hakkında ayrıntılı bilgi için bkz: e-nabız

yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. kişisel sağlık verilerin tek çatı altında toplantığı güzel bir hizmet.

Mr, usg ve bt sonuçları bazen açılmıyor yada bazen hiç sisteme düşmüyor yada sonuçlar açılsa bile radyoloji raporları olmuyor. Kaç senedir var şu e nabız ama hala geliştirmediler görüntüleme sonuçlarının olduğu kısmı. Kan tahlillerine ulaşmak zaten kolay önemli olan görüntüleme sonuçları. Bir radyoloji teknikeri olarak bu durumu kınıyorum. Mesela günde en az 4/5 kişi eski sonuçlarını istemek için başvuruyor çalıştığım radyoloji birimine. Sistem düzgün işlese bu insanlar hiç gelmez...

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eksikleri mevcut.mesala engelli raporları gorulebılır.rontgen ultrason sonucları keza oyle.ama daha da guzel olacaktır umarım

özel hastanede yapılan tetkiklleri de görüyormu bu sistem bilgisi olan varmı

Hayır tabiki devlet hastanesinde ki bilgiler bile zor bela düşüyor sisteme ne özeli...

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zazaca
evet, özel hastanede yapılan tetkikler de görünüyor. gerçi bu durum özel hastanelerin veri girişine de bağlı.
özel de dahil tüm sağlık kuruluşlarının veri girişi yapması gerekiyor.

Çoğu bilgi eksik benimde var

E rişilmesi kolay ancak kullanılamayan bir sistem
N eden yaptıkları bilmelerine ragmen gerektiği halde geliştiremedikleri bir proğram
A ncak bütün sağlık bilğilerinin kayıt edilmesi durumunda çalışan bir durum
B iz ancak verileri kaydettiğimizde acil doktorların görebileceği güzel bir şey
I ssız bir yerde olsanız dahi başınıza bir kaza gelmesi durumunda t.c kimlik numaranız ile ne gibi hastalığınızı gören
Z aten bu sistemdem bir haber olan bir sistem

Engelliler için hiçbir evrak taşımadan rapor alabileceğimiz bir sistem ah işletebilseler...

Kalem

teşekkürler melek hanım
yeni test yapılmıştı kan tahlli bakayım görebilecekmiyim

hastane bilgisi görünüyor teşhis bilgisi var ama yapılan tahlil görünmüyor malesef :(

zazaca tahlil sonucu hemen görünmüyor. benim tahlil sonucum çıktıktan 1-2 gün sonra ancak görünmüştü.

özel hastane de gorunmektedır...

Kalem
Merhaba biz medikalciye vekâlet verdik sonda ve hasta alt bezi için onlar rapor süresi bittiği zaman yeniletip , yazdırıp bize gönderiyolar. Ancak bizde internetten rapor süresini ve bez ile sondanın ne zaman yazılmış olduğunu bidahaki yazdırma zamanını görmek istiyoruz. E Devlet ve e nabız sitelerinden baktık fakat sadece kullandığım ilaçların bilgisi var. Medikalden aldığımız ürünlere nerden ulaşabilirim ? Bilgisi olan var mı? Yardımcı olur musunuz

Tahlillerimi dün verdim. E nabız sisteminde ne zaman görülür? E nabızda tahlil sonuçlarımı göremiyorum. Acaba ne kadar sürüyor bilgisi olan var mı ?

Üst Alt