Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E sınıfı ehliyet değişiminde yaşanan sorunlar nasıl çözecem? Doktor rapor vermiyor!

enes75

Aktif Üye
Konular
69
Reaksiyonlar
14
Dün aile hekiminde ehliyetimi değiştirmek için yeni sürücü yönetmeliği gereği hastaneye nöroloji ve ortopediye polikliginigine sevk aldım,
gittiğim devlet hastanesinde nöroloji doktoru raporuma "sürücü olur özel tertibatli araç kullanabilir komisyona sevk" şeklinde ibare yazmiyacagini ve benim sürücü olamayacağımı söyledi:)
şaka gibi ya!
Dedim hocam benim zaten ehliyetim ve sürücü belge var sadece tertibatli ehliyet için değişim yapacak dedim, adam bildiğin mal gibi bana bakıp duruyor yok ben yazamam diyor, neden hocam hangi gerekçeyle yazmiyorsunuz diyorum, bişey demiyor,
ya zaten ilgi tertibat kodlarını ve sürücü olur/olamaz kararını il sağlık müdürlüğü karar verecek dedim sağlık bakanlığı genelgesini gösteriyorum yinede ilgili ibareyi yazmadı ve benim islemlerim maalesef tamamlanmadı!!

Bu durumda ne yapmam gerekiyor, benim hastalığım parapleji ama üst estremiler sağlam.

Ufukalp bey sizin konuya hakim olduğunuzu ve bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum

enes75 kardeşim inan aynı sıkıntıyı bende yaşadım benimde nöroloji Dr inanılmaz sıkıntı çıkardı sonra cerrahpaşa dan bi nöroloji prfdan rapor aldım sonra burdaki Dr o rapora bakaraktan verdiler. ALLAH yardımcın olsun ne diyeyim

enes75
Üst ekstremite yani eller ve kollar tamamen sağlam ise her iki alt ekstremitede tam kısıt olsa bile elden kumandalı tertibat ile ehliyet veriir. O doktor ya mevzuata tam hakim değil, ya engellilere önyargılı yaklaşan fesat bir cins ya da sizin üst ekstremitede de az da kısıt var bilemiyorum artık.
Üst ekstremitede bir sıkıntınız yoksa rapora itiraz edebilirsiniz.
Ya da işlemi tamamlamayın, rapora hiç bir şey yazdırmadan bir özel hastaneye giderek ilgili doktorla detaylıca konuşup gerekli ibareyi yazdırın. Aile hekimi sevki sadece branş bazındadır hastane ismi olmaz istediğiniz hastaneye gidebilirsiniz özeller de dahil.
Bu arada bir konuda yanlış düşünüyorsunuz, sürücü olur ya da olamaz kararını doktor verir. Örneğin 1.sınıf sürücü belgesi alabilir, özel tertibaytlı araç kullanabilir, tertibat için il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevki uygundur yazar. Komisyon sadece rapordaki tanıya göre nasıl bir tertibat olacağına karar vererek bu tertibata ait kodları yazar.

Ufukalp ilginden dolayı çok teşekkür Ederim.

Evet abi dediğiniz gibi parapleji olanlara özel tertibat ve otomatik vites raporu verileceği bilgisi yeni ve eski sürücü yönetmeliğinde yer alıyor. Benim sadece bacaklarda sorun var eller ve kollar şükür çok güçlü normal birey gibi, Ama sizin de dediğiniz gibi dr cins ve gıcık biri suratsizin teki, veya engellilere öyle davranıyor. Zaten bende rapora bi ibare yazdirmadim, yo yo doğru söylüyorum sürücü olur/olamaz ibaresinin boş kalacağını il sağlık müdürlüğünün bana verdiği örnek raporda belirtilmiş.

Bu durumda bana ne onerirsiniz, yeni sürücü yönetmeliği genelgesinin ciktisini alıp o doktorun gözüne iletsem mi veya ne onerirsin abi

(2) Sinir Hastalıklarından;
a) Santral sinir sistemi ile ilgili doğuştan veya sonradan geçirilmiş veya cerrahi girişime bağlı hastalıklarla ortaya çıkan uzuvların parezi ve paralizileri (duyusal, motor, koordinasyon ve denge açısından), araç kullanmasını ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde olanlara sürücü belgesi verilmez.
b) Periferik sinir sisteminin etkilenmesi sonucu ortaya çıkan uzuvlarda parezi ve paraliziler araç kullanmayı ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde olanlara sürücü belgesi verilmez.

İki ayağı felçli (parapleji), diğer vücut fonksiyonları normal olan şahıslara birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ayrıca ambulans, resmi veya ticari araç kullanamazlar Ufukalp

enes75
Size yukarıdaki mesajımda önerimi sundum tam okumadınız sanırım.
O doktorla uğraşmaya değmez, inada bindikten sonra olumlu bir sonuç kolay kolay da çıkmaz.
Raporu alın ve bir özel hastaneye gidin.
Paraplejinin de seviyeleri var diye biliyorum.

Üst Alt