Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E sınıfı ehliyet var, sağ diz altı ampüteyim. Şöförlük yapabilir miyim?

hayrettin

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
sağ diz alltı ampüteyim tırcılık yapıyordum şu an pretez taktırdım normal arabamı kullanıyorum
kanunen şöförlük yapabilir miyim

bilginiz varsa paylaşır mısınız

Ticari amaçlı araç kullanamazsınız ve elinizdeki E sınıfı ehliyeti H sınıfına çevirmek durumundasınız.

yönetmelik.buysa cok güzel

bülent kardeşim yönetmelige baktım c bendinde der ki diz altı amputasyon fonksiyonu aktifse b g f ehliyeti verilir diyor
bu demektirki benim ehliyetim hala gecerli cünkü ben şu an manüel aracımı kullanıyorum

c) Alt extremite diz altı amputasyonlarında protezle fonksiyon kazananlara B, F, G sınıfı, protezle fonksiyon uyumu iyi olmadığı, ortopedi ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı tarafından özel tertibatlı araç kullanabilecek durumda olmadığı bildirilenlere H Sınıfı sürücüürücü Belgesi verilir. Bunun dışındaki alt extremite noksanlık veya amputasyonlarında, ortopedi uzmanı ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı raporu uyarınca H sınıfı sssssürücürücü belgesi verilir.
yönetmelikten veriler doğrumudur
BEN KENDİ NORMAL ARABAMI KULLANA BİLİYORUM e sınıfı ehliyetim var bana ayagımın fonksiyonu iyi diye B sınıfı ehliyet veriyorsa bumudur

Budur...
Ancak,B alsanız da ticari araç kullanamaz şerhi düşülür ehliyetinize diye düşünüyorum.

B sınıfı ehliyet alırsanız bir şerh düşülmez büyük olasılıkla. Zira protez kullandığınız için durmunuz göze batmaz...

diz altı ampüteler

mevzuatta derki dizaltı ampüteler pretez fonksiyonları uyumlu iyiyse B. F. G. ehliyeti pretez uyumlu iyi degilse H. ehliyeti verilir diyor

Bülent Bey,hassasiyet göze batma konusunda değil,hareket kısıtlılığı,reflekslerde azalma vs gibi olumsuz durumların yaratabileceği tehlike içindir.
Örneğin işitme kaybı belirli miktardan az olanlara B verilip ticari araç için olumsuz şerh düşülüyor.
Yani B de böyle bir uygulama var arkadaşa uygulanır mı emin değilim.

Ben de şu an E sınıfı ehliyetim duruyor.İşitme kaybı olduğu için Ehliyetimi değiştirmek zorundayım.Ticari araç kullanma yetkisi yok.

Üst Alt