Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E Sınıfı ehliyetim var. H'ye dönüştürmeme gerek var mı?

Hatemi Tai

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli raporumu 2010 yılında aldım. 2015 yılında da E sınıfı ehliyeti aldım. (Yani raporumdan sonra)

E sınıfı almamın sebebi 2.07 olan boyumdan dolayıydı. Ufacık arabalarla direksiyon sınavına girmektense halk otobüsüyle girdim direksiyon sınavına ve başarılı oldum :)

Velhasılı kelam halihazırda H ehliyetler B'ye dönüştürülüyorken benim ÖTV indirimli araç alabilmem için E ehliyetimi H'ye çevirmem mantıksız oluyor gibi birşey.

Bu konuda bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.

Mecburen değiştirmek zorundasın sadece direksiyon sınavına gireceksin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

OturanBoğa Omurgamdaki platinler yüzünden çok fazla oturduğum zaman sol bacağım uyuşuyor . O yüzden otomatik kullanıyorum.

ÖTV indirimli araç alabilmek için ehliyetini dönüştürmen gerekiyor sınava girmene gerek yok aile sağlık hekimine gidip ilgili engelinle sevk alacaksın doktora muayene olduktan sonra il sağlık müdürlüğünden gün alıyorsun orada değerlendirilip ehliyetene gerekli kodları koyuyorlar.
Ben 2016 yılında B ehliyetimi B engelli yaptım bu şekilde.

Öncelikle dr. Raporu alacaksın raporda otomatik vites ve özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olacak. Sonra bir sürücü kursuns gidip eğitim alıp, sadece direksiyon sınavına girip başarılı olunca ehliyet alıp, o ehliyeti sağlık il müdürlüğünde gerekli kodları yazdırıp daha sonra ötv siz araç alabilirsin

Bende e sınıfı sürücü belgemi h sınıfına değiştirirken yaptığım iş ve işlemleri yazdım. 2016 yılından sonra prosedür değişti ise bilememiyecem

Üst Alt