Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-ticaret satışı işi yapan engellilere vergilerde indirim uygulanıyor mu?

QuitsatzHADERAH

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim işim biraz internette
Q raporum var
internetten satışa başlayacağım fakat vergiye tabii olmam gerekiyor
bilişim üzerine şirket kursam vergilerden indirim alabilirmiyim?
mesela 10 tllik bir ürüne fatura keseceğim zaman kdv ve ötvyi normal vatandaş gibimi vereceğim?
veya devlete yıllık sabit ücret ne kadar vereceğim? vede ne kadar indirim hakkım olur?
bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

Hiç bir özel avantaj yok. Ve hesabını çok çok iyi yap. Bir firma kurulduğu anda osu-busu derken öyle bir vergi ve masraf oluyor ki, bırak para kazanmayı, cebinden para vermek zorunda kalabilirsin. Aman dikkat. On düşün bi adaım at.

Arkadaşlar ben evde yaptığım elişlerimi internet üzerinden satmak istiyorum. Kendi satış sitemi açmayacağım, halihazırda bazı elişi yapanlara yönelik e-ticaret siteleri var. Onlar komisyon usulü çalışıyor. Yani sattığın ürünün fiyatından %10 gibi bir miktarı siteye bırakıyorsun. Bu siteler şirket oldukları için kendi aldıkları komisyon ücretinin vergisini ödüyorlarmış. Ancak bana kalan paranın da vergilendirilmesi gerektiğini yazanlar var internette. yani benimde şirket kurup vergiye tabii olmam gerekiyormuş ama şirket kurmak çok masraflı bildiğim kadarıyla.
Bazı yerlerde 10.000TL altındaki gelirlerde vergiden muaf olursunuz yazıyor ama emin olamadım.
Bu konuda bilgisi olanların yardımcı olmasını istiyorum. Ürünlerimi satmak için vergiye girmem gerekiyormu?
İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Saygılarla.

Üst Alt