Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EBA alıyorum, şehir değişikliği yapacağım. İşlemleri uzaktan yapabilir miyim?

Slowinsan

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba şehir değişikliğinde aile ve sosyal politikalar kişi kabul eediyormu bilgi verebilirmisiniz yarın ona göre gideceğimde

Evde bakımdan yararlanıyorum şehir değişikliği yapacağım da acaba virüs var diye uzaktan mi işlem yapıyorlar gitmem gerekiyor mu onu düşünüyorum da bir bilgili birine sormak istedim

Merhaba Kalem hanım şehir değişikliği yapmadan once bildiride bulundum e devletten bilgi silinmiş 20 gün oldu sizce ne zaman bağlanır gelirde bir değişiklik yok sadece ödediğim kira arttı hesabımı komple etkilenmemesi için 1 aya bağlanmasını çok istiyorum sizce ne zaman baglanir

Merhaba haziranda şehir değişikliği yaptım 13/08/2020 1.168,49 01/06/2020 24/06/2020 Ek Ödeme

Tl aldım en son 29 temmuzda erken ödeme verdiler sizce eksik mi oldu şimdi ağustos ayında yatmamış eksikmi

evde bakım acil bilgi

Merhaba güzel insanlar bilgi verebilirmisiniz 13 haziran da maaş aldım 22 haziran da tasınmak zorundaydım kira kontratı bittiği için şehir değişikliği yaptım bulunduğum evde de ikametgahını aldırmadıkları için hemen ikametgah bildirip belgeleri götürüp sosyal hizmetlere bildirdim tasındığımı sadece evde bakım almaktayım sonra bayram dolayısıyla 29 temmuzda ERKEN ödeme yaptılar herkese bende 1.168 tl aldım evde bakım ondan sonra kesildi o günden beri almadım benden belgeler istediler tekrar eve heyet gelicekmiş bundan önce 2 şehir değiştirdim mecburi olarak ordada kesildi ama toplu aldım şimdi bağlanırsa ne kadar alırım ve işlemler bu kadar uzun sürmezdi çok sıkıştım bana bilgi verirmisiniz

bana bilgi vermenizi çok istiyorum

Slowinsan
siz pandemiden dolayı verilen 1000 tl almısmıydınız 1168 tlyı almadan önce.
sizin ebm kesılmemıs durdurulmustur. eve yeniden heyetın gelmesı için bazı yerlerde yogunluga göre geç gelebiliyolar ama sizinki baya zaman almıs bu kadar sürmemesı gerekıodu acaba virüsten dolayı gecıktıler.en güzeli yeni adresinizin oldugu kuruma telefon açmak ya da bizzat gidip sormanız gerekıyor.
not: siz taşındıgınızı eskı adresınızın baglı oldugu kuruma mı bildirdiniz yeni taşındıgnız yerdeki kurumamı her ikisinede bildirmenız gerekıodu.eskı yerden dosyanızı alıp yenı yerdekıne teslım etmelıydınız işlemlerin hızlı olması için

hepsini zamanında teslim ettim temmuzda alınann para haziranınmış sizce toplam ne kadar alırım sürec çok uzadı :(

Slowinsan

eger birikmiş verırlerse,temmuz agustos eylül ekim 4 aylık alırsın kasımda aylık 1545 tlden 6180 tl eder.inşALLAH alırsınız
kardeş siz bulundugnuz yerdekı kuruma gedıp yüz yüze konusun az zaman geçmemsı dosyaların ne alemde neden eve heyet gelmıo gecıkme sebebı ne.kesılmesınemı karar verıldı de boşunamı beklıosun sor öğren.

bu konu hakkında bilgi sağlarmısınız

merhaba arkadaşlar %92 engelli kızım var onun için evde bakım maaşı almaktaydım 22 haziranda tasındım bildiride bulundum eksiksiz bir şekilde şehir değişikliği yapmadn önce kızımla yaşıyordum 2 kişiydik yeni taşındığım şehire diğer kızımla aynı eve cıktık kızımın 15 ay önce ofisi vardı kapattırmak ve devretmek istedi karşı taraf devretmeyince süreç uzadı ve üstüne borç bindi şuan borcu fazlasıyla varr ama aktif sigortalı gözüküyor 6 ayda şirketin kapanacağı söyleniyor kızım çalışmıyor geliri vs yok şuana kadar sosyal hizmetlere durumu bildirdik kendi halimizde kanıtladık isterlerse araştırıp kontrol sağlayabillirler bu maaş sırf şirketin kapanana kadar sigortalı gözükmesi zorluyor para girişi bile yok üstelik şirketi başka şehirde maaş hala bağlanmadı sizce bağlanıp bağlanmadığını nasıll anlarım arayarak sordum haftaya arayın dediler zor bir durumdayım sizce ne yapmalıyım

Slowinsan
yanınıza aldıgnız kızınız ve sizin gelirlerinizin toplama 1402 tlyı geçmıosa itiraz edin toplam gelirinizin 3 x 1402 : 4206 tlyi geçmemesi gerekıo

diğer kızım sigortalı ama çalışmıyor bağkurlu ofisi kapatmakta tasfiyesi yapıldı sigortaya bildirdi 1 ay geçmeden sonuçlanırsa tekrar başvurucam 1 ay olmadan başvurucam sizce toplam verirlermi alamadığımı

Slowinsan
çalışmıo maaş almıo olsa bıle sıgortalı yanı çalışo görundugu için resmıyette en az asgarı ücret alıo dıe işlem edıo olabılırler ve devlette resmıyete bakar.sigortası kapanamdık kerrı böyle devam eder gibi

evet ya ama banka hesaplarına ofisin kapandığına bakabilirler dilekçeyi verdik. bakalım ama toplu alamayız gibi dimi

7 ay oyaladılar yeni karar verildi sans işte

Merhaba ebm için başvurdum hesap açın dediler gecen ay actık bu ay bağkanırmı acaba

Slowinsan
e devletten bakın.maaşlar güncellenmıstır orda bellı olur bu ay(ocak) alıp alamayacagınız

Merhaba aralıkta evde bakjma başvurduk hesap açın dediler şimdi şubatta 1657 tl mi alıcaz sadece yoksa 1544+1657 mi alıcm nolur bilgi verin

Ocakta yatmadı çübkü

merhaba ebm için başvurdum 16 aralık hesap acıldı. Bugünle berbaer 1 ay 23 gün geçmiş sizce 1 ay bakılıp veriliyor ya o aradaki kalan günün parasını da veriyorlar bilgisi olan varmı

bilgi verebilrmsnzzz

evde bakım

merhaba arkadaslar bir kaç sorum var evde bakım alıyorum haneden bir kişi kendi evine ve şehir değişikliği nedeniyle tasınıyor aile ve sosyal politikalara bildirimde dilekçe nasıl yazmalıyım..

2-) İkametgah sorguladığımda hanede şuan onun adı silinmiş fakat tanımadığımız birinin adı var ve adres tipinde diğer adresi diye gözüküyor bu sıkıntı olurmu o kişi kim tanımıyorum bile tc si filan var bilgi verirmisiniz

Tarihçeli Yerleşim Yeri Adres Belgesi çıktısını alın E-Devletten.
Belgeyi aldığınızda o güne kadar olan bütün değişiklikler gözükecektir belgede ve kurum bunu baz alır.

Dilekçenizde Hane Halkı sayısının güncellenmesini talep ettiğinizi belirtin.

Kurumlar resmi evraka uymak zorunda bunu söylemek istiyorum.
Slowinsan

giden kişinin adresini dilekçede belirrtiyimmi

teşekkür ederimm

merhaba evde bakım almaktayız hanede bir kişi ayrıldı nasıl bir dilekçe yazmalıyım yardımcı olabilirmisiniz örnek olarak

Slowinsan

bildirim kolay bakıcı kuruma gidip haneden bi kişinin gittiğini kişi sayısnın değiştiğini söylıcek.onlar o beyana göre hareket ederler .
dilekçe kolay.
filanca adreste filanca adına ebm almaktayım hanede bulunan kişilerden biri haneden ayrıldı geregının yapılmasını arz ederm dıe yazmanız yeter.
kişi ayrılınca geliriniz evde kaln kişi sayısına bölünerek yenıden hesap edılır.sizde hesap edebilirsiniz.hesap sonrası gelır sınırını geçmezsenız maaş kesilmez.

Üst Alt