Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Efexor 150 mg kullanan var mı?

ozmuşlu

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
96
s.a canlar ben yaklaşık 17- 18 senedir dermansız depresyon hastasıyım son 1 senedir de işsizim iyice hastalığım kötü etti beni normalde efexor 75 mg kullanıyordum ama doktor 150 mg a çıkarttı. bi yandan da sürekli iş arıyorum. ama sıkıntı şu bu ilaç bende aşırı uyku yapıyor şimdi yarın birgün işe girme durumu olsa sabahları zor kalkıyorum iştede resmen ayakta uyuyorum çünkü daha önce başıma geldi bu durum. bu ilaçtan içip uyku sorunu yaşayan var mı tecrübeleriniz nelerdir ????

Ben kullanmıştım 75 mg depresyonum olmadığı halde . Bırakınca baş dönmesi mide bulantısı halsizlik uyuşukluk yani yatağa düşmüştüm bildiğin bıraktığında çok acı çekersin benden söylemesi.

@Serhatç,

o şekilde birden bırakılmaz zaten üstad sen yanlış yapmışsın önce 75 mg düşersin 75 mg yarısını verir doktor yavaş yavaş bırakırsın öyle birden bireye olmaz..
bende dozunu azaltmak istiyorum ama psikolojik olarak hi iiyi değilim bu sekılde işe girmek nasıl olur bilmiyorum ??

Bunları doktorunada anlat. İlaç değiştirsin veya kullandığın ilacın dozunu düşürsün. Bir işe girmek istiyorsan muhakkak çalış. Çalışmak insanı dinç ve zinde tutar. İşkura üye olup bulunduğun ilde, bulunduğun ilçede iş ilanlarına bakabilirsin. Çalışmaya başladım mesajını bekliyoruz.

@Kobra_,

evet çalışmak insana iyi gelir bende sizin gibi düşünüyorum. ama yaşadığım şehir kıt bir memleket . iş imkanları kısıtlı işkurdada nerde memlekette angarya işler var hepsi orda. çalışırken antidepresan içmek zor oluyor çünkü resmen insan ayakta uyuyor baıma geldi çok berbat bir durum.. en iyisi doktordan randevu almak...

Ben kullanıyorum 300 mg alıyorum. Uyku ve sersemlik yapıyor. Doktor takibiyle bırakın bırakacaksanız veyahut başka ilaca geçirir

@buraksah,

valla ben pimi çekilmiş bomba gibiyim yolda birisi en ufak birşey dese kafa göz dalacam adama o dereceyim ben. + işssizlik parasızlık beni yedi bitirdi....

10 sene kullandım efexoru. 2 sene önce bıraktım tedavim bitti. Depresyonu atlattım çok şükür. Efexor bende hiç uyku yapmazdı. Yan etkilerini 1 sene sonra hiç yaşamıyorsun. Alışkanlık haline geliyor ilaç içmek. Efexor sende çok işe yaramadıysa doktoruna danış başka ilaç versin. Efexor cesaret verir sinir yapar aşırı rahat hissettirir kafaya bir şey takmazsın. En azından bende böyleydi

Bir de sakın ama sakın aniden ilacı bırakma. 37,5mg bırakma dozudur. 1 hafta sonra kapsülden azar azar dökerek kullanılır. En sonunda 5-10 tane boncuk tarzı ilaç kalır onuda 1 hafta içersin bırakmış olursun. Doktorum bana böyle bıraktırmıştı ilacı ve hiçbir yan etki yaşamadım. Ben bi ara 2 gün içmedim beynimde elektrik çarpıyor gibi olurdu.

Ek bilgi daha vereyim. D vitamini ve B12 vitamini düşüklüğüde depresyonu tetikler. Ben bir yandan bu vitaminlerini kullanırdım

Son düzenleme:
@Beylane,

valla ne diyeyim şanslı adammışsın ben bir türlü atlatamadım bu illet hastalığı nereye kadar böyle gider onuda bilmiyorum. Ben şınu anladım şu iyileşme olayı sadece ilaçla olmuyor çevrende ki insanlarla alakal birazda. mesela işin gücün güzel olacak çevrende anlayışlı insanlar olacak başta annen baban sana anlayış gösterecek bunların hiçbirisi bende yok malesef...
birden bireye bırakma gibi niyetim yok ama bir işim olsa nisbeten biraz daha toparlarım ama işssizlik boşluk parasızlık beni mahvetti..

Aynen öyle çevren iyi olacak. Bana en çok desteği çevrem verdi. Güzel arkadaşlıklar edindim üniversite yıllarımda. Halen daha görüşürüz arkadaşlarımla

Ben kullandım 200'e kadar uyku sorunu yapmadı o kadar peki hastalıkla ilgili engel raporunuz var mı

@albi,

sadece bu değil başka hastalıklarım da vardı raprum 44 idi sonra yeni rapor aldık yüzde 24 e düştü..

@albi,

hayır hastalığım düzelmedi. aynı şekilde devam ediyor ama sağlık bakanlığı oranları düşürmüş o yüzden 3 kere heyete girdim 40 ın altında rapor çıktı hep..

Bende yıllardır majör depresyonum ama rapor vermedi bile doktor alamadım

@albi,

ENGELLİ raporu mu ? hayır ben o işlerden ümidimi kestim 3 kere bavurdum yüzde 40 ın altında çıktı bende bıraktım şimdide kpss ye müracat ettim lise mezunu olarak..

Üst Alt