Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Efexor'u reddetmek düşüncesindeyim. Ne dersiniz?

Hansalar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 5 yıldır ilaç kullanıyorum paranoid bozukluk tanısıyla. Cymbalta30 rexapin2.5 olarak başladı tedavim. Daha sonra 60 ve 5’e çıktı. Şu an yaklaşık 10 aydır cipralex’le devam ediyorum. Bir ay kadar önce intihar düşüncelerimden bahsetmem üzerine doktor efexor önerdi ancak ben reddettim. Çünkü beni cymbalta60 tan cipralex10 a geçirip hayatımı mahvedip boşanma kararı aldırdıktan sonra boşanma sonrası gün yüzüne çıkan intihar düşüncelerim yüzünden efexor’a geçmek istemesini adamın anlayamıyorum. Efexor istemem deyince cipralex 20 ye çıktık ancak olumlu herhangi bir gelişme yok. Efexor bu durumda benim kafayı toparlar mı bilmiyorum ancak o da etkili olmaz diye çok korkuyorum. Babamla eşitlenmek üzereyiz ilaç konusunda. Babam efexor lithuril ve rexapin kullanıyor. Efexor’a geçtiğimde bir lithurilim eksik kalacak. Sanırım adım adım bipolar olma yolunda ilerliyorum. Ama delirmekten korkmuyorum çünkü delirmeyeceğim nasılsa intihar edeceğim diyorum. Kesinlikle iyi veya normal değilim. İşin kötüsü artık iyi ve normal olmanın bir hayal olduğunu anladım. Ancak doktoru dinleyip efexor’a başlamadığım için de kızıyorum kendime. Her şeye kızıyorum aslında. Kendime, aileme, eski eşime, işime... Napıyorum ne yöne gidiyorum bilmiyorum. İlaçlara bel bağlamaktan başka çaremin olmadığı bir hayatı kabullenmek zor geliyor. Babamla eşitlendikten sonra nolacak diye düşünüyorum. Annemle eşitlenmeye mi gelecek sıra acaba? Annem lustral, aurorix, seroquel, risperdal ve nervium kullanıyor. Hayata dair umudum gerçekten hiç yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba hayatınızın berbat bir yörüngeye girmiş olduğunu ve bu yörüngeden çıkamayacakmış gibi düşünüyorsunuz. Öncelikle bu hayatı sonlandırma düşüncelerinizden vazgeçmelisiniz ve bunun icin Efexor gerekiyorsa evet içmelisiniz, doktorunuz daha iyi bilir biz burda ne dersek sağlıklı olmaz. Yalnız şunu söylemek istiyorum, kendinizi anneniz babanız veya herhangi birisiyle lütfen kıyaslamayın. Evet annenizden bile daha çok ilac içebilirsiniz bu bir eksiklik veya utanılacak bir şey değil. Ya da kötü bir şey değil. İnsanların iyi olmak icin meler yaptıklarını veya ne tür hastalıkları olduklarını dışardan asla göremeyiz. Dışarıdan bize görülen fake maskeler. O yüzden lütfen kendinizi insanlarla karşılaştırmayın, cunku bu dünya üzerinde bir sıkıntısı olmayan tek bir insan bile yok. Psikiyatrik rahatsızlıklar aileden kalıtsal olarak çocuğa geçebiliyor, aynı şeyi bende yasıyorum. Babam panik bozukluk tanısı ile defalarca tedavi aldı. Ben suanda anksiyete işe uğraşıyorum, hatta babamdan daha kötü bir haldeyim cunku tanısız belirtiler hastalıklar yasıyorum. Bir şey daha söylemek istiyorum, siz kendinize sahip çıkmazsanız hic kimse çıkmaz. Ne işiniz ne de eşiniz önemli, önemli olan sizsiniz. Rahatsız olduğunuz şeyleri değiştirin ve yeni bir hayata başlayın, yaşam her şeye rağmen keyifli. Diyebileceklerim bu kadar..

atanamayankedi

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Uygulamaya çalışacağım.

Efexor’a başladım. Doktor 5 gün 75 mg al sonra 150’ye çık dedi. Yarın da 75 alıp sonra 150 devam edicem. Durumumda ise bir değişiklik yok. Sürekli yatıyorum ve sigara içiyorum. Annem babam olmasa ölmüştüm herhalde. Kendime bakacak gibi değilim. Bir de Efexor’a başlayınca 5 mg Rexapin’in etkisi azaldı gibi geliyor. Uykum gelmiyor adeta. Bu miskinlik, uyuşukluk ve yaşam anksiyetesi nasıl geçecek bilmiyorum. Sürekli eski eşimi ve ondan önceki sefil hayatımı düşünüyorum. Doktora da “sürekli eski sefil hayatım geliyor aklıma” diyince haluk levent konserinde gibi kafasını sallayarak Efexor’dan emin olduğunu ifade etti. Şimdilik bir düzelme, yaşama bağlılık ya da onun olmadığı bir hayat kurma eğilimi yok bende. İnsan posasına dönmüşken nasıl devam edicem bilmiyorum. Efexor’dan ümitliydim ancak 4. günde henüz bir etki gördüğümü söyleyemeyeceğim. Yalnız intihar düşüncem oldukça zayıfladı. Onun dışında yatalak mod devam ediyor.

Lustral,Cipralex kullanmış ve Efexor denemiş biri olarak son 6 yıldır Paxil kullandım ve normal hayata döndüm tabiki önce doktorunuza danışarak Paxil kullanmanızı öneriyorum.Bu ilaçlar normal kişi tavsiyesiyle alınmaz yada değiştirilemez ama doktorunuzla konuştuğunuzda muhtemelen size paxil önerisinde bulunacaktır diye düşünüyorum.

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar Paranoid bozukluk rahatsızlığı olupta Clonex kullanan var mı???[/FONT]

Üst Alt