Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eğer görev yapamaz raporu verilirse vazife malulü olacak mıyım?

Unal1313

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Afrinde görev yaparken 10.02.2018 tarihinde sızma girişimi sonucunda taburdan 11 şehit ve 20 ye yakın yaralı verdik yaralılar içerisinde bende vardım tedavimin sonucunda kati raporda TSK’da görev yapar komando olamaz sol omuz hareket kısıtlılığı denildi.kati raporu aldıktan sonra olaya bağlı olarak psikolojik sorunlar oldu bundan dolayı GATA’da 20 güne yakın psikiyatri servisinde yattım daha sonra Ağustos ayı gibi taburcu oldum o günden bu yana ilaç tedavisi ve yaklaşık on aydır raporluyum bugün tekrar kontrol günümde doktor durum bildirir raporu istedi işlevsellik formu filan bana verilen raporlarda olaya bağlı olarak psikolojimin bozulduğu yazıyor ve anksiyete-uyum bozuklukları tanısı konuldu.Öğrenmek istediğim tekrardan gireceğim sağlık kurulundan bana görev yapamaz raporu verilirse ne tür bir emeklilik olcak hak kaybına uğrarmıyım?

Verdiğiniz bilgilere göre, TSK’da görev yapamaz kararı verilmiş. ise eğer Bu size iki seçenek sunacak. TSK sizi malulen emekliliğe sevk edecek ve görev sürenizi yazmamışsınız ama en az 10 yıl memuriyetiniz vardır hizmet birleştirmesiyle

“Malul memurun kararı önemlidir, isterse çalışmaya devam edebilir ama maluliyet raporu değil, “TSK’da görev yapamaz” raporu verilmiş. ise SGK size “adi malul” aylığı bağlar

sonra dilediğiniz zaman, dilediğiniz kadar özel sektöre ait işyerlerinde sigortalı olarak kısa adı SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) ödeyerek çalışabilirsiniz,

ayrıca emekli aylığınızı almaya devam edebilirsiniz. Veya yine dilerseniz işyeri-dükkân açabilirsiniz, bu durumda da aldığınız malullük aylığı SGK tarafından yüzde 15 eksik ödenir. Özelde çalışmak veya işyeri açmak için herhangi bir yerden muvafakat vs. gibi bir şeye ihtiyacınız yok. ek bilgi TSK’da görev yapamaz” raporuyla “adi malul” olanlar hem emekli aylıklarını alıp hem de SGDP ödeyerek özelde çalışabilir veya işyeri açabilir. “Görev malulü” olanlar ise daha şanslı

- Emeklilik ikramiye tutarları farklı olmaktadır. arkadaşım Farklılığın nedeni çalışılan tam hizmete karşılık ödendiği için normal emekli olanlar çalıştıkları süre kadar, malülen emekli olanlarda çalıştıkları süre kadar hesaplanan tutarda emeklilik ikramiyesi alabilmektedirler.

- Yıpranma payı, yani fiili hizmet süresine eklenen fiili hizmet süresi zammı, hizmet hesabında, aylık hesabında ve emeklilik ikramiyesi hesabında sayılan bir süre olmaktadır.

bu iki madde dışında Bu bağlamda, malulen emeklilik ile normal emeklilik arasında hesaplanma yöntemi açısından hiçbir fark olmadığını söyleyebiliriz

Arkadaşım sana vazife malülü kararı cıkar bugun. calişirken aldığın maaş şa yakın para alırsın

Sevgili hoşçakal arkadaşım benim yaralan madan sonra ilk aldığım kati raporda TSK’da görev yapar komando olamaz omuz hareket kısıtlılığı yazıyordu.Bu raporu aldıktan sonra tekrar hastane başvurusunda bulunup psikiyatri servisine yatışım yapıldı ve on aya yakın ilaç tedavisi ve raporlu geçirdim ve raporlarımda çatışmaya bağlı olarak psikolojimin bozulduğu yazıyor bu durumda adi malül mü olurım vazife malülü mü ? Aytektek arkadaşım sordum soruşturdum ama sanki herkes dilini yutmuş ne SGK nede kurum bir cevap vermiyor bende burda belki benim gibi başından geçen biri yârdımcı olur diye düşündüm

Unal1313

Kesinlikle Vazife Malulü sünüz. Görev başında başınıza geldiği için Malül Gazilik ünvanı verilecek. İlk olarak çıkan SGK kararında kurumunuza bu durum yazılacak ve çıkan raporda fiziki yeterlilik masabaşına müsade ediyorsa sınıf değişikliği yapılma ihtimali ile kurumunuz size soracak, çalışmak istiyormusun yoksa emekli mi olacaksın.

Eğer çalışırım derseniz malüllük maaşı ile birlikte mevcut maaşınızı almaya devam edersiniz. Ve istediğiniz zaman emeklilik hakkınız sizde saklı kalır. İser 1 ay ister 10 yıl sonra bir dilekçe ile emekliliğiniz onaylanır.

Ama emekli olmak istiyorum deseniz, yasaya bakılır ve hangi kanun kapsamında kaçıncı dereceden malülük verildiyse onun üzerinden emekli olursunuz. Tahminen söylüyorum en az maaşınız 3600/4000TL ve üzeri olur. Bu Derecedeki arttırıma bağlı olark değişir.

Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun.

Yani psikiyatriden vazife malulu olurum doğru mu

Acil yardım!!!

2018 yılının Şubat ayında Suriye’de yaralandım yaralanma tedavimin bitiminde komando taburundan hudut karakol birliğine başka bir yer şehre tayin oldum.Fakat olaya bağlı olarak Ağustos ayında GATA psikiyatri servisine yatışım yapıldı.Ağustos 2018 den Nisan 2019 a kadar rapor ve ilaç tedavisi aldım.Bu süre zarfında iki defa işlevsellik formuyla beraber hastaneye gittim ilkinde rapor uzatıldı. 7 Mayıs tarihinde tekrar işlevsellik formuyla beraber hasteneye gittim bana tedavi kullandığı sürece silahsız mühimmatsız görev yapması gece nöbeti muafiyeti psikiyatri uzmanın bulunduğu yerde görev yapması mümkünse uyumunu arttırmaya yönelik hudut karakol birliklerinde görevlendirilmemesi 3 hafta sonra tekrar işlevsellik formuyla hasteneye başvurması önerilir diye rapor verildi.Atandığım birlikte hiç çalışmadığım için bölük komutanım haklı olarak ve benimle hiç çalışmadığı için işlevselliğe kanaat edilemedi yazıyor tabur komutanı kuvveti arayıp Bilgi alacağını ne yapılması gerektiğini soracağını söyledi. Bu durumda ne gibi bir sonuç olur?

Unal1313 yakında kesin işlem raporuyla hastaneye sevk ederler hastane hastalığınla ilgili tedaviyle bile calişma olanagı yoktur derse emekli olursun bu kararı almadanda Hakkı'nda kuvet sgk ya saglık raporunu senden habersiz gönderip seni direk emeklilik yönünde işlem yaptırabilir bu sureci yakında başlatırlar sorunlu personele kimse uğraşmaz eğer 10 yılın dolduysa maaşlı yoksa ve vazife malulugu alamamış yada tsk görev yapamaz raporun yoksa maaşız sadece Oyak'ı nı vererek ilişiğini keserler Allah yardımcın olsun

Üst Alt