Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eğitim bilgisi için dilekçe ÖSYM'ye posta ile mi gönderilecek?

byrm_yucel

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Eğitim bilgisinde değişiklik olanlar diploma fotokopisini başvuru merkezine mi veriyor yoksa kargoyla ösym genel merkezine mi ulaştırıyor... Bunu ösym başvuru merkezindeki kişiler bile bilmiyorr... Bir cevap alabilir miyim??

ya insnaların hiçbirşeyden haberi yok tam anlamıyla

[FONT=Verdana]kurumların haberi yokki ne yapacağından biri diyo siz göndereceksiniz[/FONT]Bir insan evladıda demiyoki başvurumu yaptım diplomamı verdim veya gönderdim demiyor herkes kendi kaygısında karmaşık bir durum söz konusu..

evet bende bu konuyu soracaktım tamda.. Tamam eğitim durumunda değişiklik olanlar Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine gitmeyecekler Başvuru Merkezlerine gidecekler fakat Genel Amaçlı Dilekçeyi bu başvuru merkezine mi verecekler yoksa ÖSYM ye kargo ile mi gönderecekler ?? Bu işlemleri yapan birisi cevap verebilirse sevinirim.

Kılavuzda şöyle bir ifade okudum şimdi

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

1.10 Adayların Merkezimizle yapacakları bütün yazışmalarda, bu kılavuzdaki Genel Amaçlı Dilekçe
örneğini kullanmaları gerekmektedir. Dilekçenin işleme alınabilmesi için dilekçelerde mutlaka adayın
T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, adresi, imzası ve ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet
adresinden alınacak evrak referans numarası bulunmalıdır. Adayların dilekçelerinin aslını Merkezimize ulaştırmaları gerekmektedir. Merkezimize faksla ulaştırılan dilekçeler işleme konulmayacaktır.

Benden de raporum değiştiği için raporu aslı gibidir yaptırıp genel dilekce ile ösym gönder dediler arkadaşlar

Bu demek oluyor ki gerek eğitim bilgileri gerek ise engel grubu değişiklikleri kargo ile OSYM ye göndereceğiz..

adamlar sizin için üşenmemiş klavuz hazırlamış herşey orda var ama hala bizim millett hazıra alışık okuyun bi zahmet.. hala sınav ücreti 100 liramı 25 liramı diyen var yazık valla yazık ordaki memurlara kızıyorsınız onlarda işte okumadıkları için klavuızu bi p...bilmiyorlar....

muhendis3232;

o 100 tl mi yatırcaz 25 tl mi yatırcaz diyenlerin beyinsizliği söz konusu engelli olmak ayrı birşey beyinsiz olmak ayrı.. bizde okuduk 2012 deki ömss ye girenler başvuru merkezine başvuracak yazıyor.. Ösym merkezine başvuruyoz adam diyor kendin gönderceksin diyor farklı bir başvru merkezindeki alacağı evrak nedir onu bilmiyor. adamlar oturup yazmış ama gereksiz yazmışlar.. Başvuru yapıyoruz bu defa da raporun % kısmı yazılmıyor şüphede kalıyor insan .... Birde şu var eğerki bu konuyu ben yazmayıp da bir bayan nicki yazsaydı ooo yardım edecek sap dolduydu burası

Eğer başvuru merkezi senin eğitim değişikliğini almadıysa Kılavuzun 12. sayfasındaki ibareye göre
EĞİTİM BİLGİLERİ’ni değiştirmek isteyen adaylar
Başvurudan sonra, öğrenim düzeyi veya mezun olunacak/olunan alan/program bilgisinde yanlışlık ya da değişiklik olan adaylar bu isteklerini belirten dilekçelerine değişikliğe esas bilgilerini gösterir resmî belgelerinin bir suretini de ekleyerek sınava başvuranlar 14 Mart 2014 tarihine kadar, kuraya başvuranlar 30 Mayıs 2014 tarihine kadar Merkezimize ulaştırmalıdırlar. Süresi içerisinde Merkezimize ulaşmayan veya ekinde söz konusu belge bulunmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Hatta bu bilgilerini iadeli taahhütlü olarak göndererek ÖSYM den de gönderini takip edebilirsin.

cevabın için tşk ederim kardeş.. ösym yle görüştüm tüm detaylarını şimdi yazacamm

ösym merkezini aradım 2012 de ömssye giren ler ön taahhüt belgesi almıyorlar....eğitim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurusunu başvuru merkezinden yaparlarsa diplomasını gösterip işlem yaptırıyorlar ... Başvurusunu bireysel olarak yapanlar diplomalarınının onaylı suretini ösym ye postalıyorlarmış.. Ayrıca % kısmı görünmemesi sıkıntı yaratmıyormuş...

peki mezun durumunda olanlar ne yapacak. diploma elimde yok

Bayram Yüzel egitim bilgilerinde değişiklik olanlar ilgili belgeyle başvuru merkezine gidecekler dilekçeye gerek yok.

Kılavuz bu konuda şöyle diyor:

"Bu adaylardan eğitim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Adayların değişikliğe esas belgelerinin aslını veya onaylı bir örneğini başvuruda
yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Vizyon, ablam o gün çok yorgundum seni de sürüncemede bıraktım doğru cevap Bayram'a dediğim gibidir ablam.

Başvurudan sonra ise

"EĞİTİM BİLGİLERİ’ni değiştirmek isteyen adaylar Başvurudan sonra, öğrenim düzeyi veya mezun olunacak/olunan alan/program bilgisinde yanlışlık
ya da değişiklik olan adaylar bu isteklerini belirten dilekçelerine değişikliğe esas bilgilerini gösterir
resmî belgelerinin bir suretini de ekleyerek sınava başvuranlar 14 Mart 2014 tarihine kadar, kuraya
başvuranlar 30 Mayıs 2014 tarihine kadar Merkezimize ulaştırmalıdırlar. Süresi içerisinde
Merkezimize ulaşmayan veya ekinde söz konusu belge bulunmayan dilekçeler işleme
alınmayacaktır. "

son cevapları gormemişim Bayram olayı çözmüş:)
Bayramın anlattıkları gibi olay.

Üst Alt