Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Eğitim] Cam kemik hastası 5 yaşında kızımın eğitimi konusunda kararsızım..?

grayland

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Bu konuda arkadaşlar çaresisizm.Bilgim yok
Benim Bir kızım var ve bu hastalıkvar kızımda.
Yılda 2-3 kez biryerleri kırılıyor.
Bu çocuğu normal okula hareketli çocukların arasına gönderemem.
evde eğitim de vermek istemiyorum.
ayağa kalkabilyor yavaş yavaş ta gecebiliyor ama düşmemesi gerekiyor.
Kızımın eğitimini nasıl aldırmam gerektiği konusunda bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Evde eğitimin dışında bir seçenek varmış gibi gelmiyor bana. Normal okula gitse büyük risk... Ya da sürekli tekerlekli sandalyede oturması, asla okulda ayağa kalkmaması şartıyla, çok çok özen gösterilerek okul denenebilir.

cevap

oturanboğa ilgine teşekkür ederim ama biz zaten evdeki engellileri hayata sokağa çıkarmaya çalışmıyormuyuz.Evde eğitimde bir alternatif ama ben devletin bu hizmetini pek anlayamıyorum.Bana yük olma bana gölge etme anlayışı sanki devletimizin bu yaptığı.
Bir okul düşünelim ve 5 veya altı katlı 20 veya 30 sınıf.
Sınıf öğretmenliği tarzında her iki çocuğa 1 öğretmen.
Öğretmen Eksiği var falan ama buda çok önemli ihtiyaç.
Özel eğitim merkezleri rehabilitasyon merkezleri buraları inceledim ama hep kas hastaları görme işitme ve falan falan
Ya bunların arasına girmeyen engelliler bunlar için karma sistem yukarıda belirtttiğim tarz da bir yer.
Evde eğitilen çocuğa öğretmen görevlendirilmiyor mu?
Bilmiyorum fazla başını Ağrıtmıyayım ama.
Bu konularda bilgi ulaşırsa beni haberdar etmeni rica ediyorum.
Ha Ayrıca Piknik Olayınıda Gördüm.
Ne yalan söyliyeyim yapamazlar Diyordum ama Gerçekten anlatılanlar ve fotoğraflar beni haksız çıkardı.
Tebrik Ederim Tebrik Ederim.

Anlıyorum ve evde eğitim konusundaki tereddütlerine hak da veriyorum, ama diğer yandan eğer uzun soluklu eğitim çocuğun sağlığı için riskse, aklıma başka bir şey gelmiyor. Belki şimdilik eğitimini evde alması, sosyalleşme içinse başka tür olanakların zorlanması doğru, en azından başlangıç, geçiş aşaması için yararlı olabilir. Ne biliim, eve gelecek öğretmenin gözetiminde, eve gelecek olan öğretmenin ders verdiği okulda/sınıfta birkaç derse girmek mümkün olabilir zaman içinde. Böylesi bi geçiş süreci bana mantıklı geliyor...

* Wattabe'yi yapamayacak olsak altına girer miydik onca yükün :) Kaldı ki iki sene önce yaklaşık 250 kişinin katılımıyla birincisini gerçekleştirmiştik zaten. Tecrübeliyiz yani... :)

Üst Alt