Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Eğitim] İşitme engelli oğluma eğitimi haram eden Kartal Esentepe Anaokulu yöneticileri!

ÖZGÜRCE

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İşitme engelli olan oğlumu sınıfta istemeyen öğretmen:
Sınıfın düzenini bozuyor,
Veliler imza toplayıp okuldan attırırlar,
Bizim verdiğimiz eğitim yetersiz ,gitmesi gereken yer işitme engelliler okulu (RAM 'dan kaynaştırma eğitimimiz var)
Üç gün gelsin okula
Buna benzer bir çok sebepten dolayı oğlumuzu okuldan almak zorunda bırakıldık. Sonunda oğlumda okula gitmek istemedi okuldan da soğuttular.
Kartal Esentepe Anaokulu'nun müdürünü ve öğretmenini amaçlarına ulaştıklar için tebrik ediyorum.

Bu konuda doğru şekilde mücadele ettiniz mi?
Ve oğlunuz için en iyisinin ne olduğunu iyice değerlendirdiniz mi?

Milli eğitime gittim onlar kaynaştırma almışınız problem çıkaramazlar bunlar olan şeyler siz mücadele vereceksiniz dedi.Bi yere kadar sonra baktım üzülen oğlum oluyor bende çözümü okuldan almakta buldum.
Şimdi işitme engelliler okulu araştırıyoruz.
Ama normal okul mu işitme engelliler okulumu daha iyi olur karar veremiyorum. Bir çok kişiyle görüştüm(odyolog,psikolog,işitme engelliler öğretmenleri,sınıf öğretmenleri) hepsi farklı cevap veriyor.Çocuğumun geleceği ve eğitimi hakkında yanlış karar vermekten korkuyorum.
Bu konu da arkadaşlarda düşüncelerini yazarlarsa sevinirim.

Okulöncesi Eğitimi Öğretmenliği lisans öğrencisiyim benim görüşüm eğer çocuğunuz işitme araçları yardımı ile kısmi duyabiliyorsa normak eğitim alabilir. yalnız tamamen duyma problemi varsa özel eğitime gereksinim duyacaktır. İstanbul da eminim özel eğitim veren milli eğitim okulları vardır. araştırın

Benim sınıfımda işitme cihazı ile kısmi duyabilen öğrencim vardı sınıf ortamında ne onun nede sınıfın problemi olmadı.
inanın eğer öğretmenler diğer çocukları bu konuda bilgilendiriyorsa arkadaşlık ilişkileride kuvvetleniyor

Geçmiş olsun diyor hayatta çocuğunuza ve size mutluluk huzur ve başarılar diliyorum.

SEVGİ ve UMUTLA kalın :wink:

Basit bir dille anlatayım. İşitme engelliyim ve kaynaştırma eğitimine değineyim. Hayatımdan geçen bir anı olarak...

İlkokula başladığım gün: Okul kavramını bilmiyordum. Yaşıtlarım okula gidiyor bunu biliyor ve görüyorum. Siyah önlükler(bizim zamanımızda mavi yoktu), siyah ayakkabılar, ütülü gri pantolonlar, parıldayan çanta dışında dikkatimi çekmedi. Heveslendirdi ama... Okula başladığım gün pişman oldum...

Öğretmenimiz dönemin en iyi işitme engelliler öğretmeni. Diyeceğim bir lafım yok, elinden geldiğince okulu bize sevdirmeye eğitmeye çalılşıyor. Ben de okul fobisi yok, sınıf arkadaşlarla da kolay kaynaştım ama,

Birşey anlamıyorum. Defter karalıyoruz sürekli a yazıyoruz baştan sona. Neden yazıyoruz bilmediğim için içimden neftet ediyorum. Birisi elini a yazmaya geliştiriyoruz derse eyvallah dicem ama öyle birşey demezler.
YAzacaksın 5 sayfa "a" ve "A"...

Galiba sizin çocuğunuz okulu sevmemesinin nedeni bir yerde bilgilendirilmemesi olabilir mi? Bunu öğretmenleri yapacak diye bir kuralları yok. Siz yaparsanız bilemiyorum değişiklik olabilir mi? Neden yazıyorum diye soramaz ama siz anlatın ona neden yazıyoruz, teşvik edin.

Gerekli diyorum siz yapın. Öğretmenden fazla yardım ummayın, siz de neler yapabilirsiniz öğrenin, yardımınız ne olabilir o yardımları bilin diyorum. Yoksa okuldan mezun olan arkadaşlarım gibi(çoğu şuan hayatta ve ilkokul mezunu), mutsuz ve sabırlı olmayı öğrenirler. Birşeye karşı sesini çıkarmaz sabırlı olmayı bilirler.
Bana göre sizin göreviniz öğretmeninkiden oldukça kat kat daha ağır ama kabul ederseniz kolaylaşır.
Ablalarım sağolsun onlar işimi kolaylaştırdı ve okulun amacını geç de olsa anlattılar.

Ben ilköğretimi normal okulda okudum, konuşmam iyi ve anlamakta zorluk çektiğim için zor bitirdim. Ortaöğretimi Halıcıoğlu Ağır İşitenler Okulu'nda okudum ve başarılı şekilde geliştirildim. Başarımın nedeniyle Liseyi ve Üniversiteyi bitirdim.

Eğer çocuğunuz konuşma ve duyma yeteneğini değerlendiremiyorsa mutlaka işitme engelliler okuluna göndermenizi tavsiye ederim.

Anadolu yakasındaki okullarla irtibata geçebilirsiniz...

Yeditepe İşitme Engelliler İlköğretim Okulu
Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı 2. Gardenya Bitişiği
Fırat Caddesi Sonu No:5 Kadıköy / İstanbul
Tel : 216 456 30 92

Dosteller İşitme Engelliler İlköğretim Okulu
Tütüncü Mehmet Efendi Mh.Bestekar Ziya Sk. Göztepe / İstanbul
Tel : 216 358 09 61

Yunus Emre İşitme Engelliler İlköğretim Okulu
Yunus Emra İşitme Eng. i.ö. ok. Yeni Çamlıca mah. İmar İskan Bl. Y.Dudullu / Ümraniye
Tel : 216 527 91 74

bencede meopıusun dedıgı gıbı en cok ıs sıze dusuyor cok ama cok sabır ozverıyle sevgıyle cocugunuza yol gosterıp yardımcı olacaksınız
bende babacıgımın annecıgımın ılgısını yardımlarını hıc unutmıyacagım okul vaktım gelınce dıger kucuk kardeslerımden cok benımle ılgılendıler
ılk bastan ogretmenle ısbırlıgı onemlı allah engın sabır buyuk ozverı gayret versın yardımcınız olsun

Üst Alt