EFSANEYILDIZI
1-) Asaletiniz tasdik olduktan sonra tayin isteyebilirsiniz. Eş durumundan çok engelli raporunuz ile başvurursanız daha kolay olur.
2-) Benim de 2012 yılına ait sürekli raporum vardı 2015 yılında atandım henüz 3 yıllık bir rapordu fakat çalışamayacağı iş alanları kısmı boş olduğundan dolayı tekrardan rapor istediler. Emniyete atanan çoğu kişiden istemişler farklı farklı sebeplerden dolayı ( Çalışamayacağı iş alanları boş olanlar, İstihdam kısmı işaretli olmayanlar benim duyduklarım. )
3-) Ben evrak işleriyle meşgulüm fakat Emniyetin Muhabere Elektronik Şubesi mevcut ve burada her türlü elektrik elektronik tamir işleri yapılmakta. ( Telsiz bilgisayar Televizyon Tablet Bilgisayar vs.. ) Tekniker olarak atanırsanız bu Şubede görev alacağınızı düşünüyorum ama belli de olmaz.
4-) Emniyetin en kötü yanı da bu fazla mesai ücreti yoktur ve amirinizin belirlediği çalışma saatlerine göre çalışırsınız. Engellilerin büyük çoğunluğu 8-17 çalışır ama 1+1 çalışan engelli memur arkadaşlarım da mevcut.
Not: Mümkün olduğunda Emniyet dışında bir kurum yazmanızı tavsiye ederim fakat yine de özel sektörde olmaktansa Devlet işinde olmak daha iyidir. Neden diye sorarsanız diğer kurumlarda birkaç tane şef ve müdür vardır fakat Emniyette Komiser yrd., Komiser, Başkomiser, Emniyet Amiri, Müdür yrd. ve Müdür bulunmaktadır oldukça fazla amir vardır kısaca ve de hepsi polis olduğundan bir dışlanmış gibi oluyorsunuz. ( Polislere haftasonu görevleri oluyor Maç uygulama sınav görevi vs. vs. Bize olmuyor )
En önemli sebepte
Emniyette sivil memurlara görevde yükselme yok 15 yıldır açılmıyor kolay kolay da açılmaz. Hep aynı kadroda kalırsınız işinizi ne kadar iyi yaparsanız yapın ne kadar ders çalışırsanız çalışın kadronuz değişmez. Bunları göze alarak tercihte bulunmanızı tavsiye ederim.