Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Egzama için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

hasan emre

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
egzemaya verilen sakatlık oranını cetvelde bulamadım egzamaya oran verıldıgını bılıyorum her ıkı ayak parmaganından dız kapagının 10 cm altına kadar egzema mevcut sakatlık oranı ne olur

B- Dermatitler (Kontakt dermatit, staz dermatit, dishidrotik ekzema) klinik şiddetine göre değerlendirilecek.
1-Orta:% 5
2-Şiddetli:% 10
3-Çok şiddetli:% 20

bacıbey cetvelde hangı bolumde doktora gostermemız gerekıyor zıra doktor sakatlık oranı cetvelde yok dedi

Yok artık bunudamı sakatlık oranına dahil ediyosunuz, benim elimde ve kolumda çıkıyo bi krem sürüyorum 2 günde geçiyo, yapmayınya küçük bi sorunada rapor almayın!
Toplu iğnenin ucu batsa sakatlık oranına sokacaksınız nerdeyse..

başlığı görünce "yok artık" dedim.. egzama da mı sakatlık sayılıyor?

arkadaşlar egzamayı bu kadar hafife almayın bazı durumlarda gerçekten çekilmez çile bir arkadaşım ellerinde var 12 yıldır kullanmadığı ilaç gitmediği doktor kalmadı halen kurtulamadı sık sık parmakları kendi kendine kanar parmak derileri sanki jiletle doğranmış gibi adam banyo yaparken eldiven takıyor suyla fazla uğraştımı elleri resmen parçalanıyor

Bende yazılanları görünce hayret ediyorum..Neden egzama yada bir başka hastalığa oran veriliyor olması başkalarını bu kadar rahatsız ediyor anlamak mümkün değil...

Egzama görünür yerde ve harıl harıl kaşınır olduğunda o kişi iş bulamaz! Bırakın cetvelde oran verilmesini, verilmese bile bence yaşattığı dezavantajdan dolayı bir hak verilmeli.

Sait bey yarası olan bilir acıyı ben 20 yıldır ellerimde egzama var her işi elimizlen yapıyoz sen devletmisin neye rapor verilip verilmeyecegını biliyosun yaptıgın ayıp

Geçmiyen hastalık niye verilmesin annemin elleri mahvoldu kaç senedir kortizon sürüyo habile

merhabalar,
egzemadan oran alan varsa bilgileri paylaşabilirmi hangi durumlarda oran alınabiliyor

neye göre değerlendiriliyor peki benim el parmaklarımda ve ayak bileklerimde var seviyesi nasıl belirleniyor kanama yok deride dökülmeler oluyr krem kullanmasam belki kanamalarda olacak

Bilmiyom baktı eline verdi egzema eli
@ertem geçen bişi değil

Kortizonlu sürünce az sönüyo geri çıkıyo

Pluvia düzenli kullanımda azalıyo

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Pluvia abur cubur cips çikolata ıslak mendillerin bazıları ve sıcak tetikliyo

Metal temaslı egzema oluştu bende doktor nikel alerjisi var dedi yaptığım iş sürekli metallerle temas halindeyim ve gözle gorulmesede bu metallerin tozuna maruz kalıyorum doktor metallerle temas halinde olmamami ve isimi değiştirmem gerektiğini söyledi ve hastanın nikel alerjisi var diye rapor yazdı isten tazminatlı bir şekilde çıkmak için bu rapor yeterli olurmu yoksa heyet raporu almalı mıyım heyet raporu alırken ne yapmalıyım teşekkürler

öncelikle büyük geçmiş olsun.. sizin durumunuzun meslek hastalığı olarak değerlendirilmesi doğru olur.
bulunduğunuz ilde meslek hastalıklarına bakan hastanelere bizzat başvurun. akabinde meslek hastalığınız kalıcı bir engel oluşturmuşsa ve SGK en az Kaybınızı %10 tespit ederse ömür boyu sürekli iş göremezlilk maaşı bağlar. emekli olduğunuzda bu maaşın yarısını SGK Ödemeye devam eder. işvereninizden de Size başka bir görev vermesini talep edebilirsiniz. yeni görev vermediği takdirde tazminat alma hakkınız doğar.

Arkadaşlar egzama Ankara da yaşadığımdan ötürü daha da arttı en pahalı kremı kullansam da yine fayda etmiyor yüzüm bacaklarım saçlarım nerdeyse heryerimde var ve gittikçe büyük ızdıraba dönüşüyor ne pskoloji kaldı ne de 4 4 luk yasam ...

Üst Alt