Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet 102-Ticari Araç kullanamaz kodu ile Caddy vb. araç kullanamaz mıyım?

semihfaruq

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, ben ehliyet için raporumu bugün aldım. Raporda otomatik vites ve el tertibatlı araç kullanabilir gibi ibareler var. Bunlara bağlı kodlar bulunuyor. Buraya kadar sorun yok.

Ancak 102 kodu olarak Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz şeklinde bir ibare daha eklenmiş.

Benim sorum ise: ben ehliyeti bu rapora istinaden alınca vw Caddy tarzı ticari araç alamaz mıyım? Ben Caddy alıp bagaj kısmınına lift asansör sistemi yaptırıp akülü sandalyem ile şoför koltuğuna kadar yaklaşıp, tam bağımsız bir sürüş düşünüyordum.

102 kodu olan bu Ticari araç, resmi araç ve ambulans kullanamaz ibaresi benim vw Caddy almamı engeller mi? Binek araçlarda bagaj kısımları küçük olduğu için asansör sistemi yaptıramam. O yüzden ticari görünen büyük araçlara ihtiyacım var.

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler...

Aslında WW CADDY ticari sınıfında otomobil sınıfı ruhsatına işletirseniz kullanabilirsiniz. Sonuçta ÖTV ödenmeyecekse; araç denemeye değer.
Ancak WW CADDY için bayiye gidip soruşturdum otomobil sınıfı aracımız yok dendi. Buna karşın FORD transit ve Fiat Doblo araçlarında otomobil sınıfına dönüştürme imkanı var. Bana bayii ellerinde otomobil ruhsatlı araç varken veririz dedi. Bekleme süreci falan anlattı.
Demek istediğim ruhsata otomobil olarak işletirseniz ; mümkün...

Mr.No

Cevabın için teşekkür ederim.

Doğru anladıysam vw Caddy ticari olarak geçse de ruhsata 'hususi' olarak işlenebiliyor ve böyle olursa sorun olmaz diyorsun. Büyük araç sınıfında bildiğim kadarıyla Caddy dışında (doblo, kangoo, berlingo vs) otomatik vitesli olanları yok. Sadece Caddy'de otomatik vites var diye biliyorum. Eğer dediğin gibi ruhsata ticari değil de hususi olarak işlenebiliyorsa sorunum çözülür. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

ruhsata "hususi" yanına "otomobil" yazdırmanız gerekiyor. "Hususi " herzaman yazılır ama sizi ilgilendiren kısım "kamyonet" yerine "otomobil" yazılması. 2 senede bir muayeneye tabii olması...
WW bayii ile çözerseniz olabilir. Bekleme sürecine alabilirler. Ben WW bayii den yardım görmedim. Belki siz başarırsınız.

Mr.No

Doğru vw bayileri bilgisiz. Kamyonet yerine otomobil yazılabileceğini pek sanmıyorum belki hususi yazdırmak yeterli olur diye umuyorum. Rapora eklenen ticari kullanamaz çok saçma geliyor. Binek araç sürebiliyorsam ticari araç da kullanabilirm sonuçta. Kaldı ki amacımız ticari faaliyet değil ki engelimizden dolayı büyük araç gerek çok basit ama Türkiye şartları işte.

Umarım bir şekilde çözebilirim, cevap için çok teşekkür ederim...

Semih faruk bey merhaba,

Benim de raporum da 102 kodu mevcut siz aracı alabildiniz mi ?

Şimdi berlingonun otomatik vitesi de çıkmış onu almayı düşünüyorum ama raporumda ki 102 kodu bütün iştahımı kaçırdı.

Üst Alt