Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet 33.01 muamması! Bu kodla başımız derte!?

sd2019

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ehliyet 33.01 muamması ! Bu kodla başımız derte .

Bu kod ile Ehliyeti olan , yeni ehliyet alacak olan, ehliyetini değiştirecek olan , ÖTV siz muafiyet kapsamında araç alacak olan herkesi ilgilendiriyor.
KONU şu :
Genelde ayaklarından özrü olan ama el ve kolu sağlam olan engelli arkadaşlarımıza Sağlık kurulları 32.01 vermesi gerekiyorken 33.01 kodunu vermiş. (Kodun anlamını yazdım ) Burada bir yorum hatası var. İleri derece okumuş insanlardan oluşan bu heyetin bu kodu yanlış yorumlamasını ben anlayamadım. Kaldı ki TSE bu koda itiraz eden bir engelliye kodun anlamını yazan bir belge vermiş. Ama sanırım bu açıklamayı bireysel yapmış. Ve kurullarn eline ulaşmamış

Nereden çıktı bu derseniz. Şimdiye kadar sağlık kurulları 32.01 kullanmayıp 33.01 yazmışlar. Makine mühendisleri odası onaylamış geçmiş. Yeni bir olay olmuş ki artık Makine mühendisleri onaylamıyor. Git aracına 33.01 koda uygun aparat aktır diyor. Bu kodun karşılığı araç UÇAK KOKBİTİ gibi bir şey sanırım. Joyistik kontrollü dümen ve dokunmatik aparatlar  Falan…..
Kodun Açıklama
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi.

33.01 Tek elle dış kuvvet tarafından idare edilen kombine hızlanma, fren ve direksiyon sistemi.

TSE belgesinde
DIŞ KUVVET TARAFINDAN DİREKSİYON ifadesi ; “engelli kişinin tertibata yeterli kuvveti kas gücü ile verememesi “ “ bu kontrolün doğrudan kas gücü ile değil elektronik veya mekanik tahrikli bir tertibat ile “
Hem firen - gaz hem de direksiyon sistemi olduğu anlaşılmaktadır.

BU TERTİPAT ÜLKEMİZDE YOK. YUR DIŞINDAN GETİRİLECEK. 20.000 – 40.000 EURO ARASI. SANIRIM ÜLKEMİZDE BU SİSTEMİ TAKTIRAN DA YOKKKKKKKKKKKKKKKKK
PEKİ NE OLUR
1- En tehlikelisi bir kaza anında Kasko yada Sigorta dışı kalınabilir. Bilhassa kasko şirketleri en küçük bir bahane aradıklarını düşünürsek.
2- Trafik kontrolünde bilen bir polis memuru hakkımızda işlem yapabilir.
3- Aracınızı değiştirecekseniz yenisini alamıyabilirsiniz.
4- Vize nasıl olur bilmiyorum.
BEN ŞU ANDA BU KODUN MAĞDURUYUM.
Sağlık kurulunun verdiği 33.01 e itiraz ettim. Başka bir kurula havale edildim. Bir aydır uğraşıyorum
Son olarak TSE den bir yazı bekliyorum.
--- bu konuda ilave bilgisi olan var ise paylaşalım lütfen.

Aynı sıkıntı benim ehliyet kodunda var araç almak istediğimde bayiden maalesef Türkiye de böyle araç olmadığını alternatif kodun değiştirilmesi gerektiği bilgisini aldım
Gelişmeleri paylasirsaniz sevinirim

Merhaba,ehliyet konusunda bende sıkıntılıyım. ortopedi açısından sıkıntı yok.kodlar doğru bende.Ama 2 yıl önce aldığım ehliyette göz hekimi monoküler dedi,gözlük kullanıyorum iki gözde görüyor,sadece sol gözde hafif bir kayma var,o an bilmediğimden bir şey diyemedim,sonradan yaptığım araştırmada monokülerin bir gözü hiç görmeyen demek olduğunu öğrendim.Her yıl göz hekiminden rapor almak zorundayız.Bu yıl gittiğim göz hekimi seninki monoküler değil,niye böyle vermişler dedi.Ehliyetin üzerinde elden gaz fren ve otomatik araç kodları var,monoküler ve gözlükle ilgili bir kod yok.Yalnız e devletten sorguladığımda monoküler ibaresi çıkıyor.Bu monoküler ibaresini kaldırtmak için rapora,nasıl itiraz etmem gerek? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

merhaba size yazılan kod nedir. ayrıca engel durumunuzu kısaca yazarsanız.

hiç yerinizden rahatsız olmadan telefon ile bulunduğunuz İl Sağlık Müdürlüğü nü arayın (Google dan aratın ). ehliyet komisyonu veya sağlık komisyonu şeklinde ilgili bölüme bağlanın. sorunuzu dile getirin.
itiraz hakkı bitmiş bile olsa, zaman aşımı ile yeniden komisyon hakkı doğabilir.

benim ehliyetimin " manuel araç elden gaz ve fren tertibatı ile kullanabilir yada otomatik araç gaz pedalı sola alınarak kullanabilir" şeklinde olmasını istiyorum. hem otomatik hem manuel araç kullanabileyim ki daha önceki raporumda aynen böyle yazıyordu.
yine aynısı olması için hangi kodlar yazılmalı ehliyetime?

Merhaba,engel durumum ortopedik,sağ ayak çocuk felci koltuk değneği kullanıyorum ama zamanla kas gücü kaybı olduğundan sol ayağı gerektiği gibi kullanamıyorum.ehliyetimde 20.06-25.04-104 kodları var.gözlük yada monoküler ile igili bir kod yok.

Üst Alt