Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet alırken e-nabız'daki f28 psikotik bozukluk ifadesi sorun olur mu?

oldboy2

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
sağlık kurulu yazılı yere tıklayınca bu tanı gözüküyor.herhangi bi rapor almadım ben.raporlarım kısmıda boş.işe girerken vs bi sorun çıkartırmı bu durum bana ? ehliyetim kayboldu çıkarttırmak için gidince bi sorun çıkarırmı kısaca nerelerde karşıma çıkar.bilenler söylerse sevinirim.

Ehliyet yenileme işlemlerinde karşına çıkabilir bende yenilemedim karşıma çıktı yarım bıraktım

teşekkürler.başka nerde karşıma çıkar bilen varmı

Kayıp yenilerken raporla vs. bir işiniz olmaz. Ama malum, 2020 itibarı ile ehliyetler yenilenecek ve yenilerken sağlık raporu alınacak. İşte o zaman sütücü yönetmeliği'ne göre sürücü belgesi almaya mani bir durumun olmaması lazım.

E-nabız'da psikotik bozukluk tanısı olan birinin önüne çıkabilecek sorunlar?

merhabalar.e nabızda sisteme girdiğimde tanılarımda F28 - ORGANİK OLMAYAN PSİKOTİK BOZUKLUKLAR, DİĞER tanısı çıkıyor.sorucağım şey
1-iş için alıcağım sağlık raporunda bu tanı çıkarmı
2-ehliyeti yeniletirken sorun çıkarmı
3-normal kpss memurluk sınavına girsem mesela atanma durumum olduğunda bu konu önümde engel olurmu
bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

öntanıdır o. reçeteye yazılan tanıyla kimse hakkınızı kısıtlamaz. kaldı ki öntanıda yazılan hastalığın sizde kesinlikle var olduğu düşünülemez. adı üstünde öntanı, kesin tanı değildir. bazı hastalıklar yasal olarak hak kaybına neden olurlar. örneğin göremeyen birine ehliyet verilmesi beklenemez. eğer raporunuz varsa ve bu raporda iş yapma durumunuz degerlendirilmemişse memur olarak atanmanız durumunda, kurum sizi hastaneye gönderip "bu işi yapabilir mi" diye hastaneden değerlendirme isteyebilir. ama sadece öntanıya bakıp hasta veya sağlıklı olduğunuz değerlendirilemez.

bu gibi durumlarda konuya sağlık kurulu heyeti karar verir. gerekli detaylar incelenir, gerçekten hastalığınız bir hak kaybına neden olacak düzeydeyse, duruma göre karar verilir.

ekleme: konu ehliyet başlığına taşınmış. bu gibi durumlarda konuyu yönetmelikler belirliyor. ilgili yönetmeliğin incelenmesinde fayda var. bazı hastalıklar ve buna bağlı ilaçların kullanımı ehliyet konusunda sıkıntı yaratabilir.

Son düzenleme:
hnr size katılmıyorum ön tanı falan kimse bakmıyo adam bi kere tanı almış 5yıl önce polis okulunda karşısına bi cıkıyo direk şut hastane düz memurlukta ekpss değil tam teşekküllü hastaneye sevk ediyor doktor görürse gene sorun olur benim bebeler bu yaşta mimlenmesin diye asla psikiyatriye götürmüyom yoksa her yerde karşısına cıkıp gelecegini engeller haklısınız ön tanı var en az 3yada6ayda kesin tanıyı koyuyorlar ama umursayan yok

tb2nhf

katılmıyorum demişsiniz ama benzer şeyleri söylüyoruz. eger ilgili kurumun sağlık yönetmeliği varsa, çalışanlar yönetmelikçe belirlenen şartları sağlamalı. bu kurumlara başvuru yapılırken şartlar önceden başvuranlara bildirilir. elbette böyle durumlarda hakkınızda sağlık taraması yapılıp, şartları sağlayıp sağlamadığınız kontrol edilecektir. fakat öntanıya göre işlem yapılacaksa kararı, önceki mesajımda belirttiğim gibi kurum değil, hastane verecektir. zaten sağlıklıysanız, hastane size hastadır, bu işi yapamaz şeklinde rapor vermez. verirse suç işler. ama ruh sağlığınız yerinde değilse zaten bu eninde sonunda ortaya çıkar. saklayamazsınız. saklanmamalıdır da. özellikle silahla görev yapacak birinin ruh sağlığı yerinde olmalı. bu gibi mesleklerde sağlık konusu kritiktir.

"tb2nhf" nickiniz telsiz çağrı koduna benziyor. rastgele mi oluşturdunuz? yoksa gerçekten bir çağrı kodu mu?

Cagrı kodu amatör telsizci kodu telsizciyim bu konuyu bildigine göre sizde telsizcisiniz Tango bravo 2nowamber hotel foxtrot😊sizin nickiniz soyadınızın kısaltmasıysa tanışıyoruz

Son düzenleme:
tb2nhf

yok maalesef tanışmıyoruz. nickim kısa olsun diye rastgele seçtiğim bir harf grubu.

73:)

teşekkürler değerli yorumlarınız için biraz geç gördüm.birde bi sorum daha var ben e-nabızdan gizledim bilgilerimi.herhangi biryere işleniyormu bu bilgiler yoksa benim insiyatifimdemi ? yanıtlarsanız sevinirim.

oldboy2

Ehliyet söz konusu olduğunda zaten hastalıklarınızı beyan etmek zorundasınız. Buna dair evrağa imza atıyorsunuz.

Üst Alt