Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet alma sürecine başlamak istiyorum..?

denizser

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
18 yaşıma girmeme 3 ay var ehliyet almak için sürücü kursu araştırıyodum ilk gitiğim kurs merkezi biz engelli ehliyeti vermiyoruz dedi benimde daha önce hiç tecrübem olmadığı için size sormak istedim benim engelli ehliyetimi almam gerekli hangi aşamalardan geçmem gerekecek sizce biir sıkıntı olurmu

bide çözger raporumun bitmesine 3 ay kaldı sizce çözger raporum bitincemi ehliyet alma sürecine başlamalıyım

Benim bildiğim kadarıyla engelli ehliyeti kavramı artık yok.

Ben B sınıfına müracaat etmiştimdi. Alamamıştım.
2 yıl öncesi falandı.

Senin engelli b sınıfı ehliyet alman lazım onuda hangi ilde yaşıyorsan oradaki sürücü kursuna gidip sorman lazım o kursa gidip onalarla konuşup ona göre hastaneden ehliyet için sağlık raporu çıkartman lazım

@aydünyavaz,

Aslında ehliyet almak çok kolay, hiç çalışmadan E-sınavı geçip 92 almıştım 12 saatlik Ders ile de tek sefer de Direksiyon Sınavını geçtim.

E-sınav geçtiyseniz 2 sene hakkınız var. Dosya yaktıktan sonra tekrar yazılabilirsiniz. Gerekirse ek ders alın.

ehliyet alma surecine girmek istiyorum surec hakkinda bilgi verebilir misiniz aile hekimim hic birsey bilmiyor bana soruyor ne yapmam gerek diye bir de hangi sehirden veya hastaneden almam daha kolay olur her il vermiyor sürücü olabilir kararini direkt ret veriyor bazilari

@ustunkaktus,
Aile Hekimi eğitim araştırma hastanesine sevk edecek oradaki doktor ya sürücü olmaz diyebilir, Sürücü olur veya komisyona sevk diyebilir.
Komisyona sevk olursa bölgenize bakan il sağlığa gideceksiniz ayda 1 kere toplanırlar kurula gireceksiniz. Sürücü olur,olmaz tertibatlı olur vs karar verecekler karar olumsuz olur itiraz için ise Ankara için önce Kırıkkale ye gideceksiniz orası olumlu olursa samsuna gideceksiniz.

1 olumlu 1 olumsuz olursa 2 yıl o karar geçerli her iki yer de olumlu olursa istediğiniz olur.

% 99 şans işi

Engeliniz ne ise oraya sevk etmesi gerekiyor.
Göz, el kol kontorlü gibi basit şeyleri kendisi yapabilir.
Kısacca kendisinin yapabildiği kontroller varsa, Pskiyatri,Göz,Nöroloji vs problem yoksa ortopedik,kbb vs ise sadece o bölümlere sevk etmesi yeterli oluyor.

Sıfır dan başlayınca bence çok zor. E sınavı geçmiştim ama 3 kere direksiyon dan kaldımdı. Engellilere öncelik vs. hiç tanınmıyor.

BELKİ SİZİN ALMANIZ KOLAY OLMUŞTUR.

Engelliye niye öncelik tanısınlar :) ne özelliğiniz var öyle saçma iş olmaz ama basit hataları göz ardı edebilirler.
Şuan normal insanlar bile zor ehliyet alıyor komisyon isterse bırakır hata yapmana da gerek yok. Bu arada 4 hakkınız var ondan sonra dosyanız yanıyor.

Üst Alt