Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet almadan araç almak için işlemlerde bulunabilir miyiz?

MeChe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar.

benim yüzde 60 oranında özürlü kardeşim var. kendisi kas hastası tam olarak şöyle bir durumu var '' güçsüz ve ağır hareket ediyor ve süreklilik arz eden doğuştan bir rahatsızlık'' şimdi biz ona araç almak istiyoruz fakat olmama ihtimalini de düşünmüyor değiliz.

h sınıfı ehliyet alabilir raporunu almamız burada okuduklarım kadarıyla zor bir rapor değil. fakat araç kullanabilmesi içinde yeterli olmadığını burda veya başka bir yerde okudum.

biz ehliyet almadan önce kardeşime : ''[FONT=&quot]Özel Tertibatlı Elden Kumandalı Özürlü Aracı Kullanması uygundur.'' vb. ibareli bir raporu h sınıfı ehliyet alabilir raporu ile birlikte veya öncesinde almak ve sonradan sonuç aşamasında sorun olmasını istemiyoruz.

onun dışında kendisi araba kullanmak istemeyebilir, öğrenemeyebilir ya da elden kumandalı özürlü araçı kullanmaya uygundur raporu alamayabiliriz. böyle bir durumda kardeşimin ihtiyaçlarını karşılamak ve onu taşımak için onun adına bir araba alıp vergi indirimi vb. haklarından yararlanabilir miyiz.

gerekli raporları alamama ihtimalimizi göz önünde bulundurup olumsuz etkilenmemesi için kafamıza takılan soruların birçoğuna yanıt bulmadan harekete geçmek istemiyoruz bu nedenle konuya hakim arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim.
[/FONT]

Merhaba bende kas hastasıyım ama çok agır değil benikisi fsh türü bende yeni ehliyet aldım h sınıfı rapor da özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır yazıo sizin kardeşiniz üzerine araç alabilmeniz için %90 raporu olması lazım kardeşinizin.Kardeşiniz yürüyebiliyor mu peki?

yürüyebiliyor bir takım ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor. fakat pedallar ve direksiyona ne derecede hakim olabileği konusunda bi fikrim yok. bunların direksiyonda olması ya da ona yakın bir yerde olmasının onun için daha kolay olacağını düşünüyoruz. ve kullanımı normal arabalardaki gibi değil daha kolay ve hassas olmalı. sonuç itibariyle güçsüz buna uygun bi arabaya ihtiyaçımız var. öncesinde gidip örnekleri incelemeyi de düşünmüyor değiliz. ayrıca özel yaptırılabiliyormuş da. peki ehliyeti alma süreçince arabanın yapımı ile ilgili işlemleri vs.yi başlatabiliyor muyuz

başlatamazsınız h sınıfı ehliyet olmadan vergi muafiyetindeen yararlanamazsınız bu sebeple araç da almazsınız yani resmiyet yok kardeşinizn elleri nasıl peki direksiyonu kavrayabiliyor mu bende başta korkuyodum acaba yapabilirmiyim diye ama korkulacak bişe yokmus gaza ayagımla basıyorum freni elden tertibat ile..

bilgilendirdiğin için teşekkürler. direksiyonu kavrayabilir ama daha ince ve daha hassas bi şey olması gerekebilir. açıkçası benim sürebileceğine olan inancım okudukça daha da arttı. işlemleri en kısa zaman da başlatmayı düşünüyorum.

korkunuzu yenip başarılı olduğunuz için sizi tebrik ederim.

Üst Alt